Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung предлага революционно визуално изживяване с новия SUHD телевизор

MIKA

публикувано

на

Samsung предлага революционно визуално изживяване с новия SUHD телевизор 26

Samsung Electronics, лидерът в домашното забавление за девет последователни години, представи широка гама от SUHD телевизори, въвеждайки нови стандарти в специалното UHD съдържание и издигайки качеството на гледане до нови нива.

Иновативният SUHD телевизор е важен крайъгълен камък в UHD ерата. Той надминава ограниченията на предишните дисплеи, като предоставя най-високо качество на картината със зашеметяващ контраст, удивителна яркост и поразителен цвят.

Освен това SUHD телевизорите на Samsung имат редица нови и интересни функции – техният SUHD re-mastering engine осигурява ненадминато изживяване при гледане; стилният им извит дизайн осигурява на зрителите по-потапящо изживяване при гледане; а неговите Smart TV функции сега са предоставени с Tizen, което дава на зрителите лесен достъп до любимото им съдържание.

„Нашето иновативно наследство и дух ще продължават да работят в сферата на домашното забавление за нови възможности – каза Г-н Ким, президент на Visual Display Business в Samsung Electronics. – Независимо от източника на съдържание, Samsung осигурява водеща картина в индустрията и ще продължи да го прави с SUHD телевизорите си. Потребителите могат да разчитат, че сме по-отдадени от всякога в последователното предоставяне на несравнимо домашно развлечение за години напред.”

SUHD 9500_002

Въвеждане на несравнимо качество на картината

С патентованата, еко нанокристална технология на Samsung и интелигентния SUHD re-mastering engine за качество на картината Samsung SUHD телевизорите демонстрират революционни предимства в контраста, яркостта, възпроизвеждането на цветовете и детайлите, за да доставят цялостно изключително качеството при гледане.

Нанокристалният полупроводник на SUHD телевизорите предава различни цветове на светлината в зависимост от техния размер, за да се получи най-висока чистота на цветовете и светлинна ефективност, които са възможни днес. Тази технология произвежда широка гама от по-точни цветове, предоставяйки на зрителите 64 пъти по-изразителен цвят от конвенционалните телевизори.

SUHD re-mastering engine автоматично анализира яркостта на изображенията, за да сведе до минимум допълнителната консумация на енергия, като същевременно изразява максимални нива на контраст, създавайки изображения с много по-тъмно черно и яркост до 2,5 пъти повече от обикновените телевизори, както и два пъти повече точки за настройка на цветовете за най-прецизен цветен дисплей.

Чрез сътрудничество с водещото холивудско студиото 20th Century Fox Samsung успя да оптимизира съдържанието, така че да срещне изключителните SUHD стандарти за качество. Това позволява на потребителите да имат ненадминато UHD изживяване при гледане.

Наскоро Samsung си партнира с Fox Innovation Lab в преработването на множество сцени от одобрения от критиците филм, Exodus, специално за SUHD телевизори. Резултатът е впечатляващ – генериране на по-ярки цветове и реалистични сцени.

Освен това SUHD телевизорите на Samsung използват екосъобразни технологии, за да доставят най-добрите в този клас енергийна ефективност и надеждност.

Samsung SUHD at CES2

Усъвършенстван и подобрен извит дизайн

Когато Samsung представи извитата форма през 2013 г., тя значително подобри изживяването от домашното забавление за потребителите. Вземайки характеристики от съвременното изкуство и архитектура, телевизорите Samsung бяха проектирани и подобрени с много модерни и минималистични акценти.

Samsung SUHD телевизорът JS9500 ще включва Chamfer bezel дизайн на Samsung, добавяйки по-голяма дълбочина на екрана, като елегантната му рамка го прави да изглежда като произведение на изкуството, когато е монтиран на стената. Моделът JS9000 SUHD телевизор се отличава с Shirring дизайн с мека текстура на гърба, осигуряваща на телевизора стилен изглед от всеки ъгъл.

Новият смарт телевизор преформулира бъдещото изживяване от забавлението

Новото за 2015 година е, че всички смарт телевизори на Samsung, включително новата SUHD серия, ще се предлагат с Tizen, open-source платформа, която поддържа уеб стандарта за разработване на приложения. Благодарение на Tizen, новата смарт ТВ платформа на Samsung не само има множество нови функции, но също така предоставя на потребителите интуитивен достъп, по-интегрирано развлечение, както и по-голям избор на съдържание от всякога.

Новият потребителски интерфейс на Samsung смарт хъба е по-отзивчив и закачлив, което позволява на потребителите по-лесен достъп до съдържанието, което искат. То е опростено до само един екран, показващ последното използвано и препоръчано съдържание за още повече възможности за забавление.

С Quick Connect Samsung смарт телевизорите автоматично разпознават Samsung смартфони, след като веднъж са били свързани чрез BLE технологията (Bluetooth Low Energy). Потребителите могат да споделят видео съдържание от смартфон Samsung на смарт телевизора си само с натискането на един бутон. Освен това потребителите могат да гледат телевизия през мобилните си устройства без никакви приложения или сложни предварителни настройки.

Samsung SUHD at CES

Потребителите ще имат възможност да гледат UHD филми и телевизионни предавания от доставчици като Amazon, Comcast, DIRECTV и M-GO. В допълнение Samsung включи нова услуга за теглене на UHD филми, използвайки съществуващия UHD Video Pack в партньорство с M-GO, премиум TVOD услугата и съвместната работа между Technicolor и DreamWorks Animation. Тази услуга за теглене използва SCSA (Асоциацията за безопасно съхранение на съдържание) стандарти. През 2015 г. услугата ще предложи най-високо качество на съдържание за Samsung SUHD и UHD телевизори.

Samsung Sports Live позволява на потребителите да гледат мачове на живо, като едновременно с това да проверяват статистика за екипа и играчите на същия екран. Samsung си партнира и със световни компании за производство на игри, за да предостави голям и разнообразен каталог.

Samsung въвежда своя собствена видео платформа Milk Video, позволяваща на потребителите да откриват, събират и споделят всички най-добри видеоклипове в интернет безпроблемно. Milk Video избира най-популярните и интересни видеоклипове от мрежата, както и видео, даващо на потребителите достъп до премиум съдържание от бързо растящ списък от почти 50 партньора.

Собствениците на Samsung смарт телевизори могат да направят събуждането малко по-лесно с Briefing on TV. Смарт телевизорите на Samsung сега действат като аларма и се синхронизират с мобилните устройства на Samsung, за да включат и покажат важни елементи като часа, времето и графика за деня на голям екран.

Samsung SUHD TV

Samsung платформата с Tizen позволява Samsung смарт телевизорите да станат част от много по-голяма екосистема със съдържание, което позволява лесно сътрудничество с редица партньори за изключителна гъвкавост и несравним достъп.

Съвместимостта на Tizen с други устройства въвежда смарт телевизорите на Samsung като контролен център на всеки Smart Home. Новият смарт телевизор на Samsung с Tizen поставя стандарта за бъдещите смарт телевизори, давайки нов смисъл на развлеченията.

Samsung ще предложи три нови серии SUHD телевизори – JS9500, JS9000 и JS8500 – с девет размера на екрана – от 48″ до 88″, така че потребителите да могат да купят не само най-добрата възможна картина, а телевизор, който най-добре отговаря на нуждите им.

За да видите тези и още нови Samsung продукти за домашно забавление от първа ръка на CES 2015, посетете Samsung в централна зала, щанд #11906.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май

MIKA

публикувано

на

от

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май 27

В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала Българския Гейминг Маратон, който ще се проведе на 4 май, организаторите – TDB Play, обръщат поглед към световната стрийминг сцена, фокусирана върху видео игри.

По време на виртуална пресконференция, излъчена във Facebook канала на TDB Play във Facebook, Мартин Кадинов, съосновател и управляващ партньор на TDB Play, посочи, че през последните две години има трикратен ръст на гледаемостта на гейминг стрийминг съдържание в интернет и наблегна на факта, че най-популярната категория видеа в YouTube са именно видеоигрите.

“Геймингът присъства във всички възрастови категории на обществото и във всяко следващо поколение нараства процентът хора, които имат афинитет към този поп културен феномен. Само за 2020 г. приходите, генерирани от индустрията на видеоигрите, са близо 180 милиарда щ.д., което е три пъти повече от приходите, генерирани от Холивуд. А по време на пандемията геймингът се превърна в още по-важно средство за забавление и комуникация, като затвърди ролята си на инструмент за личностно развитие и придобиване на различни компетенции.” – коментира Мартин Кадинов – “С Българския Гейминг Маратон искаме да покажем различни аспекти на гейминга и каним всички, независимо дали играят видео игри или са скептици по темата, да се потопят в необятния свят на видео игрите.”

В рамките на пресконференцията стана ясно, че за България до момента не са провеждани официални проучвания, но тенденцията е за покачване на интереса към иновативните медийни формати.

Тази година програмата на Маратона, изцяло онлайн фестивал с фокус гейминг съдържание на живо, ще предостави над 200 часа уникално гейминг съдържание. В програмата влизат над 40 участници, сред които както утвърдени, така и стартиращи стриймъри и създатели на съдържание. Всички те имат общо над 3 500 000 последователи само в YouTube, над 890 000 във Facebook, над 850 000 в Instagram и над 1 500 000 в TikTok. Сред тях се открояват имената на Aethelthryth, Китодар Тодоров, Gothika_47, Gabinka, Dido_D, Pavel Kolev & Icaka и др., като пълният списък на участниците и програма можете да видите на gamingmarathon.bg.

В рамките на пресконференцията бяха представени и четирите турнира – част от акцентите на Гейминг Маратона, от своите организатори, чиито финали ще се състоят на 4 май. За три от турнирите – по GTA 5, StarCraft II и iRacing, регистрацията все още е отворена. Квалификациите на турнира по Brawl Stars вече преминаха и за тях са се записали 121 отбора с общо над 400 участника в тях, сподели Димо от Dimo Academy, съорганизатор на турнира.

Беше обявен и началният час на старта на т.нар. “лов на великденски яйца*” – игра с награди, чиито правила ще бъдат обявени на 30 април на сайта на Маратона.

Днес беше повдигната завесата и над предстоящото основно събитие в програмата на Маратона, което ще изправи в челен сблъсък на сили и познания 16 от участниците в онлайн фестивала. В тривия куиз шоу, вдъхновено от креативния подход на Mr. Beast и гейминг куизовете на ForPlay.bg, ще бъдат проверени знанията на стриймърите с въпроси в 5 категории. Куизът ще се състои на 4 май в 20:00 и ще може да бъде гледан на живо във Facebook канала на TDB Play. Победителят ще си тръгне с награда акробатичен тандемен полет с Веселин Овчаров – един от най-опитните акро-парапланеристи в България, както и с персонализирано бюро с повдигащ механизъм от HealthyDesk.

Продължете понататък

Tехнологии

Оптимизирайте бизнеса си с bgERP – версия 21.16 (Bezbog)!

MIKA

публикувано

на

от

Оптимизирайте бизнеса си с bgERP - версия 21.16 (Bezbog)! 28

Излезе новата версия на интегрираната система за управление на бизнеса – bgERP. Тя има кодовото име “Безбог”, защото по традиция версиите ѝ носят имена на български планински върхове.

Какво е bgERP?

Чрез софтуера bgERP българските фирми могат да оптимизират бизнеса си с минимални финансови разходи. Системата има голяма функционалност, което прави излишно използването на множество различни софтуери и дава на мениджърите контрол върху всички бизнес процеси:

 • Иновативна система за документооборот, показваща всички свързани документи в нишки, подобно на социалните мрежи
 • Вътрешна комуникация между екипа: задачи, коментари, бележки
 • Информация и работа с контрагенти. Цялостно решение за корпоративен имейл
 • Търговия: доставки, офериране и продажби
 • Склад: наличности, текущи и очаквани, палетни стелажи, връзка с транспортни линии
 • Производство: проследяване по задания и операции на всяка една единица произведена продукция
 • Модерно POS решение
 • Изграждане и управление на множество сайтове и електронни магазини, директно генериращи продажби в системата
 • Многобройни справки и отчети
 • Редица допълнителни модули: връзка с телефонна централа Asterisk, поддръжка и наблюдение на инфраструктура, GPS проследяване, контрол на достъпа и други

Най-важните предимства на bgERP

 • Лиценз с отворен код, който не само намалява разходите за придобиване, но и дава възможност на потребителите да допълват функциите ѝ, както и когато решат
 • Уеб базиран интерфейс. Системата достъпна от най-различни компютри и телефони, без инсталиране на никакъв допълнителен софтуер на тях
 • Спецификите на българския бизнес, норми и култура са взети предвид при разработката ѝ

Какво е новото във версия “Безбог”?

1. Работа с Документи

 • Възможност за тагване (маркиране) на документ. Различни маркери, според действията с документа
 • Възможност за показване на таговете в “Най-новото” в портала
 • Възможност за качване на картинки с copy/paste и файлове с влачене (drag and drop)
 • Възможност партньорите да разглеждат документи директно от браузъра
 • Подобрен експорт на някои документи. Възможност за експорт към/импорт от клипборда
 • Възможност за групово маркиране/отмаркиране с Shift във формите за избор с чекбоксове
 • Подобрена работа с пасажи. Добавени още документи, в които могат да се използват

2. Имейли

 • Подобрения при анализирането на имейлите за определяне на СПАМ
 • Възможност за възстановяване на документи от СПАМ имейли

3. Контрагенти

 • Автоматично групиране на контрагентите по държави

4. Артикули

 • Автоматично закриване на неизползвани артикули – стандартни и нестандартни

5. Производство и търговия

 • Експорт/Импорт на детайлни редове в търговските документи през клипборда
 • Подобрения в Декларации за съответствие – задаване на потребителски полета с плейсхолдъри
 • Добавена възможност за автоматично приключване на задания за производство
 • Хоризонти на планиране: Информация за наличността в склада, след определено време, с отчитане на всички очаквани движения
 • Възможност за отчитане на производството и с втора мярка на артикула
 • Подобрения в автоматичното разпределяне (рутиране) на запитвания

6. Сайт

 • Възможност за повече от едно меню от тип Блог
 • Възможност за отнасяне на блог статии към различни категории от различни менюта.

7.Справки

 • Допълнения в справки Продадени артикули и Произведени артикули и др.

Как да получа оферта за внедряване?

Ако прецените, че не можете да се справите сами с внедряването или искате да извлечете максимума от bgERP, може да потърсите нашите услуги. Като създатели на bgERP ние можем да ви предложим пълноценно внедряване, предшествано от анализ и оптимизация на вашите бизнес процеси. Поради натовареността на нашият екип е възможно да ви свържем и с някои от нашите партньори, които също внедряват bgERP. Ако желаете да заявите интереса си към внедряване на системата във вашата фирма, моля попълнете този формуляр:

Формуляр
За автора на bgERP

Създател на проекта е фирмата от Велико Търново – Експерта ООД, която е основана през 1997 г. Първата основна версия на bgERP заработва през 2003 г., а втората започва като проект с отворен код през 2010 г.

Продължете понататък
Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк 29
Културапреди 1 седмица

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’. 30
Музикапреди 1 седмица

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’.

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август 31
Музикапреди 1 седмица

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 32
Lifestyleпреди 1 седмица

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 33
Lifestyleпреди 1 седмица

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас 34
Културапреди 1 седмица

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас

"Модерно е да се чете" подарява една дузина "хранилки" с долари 35
Lifestyleпреди 1 седмица

“Модерно е да се чете” подарява една дузина “хранилки” с долари

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин 36
Културапреди 1 седмица

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица 37
Културапреди 1 седмица

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR 38
Lifestyleпреди 1 седмица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Горещо