Connect with us

Събития

Race for the Cure 2022 България събра над 20 000 лв. за женско здраве

Avatar

Публикувано

на

MG 4869 scaled

снимка: ПР

Сумата ще бъде вложена в кампания за профилактични прегледи за рак на гърда в големите градове на страната

Българското издание на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на женското здраве е Европа, събра 20 000 лв. от регистрации за участие. Събитието се проведе за четвърта поредна година на 25 септември в столичния Южен парк и събра стотици привърженици на розовата кауза в 5 км бягане и 2 км ходене. Събраните средства ще бъдат вложени в кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в периода май-юни 2023 г.  Със средствата от предишните две издания на Race for the Cure бяха прегледани над 2000 жени в 17 града в България.

В навечерието на октомври,  Световният месец за борба с рак на гърда, близо 500 души застанаха на стартовата линия в Южен парк, за да подкрепят индивидуално или отборно каузата. Общо над 900 участника се регистрираха през сайта за регистрации raceforthecure.eu. Събитието бе съпроводено с концерт, в който се включиха редица популярни артисти, посланици на Race for the Cure, като Нели Рангелова, групите Jeremy? и P.I.F., фолклорният дует Ива и Велислава Костадинови, Йоана Драгнева и Дения Пенчева.

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение. В България ежегодно над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака.

Advertisement

Race for the Cure 2022 се превърна в истински празник на живота благодарение на MSD България, Фондация Америка за България, Пиер Фабр, Авен, Novartis, Roche, Bosh, KelvinHealth, Noviteroditeli.bg, Dir.bg, Licatanagrada.bg, БГ Радио, Радио 1, Радио Energy, Радио City, Nova News.

Харесайте страницата на CancerCare.bg във Facebook, за да разберете за бъдещи инициативи. https://www.facebook.com/cancercare.bg 

Continue Reading
Advertisement