Connect with us

Tехнологии

Samsung предлага революционно визуално изживяване с новия SUHD телевизор

Avatar

Публикувано

на

Samsung SUHD TV

Samsung Electronics, лидерът в домашното забавление за девет последователни години, представи широка гама от SUHD телевизори, въвеждайки нови стандарти в специалното UHD съдържание и издигайки качеството на гледане до нови нива.

Иновативният SUHD телевизор е важен крайъгълен камък в UHD ерата. Той надминава ограниченията на предишните дисплеи, като предоставя най-високо качество на картината със зашеметяващ контраст, удивителна яркост и поразителен цвят.

Освен това SUHD телевизорите на Samsung имат редица нови и интересни функции – техният SUHD re-mastering engine осигурява ненадминато изживяване при гледане; стилният им извит дизайн осигурява на зрителите по-потапящо изживяване при гледане; а неговите Smart TV функции сега са предоставени с Tizen, което дава на зрителите лесен достъп до любимото им съдържание.

„Нашето иновативно наследство и дух ще продължават да работят в сферата на домашното забавление за нови възможности – каза Г-н Ким, президент на Visual Display Business в Samsung Electronics. – Независимо от източника на съдържание, Samsung осигурява водеща картина в индустрията и ще продължи да го прави с SUHD телевизорите си. Потребителите могат да разчитат, че сме по-отдадени от всякога в последователното предоставяне на несравнимо домашно развлечение за години напред.”

SUHD 9500_002

Въвеждане на несравнимо качество на картината

С патентованата, еко нанокристална технология на Samsung и интелигентния SUHD re-mastering engine за качество на картината Samsung SUHD телевизорите демонстрират революционни предимства в контраста, яркостта, възпроизвеждането на цветовете и детайлите, за да доставят цялостно изключително качеството при гледане.

Нанокристалният полупроводник на SUHD телевизорите предава различни цветове на светлината в зависимост от техния размер, за да се получи най-висока чистота на цветовете и светлинна ефективност, които са възможни днес. Тази технология произвежда широка гама от по-точни цветове, предоставяйки на зрителите 64 пъти по-изразителен цвят от конвенционалните телевизори.

Advertisement

SUHD re-mastering engine автоматично анализира яркостта на изображенията, за да сведе до минимум допълнителната консумация на енергия, като същевременно изразява максимални нива на контраст, създавайки изображения с много по-тъмно черно и яркост до 2,5 пъти повече от обикновените телевизори, както и два пъти повече точки за настройка на цветовете за най-прецизен цветен дисплей.

Чрез сътрудничество с водещото холивудско студиото 20th Century Fox Samsung успя да оптимизира съдържанието, така че да срещне изключителните SUHD стандарти за качество. Това позволява на потребителите да имат ненадминато UHD изживяване при гледане.

Наскоро Samsung си партнира с Fox Innovation Lab в преработването на множество сцени от одобрения от критиците филм, Exodus, специално за SUHD телевизори. Резултатът е впечатляващ – генериране на по-ярки цветове и реалистични сцени.

Освен това SUHD телевизорите на Samsung използват екосъобразни технологии, за да доставят най-добрите в този клас енергийна ефективност и надеждност.

Samsung SUHD at CES2

Усъвършенстван и подобрен извит дизайн

Когато Samsung представи извитата форма през 2013 г., тя значително подобри изживяването от домашното забавление за потребителите. Вземайки характеристики от съвременното изкуство и архитектура, телевизорите Samsung бяха проектирани и подобрени с много модерни и минималистични акценти.

Advertisement

Samsung SUHD телевизорът JS9500 ще включва Chamfer bezel дизайн на Samsung, добавяйки по-голяма дълбочина на екрана, като елегантната му рамка го прави да изглежда като произведение на изкуството, когато е монтиран на стената. Моделът JS9000 SUHD телевизор се отличава с Shirring дизайн с мека текстура на гърба, осигуряваща на телевизора стилен изглед от всеки ъгъл.

Новият смарт телевизор преформулира бъдещото изживяване от забавлението

Новото за 2015 година е, че всички смарт телевизори на Samsung, включително новата SUHD серия, ще се предлагат с Tizen, open-source платформа, която поддържа уеб стандарта за разработване на приложения. Благодарение на Tizen, новата смарт ТВ платформа на Samsung не само има множество нови функции, но също така предоставя на потребителите интуитивен достъп, по-интегрирано развлечение, както и по-голям избор на съдържание от всякога.

Новият потребителски интерфейс на Samsung смарт хъба е по-отзивчив и закачлив, което позволява на потребителите по-лесен достъп до съдържанието, което искат. То е опростено до само един екран, показващ последното използвано и препоръчано съдържание за още повече възможности за забавление.

С Quick Connect Samsung смарт телевизорите автоматично разпознават Samsung смартфони, след като веднъж са били свързани чрез BLE технологията (Bluetooth Low Energy). Потребителите могат да споделят видео съдържание от смартфон Samsung на смарт телевизора си само с натискането на един бутон. Освен това потребителите могат да гледат телевизия през мобилните си устройства без никакви приложения или сложни предварителни настройки.

Samsung SUHD at CES

Потребителите ще имат възможност да гледат UHD филми и телевизионни предавания от доставчици като Amazon, Comcast, DIRECTV и M-GO. В допълнение Samsung включи нова услуга за теглене на UHD филми, използвайки съществуващия UHD Video Pack в партньорство с M-GO, премиум TVOD услугата и съвместната работа между Technicolor и DreamWorks Animation. Тази услуга за теглене използва SCSA (Асоциацията за безопасно съхранение на съдържание) стандарти. През 2015 г. услугата ще предложи най-високо качество на съдържание за Samsung SUHD и UHD телевизори.

Advertisement

Samsung Sports Live позволява на потребителите да гледат мачове на живо, като едновременно с това да проверяват статистика за екипа и играчите на същия екран. Samsung си партнира и със световни компании за производство на игри, за да предостави голям и разнообразен каталог.

Samsung въвежда своя собствена видео платформа Milk Video, позволяваща на потребителите да откриват, събират и споделят всички най-добри видеоклипове в интернет безпроблемно. Milk Video избира най-популярните и интересни видеоклипове от мрежата, както и видео, даващо на потребителите достъп до премиум съдържание от бързо растящ списък от почти 50 партньора.

Собствениците на Samsung смарт телевизори могат да направят събуждането малко по-лесно с Briefing on TV. Смарт телевизорите на Samsung сега действат като аларма и се синхронизират с мобилните устройства на Samsung, за да включат и покажат важни елементи като часа, времето и графика за деня на голям екран.

Samsung SUHD TV

Samsung платформата с Tizen позволява Samsung смарт телевизорите да станат част от много по-голяма екосистема със съдържание, което позволява лесно сътрудничество с редица партньори за изключителна гъвкавост и несравним достъп.

Съвместимостта на Tizen с други устройства въвежда смарт телевизорите на Samsung като контролен център на всеки Smart Home. Новият смарт телевизор на Samsung с Tizen поставя стандарта за бъдещите смарт телевизори, давайки нов смисъл на развлеченията.

Advertisement

Samsung ще предложи три нови серии SUHD телевизори – JS9500, JS9000 и JS8500 – с девет размера на екрана – от 48″ до 88″, така че потребителите да могат да купят не само най-добрата възможна картина, а телевизор, който най-добре отговаря на нуждите им.

За да видите тези и още нови Samsung продукти за домашно забавление от първа ръка на CES 2015, посетете Samsung в централна зала, щанд #11906.

Continue Reading
Advertisement