Connect with us

Lifestyle

Quartal отваря от средата на юни

Avatar

Публикувано

на

Quartal, снимка: Цветелина Белутова

Първият Food Park в София се подготвя за своята първа срещата с посетители от средата на този месец. Quartal ще отвори врати с разнообразни решения, професионалисти от различни кулинарни области и уютна атмосфера. „Идвайки при нас, всеки един от посетителите ще може да открие своето меню и едновременно с това да сподели време със семейство или приятели. Често ни се е случвало с компания дълго да спорим къде да отидем: един има желание да бъде на ресторант, друг търси хубаво питие, а трети има съвършено различна концепция. В Quartal този проблем отпада – посетителите имат богат избор и едновременно с това да бъде с останалите“, разказва Слави Христов, един от създателите на парка.

Food Park-ът е разположен на площ от 3 200 кв.м, предлага и паркинг. Освен това, до там може да се стигне и с метро. Дърветата са запазени, а за заведенията са използвани контейнери. „Свикнахме, че когато нещо се създава се лее бетон, махат се дървета и не се мисли много за природата. Още в самото начало на този проект обаче знаехме, че искаме да запазим горичката, която внася живот в парка. Заложихме на контейнерите, които в момента са хит в цял свят, а освен това са изключително удобни за работа и не на последно място – благодарение на тях избегнахме строежите и облагородихме мястото“, допълва Цветан Тодоров, партньор в проекта.

За любителите на мексиканска кухня ще се грижат от El Gallo Cantina Mexicana, а българската скара ще е от „Messo by Boykowski“. Италианската паста е поверена на Лео Бианки, а неаполитанска пица ще се предлага от Grano. Бургерите ще са на Street Chefs, а супите на Soup & Stick. Освен всичко това, в парка ще има Hummusbar, пекарна за ядки Rois, сладолед от Gelato & Latte, кафе и от Coffero, бира от Ale House, риба от Da Massimo & Fabio, Bubble Tea от Virtuoso и гурме изненади от MasterCard.

Quartal се намира на бул. Черни връх 69 (и ул. Арарат) близо до метростанция „Витоша“ и мол „Парадайс“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement