Connect with us

Кино

Road Trip Plovdiv – видеото, което показва града през очите на Дейвид Култард, е вече тук

Avatar

Публикувано

на

david coulthard scaled

снимка: Red Bull

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv това лято, а във видеото Road Trip Plovdiv можеш да видиш града през погледа на легендата на Формула 1 – Дейвид Култард.

„Eдно от големите вдъхновения за направата на проекта беше присъствието на Дейвид Култард и Формула 1 в Пловдив. Свикнали сме да виждаме болида по трасета, а не по павета. Това несъответствие между двата елемента вкара голяма доза магически реализъм в нашето видео.“, казва сценаристът и режисьор на видеото Иван Москов.

Проектът е продуциран от филмова къща Beardfrost Productions, съвместно с Red Bull Bulgaria и Red Bull Racing Team. Видеото показва преминаването на легендарния британски пилот – Дейвид Култард през емблематични локации в града на тепетата. Крайната точка на пътешествието е Гребен канал, където по-рано тази година се проведе събитието Red Bull Showrun Plovdiv.

„Цялата логистика по проекта беше предизвикателство – затварянето на булевардите, безопасността на екипа и гражданите, тълпите от хора, които не искахме да се виждат в кадър, а прииждаха отвсякъде. Особено, когато успоредно с това самият болид, щом запали, имахме няколко секунди да стартираме камерите и да снимаме. Едновременно с това, всички други фактори трябваше да са организирани и подредени за кадъра. Имаше доста критични моменти, но успяхме да се справим, заради опитния екип и най-вече заради безценния ни асистент-режисьор – Бойка Пехливанова. Без нея всичко щеше да се разпадне още на първата сутрин.“, споделя главният оператор на продукцията Стоил Димитров.

Advertisement

„Крайният резултат трябва да определят зрителите и хората, които ще гледат видеото. Ще ми се с нещо подобно да можем да обърнем словореда на българската поговорка: ‘хубава работа, ама българска’ с ‘българска работа, ама хубава’“., казва още Москов.

Четириминутното видео може да бъде видяно в страницата www.redbull.com, както и още кадри и информация за проекта в Instagram @redbullbulgaria.

Continue Reading
Advertisement