Connect with us

Lifestyle

PARK(ing) Day Sofia се завръща на 30 септември за шеста поредна година

Avatar

Публикувано

на

1

снимка: ПР

Шестото поредно издание на глобалното събитие PARK(ing) Day ще обхване центъра на София на 30 септември. Българското участие в зелената инициатива се организирана от фондация “Credo Bonum”, като и през 2016г. основната цел на събитието е да обърне внимание на градската среда. В рамките на деня  част от очертаните парко-места ще бъдат трансформирани във временни паркове, градинки или пространства за култура, изкуства, спорт, идеи и други.

Традиционно събитието обединява граждани, активисти, артисти, представители на частния бизнес или други организации в общия стремеж към една по-чиста и зелена София. Сред участниците през 2016г. ще видим: „БуквАрт”, „DaDa Cultural Station”, „Хлебар”, “Дом на Европа”, “Rescue Relax”, “Roobar”, “100 beers”, издателство “SmartBooks” и “Trastena Wines”, “KolichkaBar”, БАКБ, мобилната апликация „Здрави” и много други.

Тази година Българо-американска кредитна банка, която е партньор на събитието от самото начало, отправя предизвикателство, към всички желаещи да се включат в инициативата.  БАКБ ще подкрепи финансово реализацията на най-добрата паркинг идея. За целта всеки желаещ може да изпратите кратко описание на своята идея в свободен текст, снимка или друга визуална форма на адрес office@credobonum.bg със заглавие PARK или да пише директно в страниците на двете организации във facebook. Екипите на фондация „Credo Bonum” и БАКБ ще изберат едно от най-оригиналните предложения и ще финансират неговото осъществяване. Краен срок за участие – 16 септември.

Условията за участие са две:  предложението за преобразуване на паркинг локация да не се е случвало досега в изданието в София; идеята трябва да бъде насочена към някой от критериите: отговорно отношение към природата, мобилност или прекрояване на градските пространства в полза на хората, за сметка на автомобилите.
Победителите в конкурса ще бъдат уведомени след 16 септември.

Advertisement

Повече информация за Park(ing) Day Sofia 2016 търсете на сайта www.credobonum.bg или във фейсбук страницата на https://www.facebook.com/PARKing-Day-Sofia-264209810272172

Continue Reading
Advertisement