Connect with us

Общество

QuizIT обедини IT специалисти за успеха на всяко дете в България

Avatar

Публикувано

на

17388902 1500195030014641 2856637403469363894 o

снимка: PR

Каузата за равен достъп до качествено образование обедини близо 80 професионалисти от IT бранша в първата викторина QuizIT. Благотворителното събитие, което се проведе на 16-и март в betahaus Sofia, е организирано от фондация Заедно в час по инициатива и с подкрепата на технологичната компания Questers. Oсновната цел на събитието беше да събере мотивирани играчи от различни IT компании, които заедно да подкрепят мисията на Заедно в час за успеха на всяко дете, докато се забавляват и изпитват знанията си в различни тематични области (музика, наука, образование, спорт и др).

По време на викторината всички присъстващи имаха възможност да научат повече за работата на Заедно в час лично от ко-водещия на събитието Емилиян Кадийски, учител от първия випуск по програма Заедно в час и създател на Враца Софтуер Общество. Емилиян, който е един от българите в престижната класация на Forbes Eвропа “30 под 30” за 2017, разказа истории от своята класна стая и защо е важно всички да сме ангажирани с темата за равен достъп до качествено образование.

“Подкрепата на всеки един дарител и съмишленик за нас е много ценна, защото показва лична ангажираност и отношение към мисията, която сме си поставили, знак за доверие, че вървим в правилната посока. Щастливи сме, че QuizIT успя да привлече много нови приятели, обедини и верни наши партньори. Надяваме се този формат да се превърне традиция, която да помага повече деца да успяват да реализират възможностите и потенциала си в България“, коментира Анжела Деянска, мениджър Развитие и фондонабиране на Заедно в час.

Присъстващите събраха 1500 лв. чрез благотворителната томбола в рамките на събитието. Към събраните средства от екипа на Questers направиха и допълнително дарение от 2000 лв. По този начин общата събрана сума от вечерта ще подпомогне финансовия стимул на един учител по програмата за седем месеца (500 лв на месец).

„Това е пореден жест към кауза, която няма нужда от допълнителни разяснения – по-качествено образование за всяко дете в България. Форматът беше успешен вътре в компанията и затова предложихме на Заедно в час да го отворим и да съберем още приятели и колеги от IT индустрията и да открием повече възможности и начини да помагаме“, сподели Александър Дрангажов, изпълнителен директор на Questers.

Advertisement

Каузата на събитието беше подкрепена и от редица други съмишленици на Заедно в час, които осигуриха безплатно наградите за победителите във викторината и благотворителната томбола. Голямата награда за най-добре представилият се отбор беше ваучер за приключения с Dextrophobia rooms, а късметлиите от томболата си тръгнаха с два билета за TED Cinema Experience от PREMIUM Lifestyle, ваучер за вечеря в Umamido, ваучер за бургери Skaptoburger, три книги “Иноваторите” на Уолтър Айзъксън от издателство Софтпрес, кутия ръчно изработени бонбони от Delifideli, дизайнерски чорапи от Happy Socks и покана за двама за наградите на Forbes E-volution Awards. Минерални води “Банкя”, Кока-кола и Столично също подкрепиха събитието, като осигуриха напитките за вечерта безплатно.

Заедно в час е неправителствена организация, която от 2011 г. работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери.

В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Организацията изгражда силна общност от настоящи, завършили участници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко дете в България.

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement