Открийте ни и в

Музика

RÜFÜS DU SOL анонсират, че четвъртия студиен албум Surrender

Avatar

публикувано

на

RÜFÜS DU SOL анонсират, че четвъртия студиен албум Surrender 141

RÜFÜS DU SOL анонсират, че четвъртия студиен албум Surrender излиза на 21 октомври. Новият сингъл ‘On My Knees’ излезе чрез Rose Avenue и Reprise / Warner Records, успоредно с официално музикално видео, заснето в Red Rocks Amphitheatre.

Номинираното за награди Grammy електронно трио  RÜFÜS DU SOL анонсира издаването на четвъртия си албум ‘Surrender’ и пусна третия сингъл от него, ‘On My Knees’. У нас можете да го слушате чрез Орфей Мюзик / Rose Avenue и Reprise / Warner Records.

‘Surrender’ показва рязкото изграждане на собствения свят на RÜFÜS; албум, писан по техни собствени правила. Електронните корени на бандата предлагат разграничение от други артисти на живо, също разпродавали стадиони, дори като пишат песни и изпълняват пред тълпи, които чупят традиционния стъклен таван за денс изпълнителите.

‘On My Knees’ е замислено приникновение в по-тъмните тенденции на RÜFÜS DU SOL, играещо си с честните емоции и болезнен лирисизъм, демонстриращи какво ги прави уникални в електронното пространство. Докато предишният сингъл ‘Alive’ даде частица надежда, а ‘Next To Me’ зов за любов и романтика, ‘On My Knees’ има измъчен смисъл, подкрепящ силното заглавие на ‘Surrender’. Бандата препраща към индустриалното звучене на Trent Reznor и Nine Inch Nails, комбинирано с лирическа напрегнатост, върху която е изградена кариерата им.

Tyrone Linqvist пее „Ако можеше да ме видиш сега, вероятно бих те разочаровал … Изглежда, че отново съм на колене, имам чувството, че стените ме притискат“.

James Hunt коментира: “По тази песен се забавлявахме много, като написахме нещо по -тъмно, двигателно и малко по-напрегнато. Това определено е едно от най -трогателните парчета в записа – направихме препратки към някои от любимите ни клубни песни за барабанно програмиране и се забавлявахме, представяйки си времето, когато най-накрая можем да свирим на живо. Това имаше невероятна реакция на нашите концерти на Red Rocks миналия месец, което беше наистина специално за нас.“

RÜFÜS DU SOL е банда, синоним на напрежение, те се събират чрез притегателната сила на дансинга, имат изпълнител на живо, чиято отдаденост се намира на дансинга, и текстописци, които изливат личната си болка, на която хиляди да танцуват. От началните клавиши на  ‘Next to Me’ до ‘On My Knees’, записът въплъщава свят, дълбок, пищен, органичен и в същото време електронен.

Това изграждане на този свят е фокуса на RÜFÜS DU SOL още от началото им, името напомня за нереална дестинация, бъдеща точка, до която бандата мечтае да стигне от Сидни и по-късно, от записванията в студиото в Берлин и Лос Анджелис. Тази идея е жизненоважна за Surrender, тъй като бандата написа песни за преход към интимността на света, който заедно съградиха, в импровизирано студио на апартамент от приземния етаж в Холивуд. Резултатът е по-дързък, смел и стигащ по-далеч запис от всичко, което са правили преди.

Придружаващото музикално видео е заснето през август по време на уникална репетиция за шоу в Red Rocks Amphitheatre. Креативният директор на бандата, Alex ‘Katzki’ George, си колаборира с Ruff Mercy, режисьор по анимиране и художник, базиран в Обединеното Кралство, за да създадат визуализации/анимации с цел да придадат на проекта по-тъмно рейв усещане от 90-те. Ruff Mercy е работил с артисти като Thom Yorke, Disclosure, Run The Jewels и големи брандове като Nike, Apple, Adidas и много други.

Реклама