Connect with us

Интервю

REDONDO: „Бъдещето e светло!“

Avatar

Публикувано

на

redondo

Най-вероятно малко от вас са чували за Freek Geuze и Johan Jacobse. Всичко обаче се променя, когато кажем REDONDO – млади, но амбициозни момчета от цветния Амстердам, които завладяват световната клубна сцена със своя свеж фънк и тех-хаус. Независимо от възрастта си, Freek и Johan работят заедно от цяло десетилетие, а през последните 5 години трупат интензивно опит като обикалят Европа, Азия и Северна Америка и получават признание и подкрепа от имена като Mark Knight, Roger Sanchez, Richie Hatwin, Dubfire и други. Освен със собствен лейбъл Witty Tunes, хитови сингъли като “LoveTooDeep” и “TattooGirl”, момчетата могат да се похвалят и с почетното 25-то място в реномираната класация Top 100 Deephouseartists на Beatport за 2014.

След околосветските си пътешествия, REDONDO  бяха в столичния Yalta Club и очароваха българската публика. Срещаме се с тях с няколко пост-парти въпроса.

Здравейте, момчета! Разкажете ни малко за себе си и за това как сте започнали да се занимавате с музика. Как се запознахте двамата и с какво Ви пленява музиката?

Здравей, MIKA! Радваме се, че сме с вас! И двамата сме от музикални семейства и обожаваме музиката още от деца. Музиката е онзи международен език, на който никой не може да те научи – ти го научаваш сам. Ние бяхме съученици от 1999г, но не знаехме, че и двамата бяхме пристрастени към музиката, но много скоро започнахме да продуцираме заедно. Така проект след проект, все повече се приближавахме към това, което наричат “ отношение към музиката“. Започнахме Redondo около 2010г. и от тогава насам цялото ни внимание е върху него.

Кого бихте посочили като свое вдъхновение?

Advertisement

Това е труден въпрос, MIKA. Винаги е забавно да гледаш как на този въпрос отговарят световноизвестни поп-изпълнители. От гледна точка на хаус музиката, много ни харесва какво прави The Magician. Joris Voorn винаги е бил голямо вдъхновение за нас. Неговото изпълнение на ADE през 2009-2010г. ни запали по грууви хаус музика (това беше времето, когато пуснахме “ Sweep The Floor „). Неговите техно фенове се питаха „Какво е това!?“, но ние много харесахме олдскул грууви хаус тоновете и започнахме да работим върху нашите песни, използвайки тези тонове. В момента има много изумителни изпълнители и продуценти! Самите ние пускаме много музика на Low Steppa, Dale Howard, Prince Club, Sidney Charles и още много други!

Как се изменя музикалната сцена от началото до наши дни? Имате ли предположения за развитието на EDM света за следващите от 2 до 5 години?

Всичко много се промени главно заради дигиталната революция. Първите ни записи през 2003/2004г бяха на грамофонни плочи. По-късно бяха комбинирани с дигитални записи, а след това – изцяло дигитални. Относно стила – той също много се промени, но все пак музиката е еволюиращ процес. В момента много от хаус музиката наподобява звученето от 90-те години. Вероятно най-популярният жанр за момента е, – или ще бъде!  – Дийп Хаус(Deep House). Разбира се, дийп хаусът не е такъв, какъвто си го спомняхме. Ако някой ни попита за пример, ще му кажем веднага да чуе Shur-i-kan или Jimpster. По-възрастните от нас ще кажат, че това е глупав отговор, но ние нямаме нищо против това хората да наричат всичко с груув Дийп Хаус. Това е просто наименование. Но груувът се връща, което е нещо добро. Все пак от него тръгна всичко, нали? Бъдещето изглежда светло!

Redondo BW

Кой е вашият любим авторски трак?

Love Too Deep. Този трак се промени много. Винаги сме имали чувството, че в него има нещо вълшебно, но не сме си представяли, че ще стане толкова добре и че ще се пуска по радиото толкова често.

Advertisement

Как избирате кои тракове да пускате по време на лайф представления?

Както всеки артист, ние също имаме много собствени рилийзове и непускани тракове, както и множество демо записи, които получаваме за нашите Witty Tunes. Освен така имаме и изумителни промота от време на време, но като цяло прекарваме часове в интернет в търсенето на някой страхотен груув. А и забележете колко много са ни променили технологиите – на времето трябваше да ровиш из кашоните с плочи, а сега го правиш онлайн. Забавно е! Beatport, Whatpeoplesay и Traxsource са чудесни уебсайтове. SoundCloud също предлага страхотна музика. Малко сме старомодни, когато става въпрос за избора на музика, защото не обичаме да избираме типичните 15 трака, които се пускат навсякъде.

Кое е най-хубавото музикално изживяване досега, което бихте искали да изживеете отново?

Трудно е да се каже, но може би миналото лято, когато бяхме в „La Terraza“, Барселона. Беше невероятно изживяване за нас. „La Terraza“ е открит клуб в средата на старата част на града. Свирихме по средата на една топла вечер и когато пуснахме Love Too Deep, всички започнаха да пеят и танцуват! Това беше перфектната вечер, за която всеки DJ мечтае.

Как бихте описали стила си с три думи?

Advertisement

 С три думи? Със сигурност – грууви, зарибяващ и… специален!

Continue Reading
Advertisement