Connect with us

Tехнологии

Samsung е №7 за Interbrand „Най-добрите световни марки за 2014”

Avatar

Публикувано

на

Samsung Electronics се издигна до седма позиция в годишната класация на Interbrand за най-добрите световни марки, публикуван днес. Докладът признава глобалния растеж на стойността на марката Samsung чрез креативни маркетингови инициативи и продължаващо пазарно лидерство в много продуктови категории, включително смартфони, телевизори, цифрови апарати и памет устройства.

Samsung се качва едно място нагоре тази година от осмо през 2013 г. и регистрира стойност на марката от 45.5 млрд. щ. долара през 2014 г. или увеличение с 15 на сто над миналогодишните 39.6 млрд. щ. долара. Samsung продължава да показва значителен ръст в стойността на марката – повече от два пъти от средния темп на нарастване от 7.4%, постигнат от 100-те световни топ марки.

Samsung поддържа своята първа позиция на пазара на смартфони от две години, като тя бе затвърдена от пускането на водещи продукти като новите устройства в Galaxy S и Note сериите. Допълващите устройства като Samsung Gear и Samsung Gear VR сочат към нови двигатели на растежа. Сътрудничеството със световноизвестни модни марки и спонсорството на Зимните олимпийски игри през 2014 г. също увеличиха стойността на марката Samsung сред потребителите.

На пазара на телевизори Samsung успя да разшири глобалното си лидерство в индустрията за осма поредна година. То бе затвърдено от въвеждането на първите извити телевизори. Samsung оглавява и пазара на високотехнологични домакински уреди от висок клас с новата продуктова линия Chef Collection. Партньорствата на компанията са оценени от Michelin готвачи и мебелни марки от световна класа подчертават иновативния маркетинг на Samsung.

Междувременно в бизнеса с памет устройства Samsung успя да запази своята първа позиция за 21-ва поредна година с подкрепата на своето стабилно технологично лидерство и нови маркетингови инициативи, ориентирани към потребителите.

Advertisement

Samsung успя да подобри стойността на марката, като обедини цялата компания под един общ идеал: ускоряване на откритията и възможностите. И успя да му вдъхне живот с редица програми, ангажиращи потребителите като например кампанията „Launching people”, която достигна до повече от 100 милиона души в световен мащаб.

„Бихме искали да продължим нашите усилия, за да се превърнем в най-желана и предпочитана марка чрез иновативните идеи и технологии, които дават на хората силата да откриват нови изживявания и подобряват живота им”, каза г-н Ким, главен маркетингов директор на Samsung Electronics.

Samsung влезе в топ 20 на световни марки на Interbrand за първи път през 2009 г. и се придвижи в топ 10 само три години по-късно – през 2012 г.

Continue Reading
Advertisement