Connect with us

Lifestyle

Riot Games обявиха старта на TeamFight Tactics: Fates Championship с награден фонд от $250,000 

Avatar

Публикувано

на

TFT Championship

Състезанието ще определи кой е следващият TFT световен шампион

Riot Games обявиха старта на глобалния турнир TeamFight Tactics: Fates Championship, който ще се проведе както на регионално, така и на международно ниво, с много награди за участващите, регионални квалификации и запомнящ се глобален финал.

TeamFight Tactics е безплатна стратегическа игра, която от старта си през 2019 г. се радва на огромна популация от играчи, достигаща 80 милиона в световен мащаб. TFT e мултиплатформена игра, разклоняваща се oт фeнoмeнaлнo ycпeшнaтa МОВА Lеаguе оf Lеgеndѕ. Πъpвoнaчaлнo, ТFТ е разработена като специален режим зa LoL, нo впocлeдcтвиe ĸoмпaниятa я paзвива ĸaтo caмocтoятeлно заглавие.

“TeamFight Tactic продължава да бъде една от игрите с най-бързо растяща фен база поради своята достъпност и завладяващо игрово изживяване за различен тип играчи, което предлага” – коментира Уален Розел, старши директор “Електронни спортове” в Riot Games – „За да отговорим на огромния интерес от страна на феновете за състезателни възможности, за шампионата на Fates увеличихме както наградния фонд, така и броя състезатели, които могат да се класират в турнира. Шампионатът ще ни позволи и да работим по развитието на електронните спортове в световен мащаб.

Във финалите на TFT Fates Championship (7-9 април 2021), участие ще вземат двадесет и четири от най-добрите състезатели от цял свят, които ще имат възможност да се преборят за наградния фонд от $250 000. В турнира са поканени за участие състезатели от Северна и Латинска Америка, Бразилия, Европа, Азия и Океания, които ще могат да се класират за финалите чрез съответните регионални квалификации.

Допълнителна информация: https://www.riotgames.com

Advertisement
Continue Reading
Advertisement