Connect with us

Музика

Red Bull Music Academy в Терминал 1 даде крила на музикалните артисти в България

Avatar

Публикувано

на

6 logo

„Най-важното е да имаш, да показваш и да отстояваш своя индивидуален стил като артист. А когато правиш т.нар. „колаборация“ или сътрудничество с други музиканти и хора с идеи, научаваш в пъти повече и надграждаш музиката, която е в теб.“ Лекцията на авангардния пианист, композитор и изпълнител на живо – Марк де Клайв-Лов се състоя пред повече от 80 човека, жадни за познания в съвременната музика. Всички  присъстващи бяха провокирани и вдъхновени от познанията на Марк и показаните умения и техники. Спокойното му поведение и чувство за хумор очароваха аудиторията!

Марк често е определян като великия Quincy Jones на новото поколение, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза. Джаз, както и много други жанрове създадоха звуците на музикалните му пътешествия и в София. Изпълненията му са част от изданието на Red Bull Music Academy, което е по повод новата вълна за приемане на кандидатури за 2015-та година, със срок до 4-ти март.

Академията приветства талантливите и авангардни музиканти от цял свят в своите „зали“ за две седмици на музикални експерименти, записи и участия на живо в едни от най-добрите клубове по света. От хиляди апликации, само 60 са одобрените, които стават част от тази престижна световна музикална академия.

5 logo

DJ Стивън и Ясен Велчев – двама от тримата българи-участници в академията (2001г. и 2011г.) – споделиха, че за всеки, който е поел по пътя на музиката, участието там е неповторимо изживяване, което среща участниците с най-добрите от световната сцена и е сериозен тласък на кариерата. Академията е обетованата земя на музикантите, където се създават и международни колаборации и партньорства. Именно тук се зараждат и новите клубни стилове.

Както и в най-новия си албум, Марк де Клайв-Лов – CHURCH (номиниран в 4 категории Grammy), албум, изпълнен с алтернативен електронен звук, джаз, соулфул пиано и вокали, така и на живо пред публиката, Марк показа няколко сета чрез импровизации с компоненти за ударни, клавирни и допълнителни ефекти и сменящи се соул, джаз и хип-хоп вокали.

Advertisement

1 logo

Това се демонстрира и на живо по-късно вечерта пред публиката в Терминал 1, където заедно с Рут Колева в стила на импровизациите, те преведоха публиката през различни жанрове и емоции, смесвайки бийтовете с джаз вълните, като направиха шоуто на живо уникално преживяване както за музикантите, така и за публиката.

Continue Reading
Advertisement