Connect with us

Компании

Pampers и УНИЦЕФ празнуват 11 години партньорство

Avatar

Публикувано

на

cities map with logo

Pampers и УНИЦЕФ, партньори от 11 години, показват чрез кампанията „1 пакет = 1 ваксина“, че със съвместни усилия светът може да бъде по-добро място за майките и техните деца. В знак на благодарност към всички родители в България, Pampers продължава каузата да помага на новородените от първия им ден, като дарява пелени на 20 български родилни отделения.

От днес всички могат да покажат своята подкрепа като гласуват на Facebook страницата на Pampers за съответния град:  http://bit.ly/2gORF1Z. Гласуването приключва на 31 декември, когато ще бъдат обявени и публикувани 20-те български родилни отделения, които ще бъдат подкрепени с пелени от Pampers. Всеки глас подпомага световната кампания на Pampers и УНИЦЕФ „1 пакет = 1 ваксина“ в името на по-добър живот на майките и децата в България и по света.

Благодарение на милиони бебета по света Pampers помага на УНИЦЕФ да елиминира неонаталния тетанус в 19 страни

Благодарение на милиони бебета по света, от началото на кампанията Pampers помага на УНИЦЕФ да елиминира неонаталния тетанус в 19 страни, като остават още 19.  До този момент сме извървели половината път към целта да премахнем болестта навсякъде, където тя все още е заплаха. За 11 години годишната смъртност от неонатален тетанус  при новородените е намаляла с повече от 60%.

За 67 милиона жени все още съществува риск от тази всъщност лечима болест

Advertisement

Тези 67 милиона жени и техните бебета живеят в трудно достъпните райони в страни с ниски доходи и нямат достъп до качествено здравеопазване. На много места неонаталният тетанус е все още главна причина за детската смъртност заради липсата на адекватни здравни услуги, имунизации и хигиенни практики. Въпреки че болестта е предотвратима чрез една единствена ваксина, 49 000 хиляди новородени умират всяка година от неонатален тетанус. Това означава, че в тези страни на всеки 11 минути умира по едно бебе.

Pampers продължава да подкрепя УНИЦЕФ в усилията да елиминира неонаталния тетанус във всяка страна, където той все още е заплаха, като дарява средствата, необходими за покупката на една ваксина, или помага за нейното доставяне.

Партньорството между Pampers и УНИЦЕФ е изградено върху общи ценности,  отдаденост и стремеж заедно да се работи  за по-щастлив и добър живот за майките и бебетата по целия свят.

Continue Reading
Advertisement