Connect with us

Музика

Royal Blood с трети сингъл от трети албум

Avatar

Публикувано

на

9 Mads Perch

Royal Blood, снимка: Mads Perch

Моментът на очакване за предстоящия трети албум на  Royal Blood, ‘Typhoons’, продължава да расте след като дуото сподели чисто новия сингъл, ‘Limbo’. Тракът премиерно се излъчи по Hottest Record in the World на Annie Mac, превръщайки се в третото поредно издание на дуото, което бива награждавано с нова отличие след  ‘Trouble’s Coming’ и ‘Typhoons’ – и двете от които влязоха в плейлиста на Radio 1, събирайки над 36 милиона стрийма до момента.

Завръщането на бандата се анонсира с успеха на ‘Trouble’s Coming’ на #1 в американското рок радио (четвъртия им сингъл, постигнал тази позиция), стигайки фо най-високата си позиция в американскто алтернативно радио в кариерата си до момента. С трака бандата си осигури и най-високия си момент в Канада, където сингълът стана първата им #1 позиция в рок класацията и остана на #3 след 24-часов престой. Международният профил на  Royal Blood още повече се засили с присъствие по кориците на едни от най-високопрофилните плейлисти, включително  Rock This и NME’s Best New Tracks в Spotify и Rock Scene в Amazon Music

Най-предизвикващият границите момент в предстоящия албум, ‘Limbo’ съдържа два от най-екстремните типове звучене на  Royal Blood в песен, която се усеща абсолютно естествена. Изпъкващите синтезатори, които блестят в най-запомнящата се част от песента, се открояват като смела стъпка в непознатото, но стабилните, зареждащи ритми на куплетите са като Royal Blood в най-първична форма. И в момента, в който тези два елемента се сливат в силния финал на песента, е очевидно, че дуото е създало нещо, различно по забележителен начин, докато остава вярно на истинските си корени.

Royal Blood коментират, “Безсъмнено е най-амбициозния и див момент, в който сме си позволявали да бъдем, и нямаме търпение да ви поканим надълбоко в заешката дупка с нас“.

Royal Blood изпълниха ‘Limbo’ за първи път, когато се появиха като аватари по време на виртуалното шоу от 3 песни в космическа локация на 2021 Bloxy Awards. Церемонията, празник на отдадеността на Roblox’s, таланта и креативността на общността на Roblox от създатели и играчи, се проведе на 27 март в Roblox Platform.

Advertisement

‘Limbo’, ‘Typhoons’ и ‘Trouble’s Coming’ са осигурени като незабавни тегления за феновете, които предварително поръчат албума оттук. Той ще излезе на дигитален формат, плоча и CD. Официалният магазин на Royal Blood предлага делукс издание на плоча, което ще бъде ограничено до еднократните 8,000 копия за света. Amazon и избрани независими магазини ще предлагат собствено ексклузивно цветно издание на плоча, докато HMV ще опаковат стандартна плоча с ексклузивен арт принт. Касета също ще бъде налична от официалния магазин на Royal Blood. Специално Zoetrope издание на плоча от Blood Records напълно разпродаде всички 3000 копия за само няколко часа.

С ‘Typhoons’ Royal Blood биват предопределени да станат по-големи от всякога. Предишните им два албума директно стигнаха до #1 в Обединеното Кралство,  събирайки 2 милиона глобални продажби. Дуото спечели награда BRIT за Best British Group, две награди NME и една Kerrang! награда. Дебютният им албум също беше номиниран за Mercury Prize.