Connect with us

Кино

Rogue One: История от Междузвездни войни короняса Дисни

Avatar

Публикувано

на

AN1 FF 010

снимка: Film Frame ©Lucasfilm LFL

Впечатляващият първи уикенд на „Rogue One: История от Междузвездни войни“ отреди на Дисни още един рекорд. Walt Disney Studios включва едни от най-големите холивудски брандове – Лукасфилм, Марвел, Пиксар, както и игралните и анимационните филми на Дисни, всеки от които пусна поне един силен филм през 2016. Така до момента заглавия като „Първият отмъстител: Войната на героите“, „Зоотрополис“, „Търсенето на Дори“, „Книга за джунглата“, „Доктор Стрейндж“, „Смелата Ваяна“ и излезлият този уикенд първи самостоятелен филм от Вселената на Междузвездни войни донесоха на Дисни 2.7 млрд. щ.д. приходи от билети в Северна Америка и 4.3 млрд. щ.д. от останалите световни пазари и превърнаха студиото в първото такова, което да отчете бокс офис от над 7 млрд. щ.д. за календарна година.

„Това историческо постижение се дължи на факта, че всичките ни филмови студиа дават най-доброто от себе си на публиката, разказвайки невероятни истории от всякакъв характер и калибър, с които зрителите от всеки пол, възраст или точка на света могат да се идентифицират,“ коментира в изявление Алън Хорн, председател на The Walt Disney Studios.

Сред постиженията на Дисни тази година са 5 от 10-те най-касови филми на глобално, локално и международно ниво, като четирите най-касови продукции са именно на комапнията.

Continue Reading
Advertisement