Connect with us

Lifestyle

QLED телевизорите на Samsung с удостоверения за безопасност

Avatar

Публикувано

на

Така Samsung става първият производител в ТВ индустрията, който получава верификации, че различните типове светлина, които QLED телевизорите на компанията излъчват, не представляват фотобиологична LED опасност.

Samsung Electronics Co., Ltd обяви, че моделите телевизори QLED 8K и 4K са получили удостоверение за неналичие на фото биологична LED опасност от Underwriters Laboratories (UL), водеща научно-техническа компания в САЩ, както и сертификат, доказващ  безопасността за зрението от Съюза на електротехниците в Германия (Deutscher Elektrotechniker – VDE). Така Samsung става първият производител в телевизионната индустрия, който получава верификации, че различните типове светлина, които QLED телевизорите на компанията излъчват, не представляват  фотобиологична LED опасност. Тези удостоверения се базират на класификацията, определена от IEC (International Electrotechnical Commission), за стандарт на фотобиологичната безопасност за зрението.

Двете институции по сертифициране за безопасност подложиха на тест синята светлина, ултравиолетовите и инфрачервени лъчи на моделите 65Q900T 8K и 65Q90T 4K. Това са двата телевизора от 2020 QLED гамата на Samsung, които излъчват най-ярка светлина

„QLED телевизорите на Samsung излъчват високи нива на яркост и светлина, като същевременно са създадени да щадят зрението, без да намаляват удоволствието от изживяване“, каза Yong Hoon Choi, изпълнителен вицепрезидент на бизнеса с визуални дисплеи в Samsung Electronics. „Изключително много се радваме на признанието, което получихме от UL и VDE, тъй като то отразява нашите усилия, които и занапред ще бъдат насочени с приоритет към създаването на безопасни продукти за нашите клиенти“.

Повече информация за QLED 8K и 4K гамата телевизори на Samsung можете да откриете на: www.samsung.com/bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement