Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung помага на хората да преодолеят най-големите си страхове

MIKA

публикувано

на

снимка: Samsung.com

Технологията на Samsung може да помогне на хората да преодолеят най-големите си страхове като страха от говорене пред публика и страха от високо. Това показват резултатите от програмата #BeFearless, която се провежда като част от кампанията Launching People. Избрани участници от Германия, Австрия, Русия, Румъния, България, Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в специализирани тренингис употребата на Samsung Gear VR. По време на тренингите,потребителите провериха дали виртуалното, но поглъщащо поставяне в трудни ситуации може да им помогне да се справят с тези трудности в реалния живот. В края на тренинга всички 27 участници бяха готови да реализират пълния си потенциал, тъй като преди това са преодолели своя страх от високо и от говорене пред публика. Някои от участниците отпразнуваха своето развитие с реални предизвикателства в Дубай, ОАЕ. Предизвикателствата се състояха в говорене пред многобройна публика в театъра Courtyard Playhouse и спускане с въже от Dubai Mall.

Тренинг сесиите се проведоха в продължение на четири седмици, като една част от тях включваха помощ от професионален инструктор, а други самостоятелни занимания у дома. Програмата #BeFearless се радва на изключително висок интерес с почти 7 500 човека, които кандидатстваха за тренингите от всички страни. В края на програмата, 27 човека получиха шанса да се изправят срещу своите страхове във виртуалната реалност, посредством Samsung Gear VR.

„Получихме много позитивна обратна връзка от всички млади хора, които взеха участие в програмата #BeFearless. За нас беше изключително преживяване да видим хората да се изправят срещу страховете си и да направят нещо, което до момента смятаха за невъзможно,“ каза Марина Рачева, маркетинг мениджър, Samsung България. „Бих искала да благодаря на всички, които се включиха в #BeFearless и вече гледат по-смело към бъдещите предизвикателства.“

Страх от говорене пред публика

Страхът от говорене пред голяма или малка група от хора може да има много негативен ефект както върху социалния живот, така и върху кариерата на много хора. Програмата Samsung #BeFearlessпреведе участниците през три различни сценария, всеки с четири нива на трудност – от говорене пред малка група от хоракато училищен дебат, последван от интервю за работа или професионална среща до най-високото ниво на трудност, говорене пред голяма група от хора във виртуална среда.

След края на всеки сценарий, участниците получаваха оценка на представянето им „Успех” или„Провал”, която се генерира спрямо няколко научни и медицинско доказани критерия като пулс (който беше измерван с помощта на умния часовник Samsung Gear S2), поддържането на визуален контакт, колко дълго са говорили и самооценка на тяхното ниво на страх.

Страх от високо

Участниците, които имаха страх от високо използвахаSamsung Gear VR, за да се изправят пред предизвикателството и да преодолеят страха си от високо. Програмата даде възможност на участниците да преживеят четири различни локации в сигурността на виртуалната реалност. Всяка локация имаше три нива на трудност: пътуване в панорамен асансьор, шофиране по ръба на скала, летене с хеликоптер и разходка по ръба на небостъргач.

Както при предния страх и тук оценката е направена на база на самооценка, пулс и движение на погледа (гледане на долу).

Успехът на програмата #BeFearless беше доказан и последните медицински изследвания, проведени от Yonsei University Gangnam Severance Hospital в Южна Корея. Учените на университетската болница са изследвали 82 човека, за да проверят дали VR тренинг програмата може да им помогне да преодолеят страховете си. Екипът е постигнал успех в почти 90% от случаите, където са помогнали на хората да намалят безпокойството си при говорене пред публика и от високо.

При хората със страх от високо, само две седмици на тренинги във виртуална реалност са помогнали на 87,5% от групата да намалят степента на безпокойство с почти една четвърт (23,6%). Резултатите са още по-добри при хората със страх от говорене пред публика – 88,1% от тях са успели да намалят страха си от общуване с голяма група от хора, а степента на безпокойство е спаднала с почти една пета (18,7%).

Примери с участници, които успешно са завършили програмата

Салминаз е 29 годишен моден дизайнер и предприемач, която живее в Дубай. Още от своето детство тя се страхува от говоренето пред публика. Салминаз е разчитала на своята по-малка сестра да действа като говорител за нейните бизнес начинания, докато тренинг програмата #BeFearless не й помогна да се справи със страха си.

Лукас Кьопе не харесва светлините на прожекторите. Когато се озовавал пред голяма група от хора, той е започвал да се поти и да трепери. Не особено добро качество, когато мечтата ти е да си DJ и да изнасяш концерти пред голяма публика. Неговият тренинг със Samsung Gear VR означава, че сега той е готов да заемем мястото си на сцената, без значение от големината на клуба.

Фин Елиас Йедрисек обича да пътува до екзотични дестинации, но някои от най-невероятните преживявания са били недостъпни за него, поради страха му от високо. На него му е ставало лошо, дори само когато е гледал някой друг да се надвеси над ръба на скала. Най-лошият му спомен е от панорамен лифт, който се издига по склона на планина в Хонг Конг: „Получих пристъп на паника, когато погледнах през пода на кабината“. Сега когато, той получи помощ от тренинг програмата #BeFearless и преодоля страха си, Фин се надява да преживее изключителна разходка сред норвежките фиорди.

Мухамед Уммер е на 20 години и живее в Дубай. Той обича самолетите и винаги е искал да стане пилот, но поради страха си от височини е предпочел да започне кариера като авиоинженер. Благодарение на тренинг програмата #BeFearless, сега той се чувства уверен да преследва своята мечта и в бъдеще да стане пилот.

Александра Полетаева работи за модна компания в Русия.Блясъкът и притегателната сила на професията, обаче бързо изчезват, защото нейният офис се намира на 25-ия етаж на стъклена сграда. Тя искаше да премине през тренинг програмата #BeFearless„за да се освободи“ и вече е успяла да се справи със страха си.

Повече информация за кампанията е достъпна на www.samsung.com/launchingpeopleи на местните страници на Samsung, включително в социалните мрежи Facebook и YouTube.

Програмата на Samsung #BeFearlessе част от глобалната платформа на Samsung Launching People. Кампанията търси креативни и иновативни идеи, които показват как силата на технологията може да се използва, за да разреши истински предизвикателства, които стоят пред днешното общество. #BeFearless беше насочена към хората, които са отраснали с технологиите и за които технологията представлява инструмент, които им помага да реализират пълния си потенциал.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 8 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 8 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 9 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 9 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 9 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 11 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 13 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 14 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 14 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо