Connect with us

Музика

Raye с награда BRIT за автор на годината

Avatar

Публикувано

на

Кредит: Callum Walker Hutchinson,

The Orchard/Вирджиния Рекърдс

Британската звезда Raye записа името си в историята на наградите BRIT като се превърна в първата жена – носител на приза за автор на годината. Наградата е специална и се връчва преди официалната церемония, която ще се проведе на 2 март в O2 Arena в Лондон. Категорията „Автор на годината“ е нова, датира от 2022 г., и победителят се определя от експертно жури. Предишните призьори са Ed Sheeran и Kid Harpoon.

RAYE ще излезе на сцената на O2 Arena и като изпълнител, заедно с Becky Hill, Calvin Harris & Ellie Goulding, Dua Lipa, Jungle, Kylie Minogue, Rema и Tate McRae.

Advertisement

Raye се сдоби с цели 7 номинации за BRIT, като така тя изпревари Craig David, Gorillaz и Robbie Williams, които държаха предишния рекорд с по шест номинации за една година. Изпълнителката изпрати една от най-успешните си години в професионален план и седемте номинации го доказват. В началото на февруари 2023 г. тя издаде дебютния си албум “My 21st Century Blues”. Сред отличията BRIT, за които Raye  е номинирана са „Поп изпълнител на годината“, „Песен на годината“ и „Албум на годината“. Певицата ще се бори и да спечели приза за „Най-добър нов изпълнител“.

Continue Reading
Advertisement