Открийте ни и в

Lifestyle

S.PELLEGRINO търси най-добрия млад готвач

MIKA

публикувано

на

S.PELLEGRINO търси най-добрия млад готвач 26

снимка: PR

S.Pellegrino с гордост обявява дългоочакваното завръщане на състезанието S.Pellegrino Young Chef, което търси млади кулинарни таланти от цял свят. Третото издание, за което регистрацията стартира на 1-ви февруари 2017, ще включва редица новости, чиято цел е да дадат на участниците повече възможности да демонстиррат и усъвършенстват уменията си, като същевременно получат и така важното място под светлината на прожекторите.

Състазанието ще се проведе в продължение на 18 месеца, като третото издание ще обхване 2017 и 2018 г. В настоящата година ще се случат предварителните кръгове и състазанията по места, а Големият финал ще се проведе през юни 2018 г., когато финалистите ще се борят за титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2018 г. По-голямата продължителност ще даде възможност на участниците да работят по-дълго рамо до рамо с техните ментори, за да подобрят авторските си ястия и да усъвършенстват уменията си, докато се подготвят за финалите.

Победителите в S.Pellegrino Young Chef имат необикновената възможност да получат международна популярност и сериозен кариерен тласък, както и шанса да участват в някои от ежегодните събития на марката по света, включително, но не само, такива, свързани със състезанието Young Chef.

Голяма чест е да бъдеш наречен Млад готвач на S.Pellegrino,” споделя победителят за 2016 г. МичЛайнхард от САЩ. “Преживяването ми донесе много незабравими моментии съм благодарен за ефекта, който тази титлаще има за кариерата ми. Очаквам с нетърпение да продължа работата си със S.Pellegrino в търсенето на най-добрите млади таланти в света на кулинарията и да бъда ментор на новите състезатели.

Сред победителите в състазанието е и базираният в Ирландия Млад готвач на S.Pellegrino за 2015 г. Марк Мориарти.

За да се разшири достъпа и обхвата в търсенето на таланти, в третото издание е добавен нов географски регион – “Централна АмерикаКарибски регион”, с което участващите региони нарастват на 21. В допълнение, вече ще се приемат кандидатури на английски, испански, китайски мандарин, френски и италиански езици. От всички кандидати се изисква да разбират и говорят английски език, тъй като това е официалният език на състезанието.

Регистрациите за участие в S.Pellegrino Young Chef 2018 стартират на 1-ви февруари 2017 г. на Sanpellegrino.com. Това е и новият дигитален хъб на състезанието, а сайтът FineDiningLovers.com – онлайн списанието за любители на кулинарията от цял свят, което S.Pellegrino и Acqua Panna с гордост подкрепят,  е избран за официален медиен партньор.

В състезанието, което миналата година привлече повече от 3,000 кандидатури, ще се включат 70 топ шеф-готвача като съдии в локалните състезания, 21 млади готвача полуфиналисти от 21 различни географски области и 21 шеф-готвачи ментори, които ще работят индивидуално с полуфиналистите по време на това невероятно предизвикателство.

В глобалното състезание ще журира съдийски панел, т.нар. Седем мъдреци, който е съставен от някои от най-почитаните и признати кулинарни гурута в света. Именно те ще определят победителя в S.Pellegrino Young Chef 2018 на финалите в Милано, Италия.

S.Pellegrino Young Chef е глобално състезание, което включва четири етапа:

ЕТАП I – Онлайн кандидатстване (февруари 2017 – април 2017)

От 1 февруари до 30 април 2017 г., всеки един млад готвач може да подаде своята кандидатура за участие и свое авторско ястие на www.sanpellegrino.com. Кандидатстващите млади готвачи трябва да бъдат под 30-годишна възраст и да имат поне една година професионален опит в ресторант като главен готвач (chef), заместник главен готвач (sous chef) или отговорник за определена секция в кухнята (chef de partie). Пълният списък с изисквания за участие ще бъде публикуван на сайта по-горе.

ЕТАП II – Глобален кратък списък (1 юни 2017)

Всички квалифицирали се кандидати ще бъдат разпределени в 21 региона* в зависимост от техния географски произход. Кандидатурите ще се оценяват от ALMA, водещият център за обучение и образование в областта на италианската кухня (www.alma.scuolacucina.it), който ще избере 10-те полуфиналисти от всеки географски регион, според петте “златни правила”:

 • СЪСТАВКИ: Умение да подбереш на най-доброто, което пазарът може да предложи по отношение на качество, свежест и уникалност.
 • УМЕНИЕ: Способност да работиш със сурови материали и да ги превърнеш в ястие, което зачита оригиналната им същност.
 • КРЕАТИВНОСТ: Умението да откриваш неизпитани, вдъхновяващи, неочаквани гледни точки, свързани с културата на изтънчено хранене с личен и съвременен стил, като същевременно се поддържа перфектен баланс между вкус и форма.
 • КРАСОТА: Презентация на ястието, която естетически допълва и подобрява състава му.
 • ПОСЛАНИЕ: Умението да предадеш ясно послание чрез работа и лична визия.

ЕТАП III – Локални предизвикателства (7-ми юни31-ви декември 2017)

Десетимата полуфиналисти от всяка от 21 географски области ще се състезават в локалния полуфинален кръг, в рамките на който, във всеки регион, ще се проведат състезания на живо от 7- ми юни до 31-ви декември. По време на тези състезания, полуфиналистите ще трябва да приготвят авторските си ястия пред специално регионално жури от независими топ готвачи, което ще оценява представените ястия на базата на петте златни правила и ще избере победител.

До края на декември 2017, 21 млади готвача от цял свят ще бъдат обявени като официалните финалисти, които продължават към световните финали в Милано, Италия. За всеки финалист ще бъде определен “шеф-ментор” (член на съответното регионално жури), който ще дава насоки и подкрепа на финалиста в подготовката за големия финал.

ЕТАП IV – S.Pellegrino Young Chef Финал (юни 2018)

През юни 2018 г., 21 финалиста ще се съберат в Милано за големия финал, чийто домакин е S.Pellegrino. Те ще се състезават за титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2018, а победителят ще бъде избран от международното жури на Седемте мъдреци.

Пълните правила на състезанието и формата за кандидатстване са достъпни на www.sanpellegrino.com

Следвайте състезанието в социалните медии с хаштаг #SPYoungChef.

 * 21 ГЕОГРАФСКИ РЕГИОНА

 1. Италия
 2. Франция
 3. Германия и Австрия
 4. Швейцария
 5. Испания и Португалия
 6. Великобритания и Ирландия
 7. Русия/Общност на независимите държави
 8. Скандинавия и балтийските страни
 9. Източна Европа
 10. Белгия, Холандия, Люксембург
 11. Средиземноморски страни
 12. САЩ
 13. Канада
 14. Африка и Близкия Изток
 15. Централна Америка–Карибски регион
 16. Южна Америка
 17. Тихоокеански регион (Австралия/Нова Зеландия/Тихоокеански острови)
 18. Китай
 19. Япония
 20. Североизточна Азия
 21. Югоизточна Азия

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април!

MIKA

публикувано

на

от

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април! 27

Канал Da Vinci  отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април от 17.35 до 21.00 ч. със специално подбрани предавания, които съживяват любовта към творчеството и радостта от създаването на неща и вдъхновяват децата да стимулират творческата си същност и да разберат как се променя нашият свят.

Импровизирайте с материалите, които имате вкъщи, и създайте творения с пластилин или глина и с прости предмети от бита в „Прекрасни творения“! Ще бъдете запленени от тези страхотни идеи за правене на неща – всеки епизод показва как да сътворите нещо ново. Направете телевизор от картон, за да гледате свои собствени филми от хартия. От картон можете да направите и клюн, който кълве. Ще ви покажем и как да превърнете гъбата в лодка, която наистина да плава, или пък да си направите свое собствено въображаемо насекомо от кутия за яйца… Всички тези нови неща оживяват в шоуто “Прекрасни творения”! Не е важно нещата да са направени перфектно, а да се прояви креативност и желание!

В „Пълен боклук“ проектирайте пинята-паяк, сглобена от вещи за изхвърляне, или пък си направете щура дегизировка! Можете да видите и как се свири с кутии от консерва, да си направите химикалка от морков или пък щури дрехи от стари найлонови торбички.

Създайте най-яките играчки на света, вдъхновени от страхотна научна концепция в „Изследователи: Направи си сам наука“! Стив Спанглър показва как с помощта на науката можете да си направите сами невероятни играчки – например мистериозна кутийка, която се движи сама, или пък няколко чудновати балона. Ще видите и как да направите изстрелвач на топки за понг-понг или да превърнете бутилки със сода в ракети и какво ли още не. Водещият смесва образованието и хумора в това забавно научно шоу. Използвайки ежедневни предмети, той представя експерименти, които могат да се повторят от зрителите у дома, като обяснява как тези експерименти са свързани с иновациите от реалния свят.

Изобретенията на бъдещето можете да откриете с предаванията „Знаете ли, че…“  и „Знаеш ли как?“! Ще използвате микроскопска камера, за да разберете как работят спирачките на автомобила, и ще посетите фабрика, за да видите как роботите работят заедно с хората, за да сглобяват автомобили. Ще видите как нови разработки при дроновете, домакински роботи и 3Д принтери ще променят живота ни коренно. Новите технологии променят бързо всички дейности в нашия свят – от спорта до строителството и домакинската работа…

Гледайте Da Vinci на 21 април от 17.35 ч. за чудесни идеи как да се приобщите към Световния ден  на  творчеството и новаторството!

17:35    „Прекрасни творения“ – „Картонен телевизор“

17:40     „Прекрасни творения“ – „Клюн, който кълве“

17:45     „Прекрасни творения“ – „Лодка от гъба“

17:50     „Прекрасни творения“ – „Буболече от кутия за яйца“

17:55     „Прекрасни творения“ – „Щура конична глава“

18:00     „Пълен боклук“ – „Морковена химикалка и Марсел Дюшан“

18:30     „Пълен боклук“ – „Щура дегизировка и Крис Офили“

19:00     „Изследователи: Направи си сам наука“ – „Направи си сам играчки“

19:30     „Знаете ли, че…“ – „Автомобилни спирачки и Фабрика за автомобили“

19:45     „Знаете ли, че…“  –  „Течен сапун и Прахосмукачка“

20:00     „Знаеш ли как?“ – „Уреди променят ежедневието“

20:30     „Знаеш ли как?“ –  „Революционни иновации за ежедневието“

Продължете понататък

Lifestyle

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог

MIKA

публикувано

на

от

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог 28

Два месеца преди провеждането на десетия юбилеен Балкански международен винен конкурс каталогът на наградените вина от предходната година бе публикуван. На неговите 158 страници място намериха най-добрите от състезаващите се над 800 вина от 240 изби. Припомняме ви, че за най-доброто вино на Балканите през 2020 г. бе отличено Trijumf Selection на сръбската изба Vinarija Aleksandrović. Трофеят за “Най-добра изба на Балканите” бе присъден пък на турската Suvla winery.

До 21 май е отворена регистрацията за тазгодишното издание на престижния винен форум. Конкурсната част на The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF) ще се проведе от 2 до 4 юни в северномакедонската столица Скопие. Две седмици по-късно – от 17 до 19 юни – жители и гости на столицата ще имат възможността да дегустират наградените и още много от най-добрите вина на Балканите в откритата зона пред НДК.

Каталогът с наградените вина се разпространява до 15 000 вносители, търговци, дистрибутори и медии от 25 страни. Можете да го намерите и в обновения сайт на BIWCF – тук, наред с информация за предишните издания на конкурса и фестивала.

“Традицията, която създадохме с издаването на дигиталния ни каталог, е един от многото маркетингови инструменти, с които популяризираме балканските вина.
Това е един от начините вината, спечелили медали, да достигнат до огромен брой винени професионалисти. Работим и за публикуването им в някои от най-известните световни медии.

Интересът към 10-тото юбилейно издание е огромен. Очакваме да направим отлично събитие благодарение на нашите домакини от Северна Македония, където ще обявим и следващата страна домакин”, споделя Галина Нифору, директор на BIWCF.

Регистрацията за участие в Балканския международен винен конкурс и фестивал продължава до 21 май 2021. Повече информация и указания може да намерите на www.balkanswine.eu.

Балканският международен винен конкурс и фестивал 2020 се осъществява с подкрепата на Столична община, Българска търговско-промишлена палата, Wines of Macedonia както и с медийното партньорство на All Wine Stories, Vino & Fino magazine, Sofiaadventures, Visitskopje, Vinopedia, Winepeople.ro, In your pocket, ivanasimjanovska.com, Moto Pfohe Rent a Car, Exporter.bg, Apollowine.com, Hit-bg.com, WineBG.info, списание Твоят бизнес, b2bmedia.bg, InFoodVeritas.com, ExpoWorld.bg, Agro TV, Стандарт, Trio.bg, White Water, АИДБ, Аз чета, Jasmin.bg, bgtourism.bg, SlowTours.bg, Agronovinite.com, Winetours.bg, Wineo.bg, Bulgaria Wine Тours, Bulgaria Wine Тours, Fresh Cuts of Life, WineTourMaker.com, Exotic Wine Travel.

 

Продължете понататък
Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития 29
Tехнологиипреди 2 часа

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април! 30
Lifestyleпреди 3 часа

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април!

Ексклузивно предложение от Vivacom - PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM 31
Tехнологиипреди 3 часа

Ексклузивно предложение от Vivacom – PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог 32
Lifestyleпреди 3 часа

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, в специален каталог

Casual стил за разходка сред природата 33
Lifestyleпреди 3 часа

Casual стил за разходка сред природата

Nathan Dawe с нов сингъл ‘Way Too Long’ с Anne-Marie & MoStack 34
Музикапреди един ден

Nathan Dawe с нов сингъл ‘Way Too Long’ с Anne-Marie & MoStack

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия? 35
Културапреди един ден

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия?

XPG с три награди Red Dot 2021 36
Tехнологиипреди един ден

XPG с три награди Red Dot 2021

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia 37
Lifestyleпреди един ден

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia

Samsung България стартира продажбите на новия The Fram 38
Tехнологиипреди един ден

Samsung България стартира продажбите на новия The Fram

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 44
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 45
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

"Круела" с нов зрелищен трейлър 46
Кинопреди 1 седмица

“Круела” с нов зрелищен трейлър

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“ 48
Събитияпреди 1 седмица

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Горещо