Connect with us

Tехнологии

Samsung подкрепи 3D експедиция на УНИЦЕФ и ИКЕА

Avatar

Публикувано

на

Photo13

Samsung Electronics бе технологичен партньор на първите по рода си събития на УНИЦЕФ България и ИКЕА, които целяха да ангажират обществеността и да представят тежкото положение на най-уязвимите деца, използвайки иновативни технологии.

В два поредни уикенда през септември, устройствата за виртуалната реалност на Samsung дадоха възможност на посетителите на ИКЕА в София да се докоснат до места, на  които иначе не биха отишли, и до живота на милиони деца, прогонени от домовете си заради военни конфликти. Филмът „Облаци над Сидра“ разказва историята на 12-годишно момиче, което живее от година и половина в най-големият бежански лагер в Йордания. Лагерът Затари е дом на над 80 000 сирийци, половината от който са деца бягащи от война и насилие. Чрез виртуалната 3D експедиция на УНИЦЕФ, над 150 човека видяха през своите собствени очи ежедневието на децата бежанци.

0078a6f339256cc64b7a810cc7babdd2

„Видеото е много въздействащо. Кара те да видиш действителността през очите на децата и да се замислиш по какъв начин възпитаваме идните поколения и какъв пример им даваме“, каза Радина Михлева, посетител на  ИКЕА, който се включи в инициативата.

Кампанията е част от усилията на Детския фонд на ООН да се застъпи за спазване правата на децата бежанци по света, да спомогне за изграждане на солидарност и подкрепа на децата в нужда. Да привлече повече съмишленици и партньори, благодарение на чиито редовни дарения УНИЦЕФ е на терен и помага на деца като Сидра във всяка точка на планетата, включително и в България. Месечните дарения на БЛАГОДЕТЕЛ-ите дават възможност на УНИЦЕФ да реагира незабавно в ситуации на хуманиратни кризи и природни бедствия, предоставяйки животоспасяващи соли за рехидратация, таблетки за пречистване на вода, лекарства, храна и др.

photo3

Continue Reading
Advertisement