Connect with us

Музика

Red Bull Music Academy отново идва в България!

Avatar

Публикувано

на

Авангардният пианист, музикант, DJ, продуцент и изпълнител на живо, считаният от мнозина за наследника на джаз виртуоза Куинси Джоунс, пристига в България като част от международните събития по света на Red Bull Music Academy. Марк де Клайв-Лов ще се срещне с музиканти от България за двучасова сесия и работилница върху нови технологии в музиката, култура на ремикса и стилови трикове на 5-ти февруари от 18 ч. в клуб Терминал 1. Участието на музикалните артисти е с покани и след предварително записване на http://bit.ly/1BaGVx7/.

Red Bull Music Academy дава възможност на музикални артисти от целия свят да развият своите умения в двуседмични сесии на различно място всяка година. Тази година мястото е Париж, а желаещите от България могат да кандидатстват до 4-ти март. Целта на местното издание е да ги запознае в подробности за начина и смисъла от кандидатстване, по време на сесията в клуб Терминал 1, водена от Марк де Клайв-Лов. Присъстващите ще получат и специален CD комплект с информация за световните музикални тенденции, сетове и семпли, както и списък с артисти и лектори от академията, участвали в 16-те провеждани до момента издания на академията.

image_proxy_large2

снимка: Drew Gurian / Red Bull Content Pool

Марк де Клайв-Лов, който стои начело на т. нар. „бийт мейкъри” в джаз и соул музикалните общества, ще ни пренесе в света на международните сцени и чрез своята музика. Същата вечер и на същото място след 22 ч. той ще предложи на публиката едно от своите уникални изпълнения на живо, затвърждавайки репутацията си на клубен музикант, използващ прогресивен соул и ърбан алтернативен джаз, смесвани на живо с електроника и органика. В концерта ще се включи и Рут Колева, чието парче, Марк де Клайв-Лов ремиксира, а ударните импровизации ще бъдат от Васил Вутев.

Всеки, който има желание да се развива в унисон със съвременната музикална сцена може да се регистрира за срещата-сесия с Марк е Клайв-Лов на 5-ти февруари на http://bit.ly/1BaGVx7, а за феновете на най-доброто в клубната музика вечерното събитие отваря врати от 22:00 ч., със свободен вход до запълване на клуба.

Continue Reading
Advertisement