Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung представи най-новите си иновации за една по-добра „нормалност“ на CES 2021

MIKA

публикувано

на

Samsung представи най-новите си иновации за една по-добра „нормалност“ на CES 2021 26

снимка: ПР

Samsung внася още повече разнообразие в потребителското изживяване у дома чрез новите технологии Samsung Bespoke 4-Door Flex, 110-инчовия MICRO LED и JetBot 90 AI+

В унисон с политиката за устойчиво развитие, Samsung представи концепцията Galaxy Upcycling at Home и разширяването на системата за екосъобразни опаковки при телевизорите през 2021 г.

Samsung Electronics Co., Ltd. сподели своята визия за бъдещето по време на CES 2021, изложението за потребителска електроника. В рамките на виртуална пресконференция компанията представи новите си продукти, показвайки как продължава да създава иновации – гъвкави решения, които са интелигентно свързани и използват изкуствен интелект, за да направят ежедневието на потребителите по-лесно.

„Днес нашият свят изглежда по различен начин и голяма част от вас са изправени пред нова реалност – такава, в която наред с други неща, вашият дом придобива по-голяма значимост“, каза Sebastian Seung, президент и ръководител на дивизия „Развойна дейност“ в модерния център за научни изследвания, който ръководи разработването на технологии за крайни потребители. Акцент в изследователската дейност е оптимизиране на технологичните изживявания у дома. „Нашите иновации са предназначени да осигурят по-персонализирани и по-интуитивни изживявания, които да са адаптирани към потребностите на потребителите и да им помогнат да дадат израза на емоциите си. Ние работим усилено, за да предложим иновации от следващо поколение с Изкуствен интелект като основен фактор за едно по-добро „утре“.”

Създаване на по-персонализирано потребителско изживяване

Тъй като миналата година хората прекарваха повече време вкъщи, технологията, която искаха да имат, се превърна в технология, от която се нуждаят. Разчитайки на технологиите, потребителите откриха много решения, с които да направят своя живот по-лесен. Телевизорите бяха от ключово значение за забавлението – а понякога и за поддържане на добра форма. Chromebook се превърнаха в ключов инструмент за домашното обучение. Интелигентните хладилници помогнаха за планиране на пазаруване от разстояние и приготвяне на храна. Смартфоните бяха незаменими.

Продължаващите инвестиции на Samsung в иновации, които се адаптират към променящия се начин на живот, позволяват на компанията да върви в крак с бързите промени. Сред ключовите иновации, които компанията представи, са:

  • Samsung Bespoke 4-Door Flex: Най-новата версия на хладилника Bespoke се предлага със сменяеми панели – в различни и разновидности по отношение на материалите. Те позволяват на потребителите да регулират своя хладилник по отношение на формата и функцията. Новият модел с 4 врати, който ще се предлага в Северна Америка тази пролет, включва също така чисто нов Beverage Center™, който осигурява бърз достъп до диспенсър за вода и автоматично пълнеща се кана за вода. Samsung Bespoke 4-Door Flex се предлага и с двоен автоматичен ледогенератор, който прави не само обикновен лед с кубчета, но и натрошен лед, за да отговаря на различни предпочитания за студени напитки.
  • 110-инчов MICRO LED: Този нов телевизор разполага със самостоятелно осветени неорганични LED-диоди с тънка рамка с т.нар. Infinity Screen, който идеално се слива с пространство в помещението. Резултатът е невероятно завладяващо визуално изживяване с изумително качество на картината. 110-инчовият светодиод MICRO включва „4Vue“-технолодия (Quad View), опция за гледане на четири екарана – така, че можете да сте в крак с няколко спорта наведнъж или да предавате уроци, докато играете видео игра. Също така, за потребителите в САЩ, ще има повече от 160 безплатни канала, които ще са достъпни чрез Samsung TV Plus. MICRO LED ще бъде пуснат в световен мащаб от тази пролет.
  • Лайфстайл телевизори: Новата гама телевизори на Samsung включва The Serif, The Frame, The Sero и The Terrace – наскоро пуснатия в продажба 4K QLED външен телевизор – както и Samsung The Premiere, 4K лазерен проектор за истинско кино-изживяване.
  • SmartThings Cooking: Новата услуга от Samsung SmartThings е създадена, за да направи кулинарното пътуване безпроблемно. Автоматично планиране на храненията, задвижвано от Whisk’s Food изкуствен интелект, препоръчва ястия за цялата седмица, създава списъци за пазаруване с необходимите съставки и се свързва с магазините за хранителни стоки директно от Family Hub™ функцията на хладилника или от мобилния екран. Рецептите могат да се изпращат директно до синхронизирани устройства на Samsung, за да се сведат до минимум неприятностите и грешките.
  • Samsung Health Smart Trainer на телевизори Samsung 2021: Samsung Health безпроблемно превръща дома в личен фитнес, а новата функция Smart Trainer проследява и анализира движенията в реално време, точно като личен треньор – по време и след тренировка. Smart Trainer предоставя обратна връзка относно физическата форма, помага на потребителите да преброят повторенията си и да изчислят изгорените калории. С видео и интерактивно обучение чрез гласов контрол с активиран Bixby, Samsung Health Smart Trainer оптимизира и персонализира домашното тренировъчно изживяване.

Изкуственият интелект и роботите като част ежедневието, включително в домакинството

Samsung отдавна е в челните редици на иновациите в областта на Изкуствения интелект и роботиката. Компанията използва седемте си глобални изследователски центъра за изкуствен интелект, за да подобри технологиите. Чрез въвеждането на Изкуствен интелект в своите продукти, Samsung трансформира домакинските дейности и технологичните изживявания у дома – от перални машини, които оптимизират използването на вода, перилни препарати и цикли на пране, до телевизори с Quantum процесор, които могат да оптимизират HD съдържание до 8K резолюция.

Основните технологии, представени по време на пресконференцията на Samsung, включват следното:

  • JetBot 90 AI+: Тази нова прахосмукачка, използва технология за разпознаване на обекти, за да ги идентифицира и класифицира, и да изчисли най-добрия път за почистване. LiDAR и 3D сензорите позволяват на JetBot 90 AI+ да избягва кабели и малки предмети, като същевременно почиства труднодостъпни ъгли във всеки дом. Оборудван също с камера, JetBot90 AI+ е с интегрирано с приложението SmartThings, за да не изпускаш от очи какво става в дома ти.
  • Samsung BotCare: Най-новата разработка в нарастващата гама от роботи на Samsung
  • Samsung Bot™ Care е проектиран да използва Изкуствен интелект за разпознаване и реагиране на поведението на потребителя. Той може да действа едновременно като роботизиран асистент; ще се адаптира към твоя график и навици, и ще ти изпрати напомняния, които да ти помагат и да те насочват през целия ден.
  • Samsung Bot™ Handy: Samsung Bot™ Handy, все още в процес на разработка, разчита на усъвършенстван Изкуствен интелект, за да разпознава и вдига обекти с различни размери, форми и тегло, превръщайки се в продължение на ръката на потребителя в работата му у дома. Samsung Bot™ Handy ще може да разпознава разликата между материалния състав на различни предмети и ще използва подходящото количество сила за хващане и придвижване около домакински предмети. Той ще работи като доверен твой партньор, за да помага при домашни задължения като почистване, подреждане или сортиране на съдовете след хранене.

С поглед към бъдещето, Samsung разработва и други приложения на технологиите с Изкуствен интелект в ежедневието. Компанията продължава да надгражда върху успехите си в областта на Samsung Bot™ Retail, благодарение на който потребителите получават информация и насоки с оптимизиране на пазаруването. В процес на развитие е и GEMS, т.нар. екзоскелет на Samsung, който асистира при увреждания и проблеми, свързани със здравословното състояние. Тези иновации позволяват на роботите и роботизираните устройства да съществуват съвместно с хората, подобрявайки техния живот и предлагайки разнообразни начини на живот в различни среди.

Технологии за по-добро бъдеще

В края на пресконференцията на Samsung в рамките на CES 2021 бе представена визията на компанията за това как технологиите могат да бъдат движеща сила за прогреса и за по-добро бъдеще за всички. Samsung не вярва в съществуването на едно единствено универсално решение – устойчивостта в дългосрочна перспектива изисква инвестиции в широк спектър от области. Ето защо компанията се фокусира върху три ключови сфери, които да се възползват най-много от технологичните иновации – устойчивост, образование и достъпност.

„Винаги насочваме усилията си към изграждане на по-устойчиво бъдеще. С фокус върху околната среда, хората и обществото, продължаваме да предлагаме на потребителите инструменти и технологии, с които те да се справят с предизвикателствата на ежедневието и в същото време да създаваме една по-добра среда за всички “, коментира Sandeep Rana, старши мениджър „Устойчивост“ в Samsung.

Като част от мисията за създаване на кръгова икономика, Samsung развива програми и системи за опаковане, които осигуряват устойчивост в продуктовия жизнен цикъл – от началото до края:

Galaxy Upcycling at Home: At the event, Samsung announced an update to its Galaxy Upcycling program called Galaxy Upcycling at Home. The new program reimagines the lifecycle of an older Galaxy phone and offers consumers options on how they might be able to repurpose their device to create a variety of convenient IoT tools.

Повторно използване на ресурсите – при това, още у дома: Samsung представи обновената си концепция за повторно оползотворяване на ресурсите – Galaxy Upcycling at Home. Новата програма трансформира представите за жизнения цикъл на старите Galaxy телефони и предоставя на потребителите възможности как могат да предефинират ролята на устройствата си, като създават разнообразие от нови подходящи за тях IoT инструменти.

Екологични опаковки за телевизори: Samsung обяви, че през 2021 г. системата за екосъобразни опаковки ще обхване QLED и UHD телевизорите, мониторите и продуктите от аудио-дивизията. Като част от мисията за опазване на околната среда, компанията създава продукти и решения, в чието ядро е залегнала именно идеята за устойчивост. Например, новото дистанционно със соларен панел, от части произведено от рециклирана пластмаса, може да бъде зареждано и чрез слънчева светлина, и чрез друг светлинен източник в помещението. А това намалява отпадъците, свързани с изхвърляне на батерии.

Samsung вярва, че действията на бъдещите поколения ще бъдат ключови за развитието на бъдещето. Ето защо компанията слага акцент върху образованието в сферата на технологиите в рамките на програмата Samsung Solve for Tomorrow, като насърчава младите хора да търсят креативни подходи за решаване на обществено значими предизвикателства. А програмата Samsung Innovation Campus помага на студентите да развиват своите личностни качества и технически способности с цел да се реализират по-добре в професионалния си живот.

В рамките на пресконференцията Samsung представи решенията на компанията по отношение на по-добра достъпност на хора с увреждания при използване на технологичните продукти. Приложението SeeColors е създадено в помощ на онези, които страдат от далтонизъм. Благодарение на настройките на представените за 2021 г. нови модели QLED телевизори, те могат да се насладят на по-добро визуално изживяване. Функцията Sign Language Zoom, интегрирана в телевизорите, гарантира на всеки възможността да се възползва максимално от технологиите.

И не на последно място – представата за това колко предизвикателно може да бъде да запазиш баланса между дигиталния и аналогов свят вдъхнови Samsung да развие функционалността Digital Wellbeing. Тя помага на потребителите да управляват времето, прекарано в дигиталния свят – така че да използват технологиите, за да живеят по-добър живот и да се чувстват силни и подготвени.

За повече информация относно представените на CES 2021 технологии, моля, посетете: www.samsung.com/bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

“Голата истина за група Жигули” тръгва в 42 кина в 35 града на 69 екрана с 201 прожекции на ден

MIKA

публикувано

на

от

"Голата истина за група Жигули" тръгва в 42 кина в 35 града на 69 екрана с 201 прожекции на ден 27

снимка: ПР

Най-новият филм на Виктор Божинов „Голата истина за група „Жигули“ тръгва в кината от днес на рекордните за български филм 69 екрана в 42 кина и 35 града в цялата страна. Новото заглавие ще бъде представено с 201 прожекции на ден. „Филмът вече не е наш – той принадлежи на зрителите. Респектирани сме от тези цифри, но сме и изключително щастливи, че в тези особени времена успяваме да работим по своето призвание – киното. Днес гилдията е изправена пред рискове и нови стъпки. Надяваме се нетрадиционните ни решения да водят до успех“, споделя режисьорът на филма Виктор Божинов.

Саундракът на филма вече е наличен в музикалните платформи – Spotify, Apple Music, Deezer и Amazon, а в началото на деня се завъртя и вторият клип към песента „Грозна“. Музиката на група „Жигули“ включва общо 6 авторски песни на Петър Дундаков и Жоро Георгиев („Остава“). Парчетата са съвременна интерпретация на рок музиката от края на 80-те. Автор на текстовете е Ивайло Вълчев.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Гданск

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Гданск 28

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, днес обяви добавянето на 15-ата си дестинация от Бургас. Стартирайки от 13 юни 2021 г., най-новият маршрут на WIZZ от Бургас до Гданск ще се извършва 2 пъти седмично, в четвъртък и неделя, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивия полски град. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.*

Гданск е шестият по големина полски град, разположен на брега на Балтийско море. Това е едно от най-интересните места в Полша, но много туристи го пренебрегват в полза на Краков, Вроцлав и Варшава. Необходимо е обаче само едно посещение, за да се влюбите в Гданск. Причините са много – богатата култура и очарователни къщички, красивите гледки от брега на Балтийско море и плажовете, величествената река Молтава и вкусните местни морски дарове, уютните кафенета и талантливите улични музиканти. Градът предлага и разнообразие от забележителности, най-посещаваната от които е Музеят на Втората световна война, представящ подробно историята на събитията. Тук посетителите могат да видят истински танкове, бомби, оръжия, военен самолет, агитационни плакати и много артефакти – дори лулата на Йосиф Сталин.

Друг интересен факт за Гданск е, че фотографите го смятат за един от най-добрите европейски градове за посещение, тъй като има много локации за фантастични снимки. Една от особено популярните е фонтанът на Нептун. Тази 650-килограмова статуя е най-посещаваният паметник в Стария град на Гданск. С него са свързани много легенди, като най-интригуващата разказва, че бог Нептун бил възмутен от хора, които хвърляли монети във фонтана му, молейки се за богатство и финансов късмет. Той ударил водата толкова силно със своя тризъбец, че счупил монетите на златни листенца. Така се счита, че Гданск се сдобил със своя емблематичен алкохол Goldwasser („златна вода“) – билков ликьор с малки златни частици.

Когато и да решат жителите на Бургас да летят до Гданск, с цени от 48.99 лв.* сега е идеалният момент за резервация на wizzair.com. Wizz Air любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

Андраш Радо, старши мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: „Щастливи сме днес да добавим Гданск и да разширим нашата бургаска мрежа до 15 маршрута! Въпреки че в момента пътуванията са ограничени, нашият екип е посветен на развитието на присъствието ни в красивия Черноморски регион, като същевременно спазваме стриктно всички национални разпоредби за безопасност. Радваме се, че можем да предложим на нашите български клиенти нови възможности за приключения и поредната вълнуваща дестинация. Уверени сме, че супер ниските тарифи и страхотната мрежа от маршрути от Бургас на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност и екипаж от професионалисти пък ще осигурят възможно най-добрите хигиенни условия на борда на една от най-зелените флотилии в Европа.

НОВИЯ МАРШРУТ НА WIZZ AIR ДО ГДАНСК

МАРШРУТДНИЦЕНИ ОТ*НАЧАЛО
БУРГАС – ГДАНСКЧетвъртък, неделя48.99 лв.13 юни 2021 г.

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Продължете понататък
Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България 29
Tехнологиипреди 8 часа

Samsung стартира продажбите на Galaxy XCover 5 в България

Безплатна фотокнига ни запознава с „различните“ деца на България 30
Обществопреди 10 часа

Безплатна фотокнига ни запознава с „различните“ деца на България

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang 31
Телевизияпреди един ден

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison” 32
Музикапреди един ден

MARINA анонсира премиерата на песента “Purge The Poison”

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни 33
Кинопреди един ден

Мегапродукцията „Бързи и яростни 9“ форсира в кината през юни

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“   34
Културапреди един ден

Христо Мутафчиев гостува в живо предаване на “ Модерно е да се чете“  

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station 35
Музикапреди един ден

Миро споделя своя “Мироглед“ с ексклузивен концерт в Joy Station

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка 36
Културапреди 2 дни

„Учението на дон Хуан“ от Карлос Кастанеда – истината за световете отвъд материалната обвивка

Галерия "Васка Емануилова"открива изложба "A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство " 37
Културапреди 2 дни

Галерия “Васка Емануилова”открива изложба “A или без извинение. NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство “

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен! 38
Музикапреди 3 дни

Bebe Rexha с втори албум Better Mistakes и песен!

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо