Connect with us

EDM

Peter Kruder идва за #AbsolutNights в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

Key visual

Събитието ще се състои на 23.09 и поставя началото на нова поредица от #AbsolutNights у нас

Едно от най-големите културни събития у нас – НОЩ/Пловдив наближава. Официален старт на дванайсетото издание на емблематичния пловдивски фестивал ще бъде даден на 23.09 с едно абсолютното парти със специалния гост PETER KRUDER – основател на емблематичнито дуо Kruder & Dorfmeister, станало световноизвестно с участието си в множество проекти и ключови фестивали и електронни сцени по света. Партито  поставя началото и на поредица от събития от глобалния проект на бранда – #AbsolutNights.

Peter Kruder e виенски DJ и продуцент, който е отговорен за голяма част от най-добрата електронна музика през последните години. Той е едно от емблематичните имена на музикалната сцена, които бележат цялото десетилетие и вдъхновяват безброй диджеи, продуценти и хора на нощния живот от всички краища на света. Неговите сетове са легендарни и изненадват със звук, известен като „downtempo”, демонстрирайки как електронната музика не трябва да се ограничава само до студени звуци и метални бийтове, а може да въплати чувственост и дълбоки соул мотиви.

В началото на вечерта зад пулта ще застане българският му колега Alexx Petrenko, който ще настрои гостите за вечерта със сет от внимателно подбрани любими парчета. За Alexx Petrenko музиката е като вълнуващо пътешествие, на което той тръгва когато е на 16 години. Завладян е от артисти като Guy Gerber, Robag Wruhme и Lee Burridge, от които черпи вдъхновение. В последните две години има редица участия в столичния Yalta Club, а на последния My Beat Music Room споделя пулта с италианското дуо Supernova.

Мястото на събитието е в залата на Държавна опера Пловдив на площад Централен от 00:00 ч. Входът е свободен.

Advertisement

Партньори на партито са фондацияОтворени изкуства, Австрийско Посолство София, и Луфтханза.

 

Continue Reading
Advertisement