Connect with us

Интервю

Pavel Clave на София Фюжън Фест

Avatar

Публикувано

на

SFF visia

Павел Терзийски.На първото издание на София Фюжън Фест за първи път на една сцена ще свирят Bulgara, Kottarashky and The Rain Dogs, Oratnitza, Kayno Yesno Slonce, Del Padre, Balkan kHans и още осем български фюжън банди, а в дневните часове организаторите са подготвили още куп интересни мероприятия, които ще изпълнят малката зала на *Mixtape 5*.

Боса нова триото Pavel Clave е съвсем нов проект на утвърдени музиканти, които еспрериментират смело с глас и умения. Имаме удоволствието да разговаряме с Павел Терзийски за музиката, вдъхновението и всички онези неща, които ни правят по-добри.

Привет! Би ли ни разказал малко повече за това как избра музиката за свое призвание? Какво те вдъхновява?

По-скоро музиката избра мен. Вдъхновявам от се от всички Божии създания на Земята и извън нея, поради огромното им разнообразие и уникалност.

Кои са хората, повлияли най-много върху теб? И защо?

В личен план, това са моите близки и семейството ми, а музикално отношения в последните 5-6 години това са Веско Митев, Георги Дончев, Александър Евтимов – Шаманчето, Роко Захариев, Скилър, Тодор Стоянов, Вальо Геров, Петър Георгиев и много др.

Разкажи ни повече за боса нова триото Pavel Clave! Боса нова е бразилски музикален жанр, произлязъл от самбата и джаза. Какво те привлече в него?

Проекта е свързан с любовта към този приказен и романтичен свят на нежност и красота, изразени изключително богато в музиката, композирана преди повече от половин век, в която ние участниците изразяваме тези свои търсения и желания.

Как минава един ден в репетиционната?

Понякога мързеливо, понякога доста динамично с 2-3 тотално различни по жанр музикални проекта, което ми дава добър поглед върху света на музиката и моето място в нея.

Advertisement

Как разбираш кога едно парче се получава?

Когато съм вглъбен в него и реакцията на останалите хора е добра, а в студио сам, просто експериментирам и се забавлявам.

Каква е публиката в България? Разкажи ни интересна случка с фенове!

Екстазна, внимателна, но и понякога разсеяна и изпускаща най-интересното поради някоя сладка приказка, което ме дразни. Наскоро някой ми каза след концерт: ”Дойдох в доста негативно настроение, а си тръгвам с огромна усмивка на лицето”, което ми стопли душата.

Очакваме с нетърпение старта на София Фюжън Фест! Ще ни споделиш ли част от изненадите, които сте ни подготвили?

Имаме промяна в състава, поради моята разсеяност. Ще бъдем трио, но вместо Александър Даниел, който знаеше за 23-ти(моя грешка), на ударните ще бъде големия джаз музикант Боби Петров, което ще е интересно със сигурност.

Очертава се истинска фиеста от музиканти и танци, която ще раздвижи всички чакри!

Билети може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. Юрий Венелин 12, както и онлайн от www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.
Цени на билетите : от 15 до 30 лв.
Събитието във FB: https://www.facebook.com/events/648425041939753/

Advertisement

София Фюжън Фест се осъществява с медийната подкрепа на: БНР, timeart.bg, sofialive.bg, actualno.com, mikamagazine.com, stand.bg, koncerti.bg, Djambore.com и peika.bg.

Continue Reading
Advertisement