Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung представи телевизорите за 2021 г.: Neo QLED, MICROLED и Lifestyle телевизори

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. представи вчера своята гама за 2021 г. –  Neo QLED, MICROLED и Lifestyle телевизори – в рамките на първото си виртуално събитие First Look – непосредствено преди CES 2021. Новата линия затвърждава политиката на Samsung за достъпност, устойчивост и иновации чрез оптимизации, които предефинират ролята на телевизията в домовете на потребителите.

„През изминалата година видяхме как технологиите ни помагат да продължим живота си и да поддържаме връзка помежду си“, споделя JH Han, президент на дивизия „Дисплеи“ в Samsung Electronics. „Нашият ангажимент към приобщаващо и устойчиво бъдеще върви ръка за ръка с неумолим стремеж към иновации. За да отговорим на постоянно променящите се нужди на потребителите – от намаляване на въглеродния отпечатък на нашите продукти, през предоставяне на набор от функции за достъпност, до предлагане на несравнимо изживяване при гледане, което отговаря на начина на живот на всеки потребител. “

Устойчиво и достъпно бъдеще за всички

През следващите няколко години Samsung ще поеме по нов път под мотото „Going Green“, адаптирайки  бизнес операциите в сферата на телевизионните технологии чрез следните дългосрочни програми за устойчивост:

  • Намаляване на въглеродните емисии и подобряване на енергийната ефективност: Samsung ще се стреми систематично да намалява общия си въглероден отпечатък в производството на телевизори. Компанията ще се стреми да намали консумацията на енергия на потребителите и да използва повече рециклирани материали в цялата си телевизионна гама.
  • Устойчив дизайн на опаковката: Въз основа на ценната обратна връзка от потребителите, Samsung внедрява дизайна на „Еко-опаковка“ при всички телевизори от новата за 2021 г. Lifestyle гама и по-голямата част от линията 2021 Neo QLED. Това решение може да даде нов живот на до 200 000 тона кутии всяка година. Чрез минимизиране на текстови и графични изображения върху еко-опаковката, мастилото на маслена основа от цветния печат, което традиционно се използва на телевизионни кутии, се елиминира, което спомага за допълнително намаляване на отпадъците.
  • Дистанционно управление със Solar Cell: През 2021 г. телевизорите на Samsung ще се предлагат със дистанционно управление, което се захранва със светлина, или USB – първа по рода си иновация за марката. Това ще помогне за предотвратяване на отпадъци от прогнозираните 99 милиона батерии AAA за 7 години.  За конструиране на дистанционното се използва иновационен производствен процес на Samsung, който ползва пластмаси от рециклирани бутилки, като обемът на общото рециклирано съдържание е 24%.

Функциите за достъпност на Samsung през 2021 г. – вече налични за всички модели 2021 QLED и Neo QLED – са олицетворение на  най-новото в технологиите и изкуствения интелект (AI), за да помогнат на повече хора да се насладят комфортно на телевизионното си изживяване. Гамата 2021 добавя нови функции като Caption Moving, Sign Language Zoom и Multi-Output Audio, като предлага на хората с увреден слух и зрение потребителско изживяване според техните нужди и предпочитания. До 2022 г. Samsung се ангажира да разшири функцията си за гласови справочници Voice Guide, която предоставя аудио насоки за хора с увреждания. Samsung ще продължи да разработва нови функции, базирани на AI, за да подобри достъпността на телевизорите си.

снимка: ПР

Neo QLED предприема „квантов“ скок в технологиите в областта на телевизионни дисплеи 

Samsung представя Neo QLED – нова технология при дисплеите, която се внедрява при водещи 8K (QN900A) и 4K (QN90A) модели. Samsung поставя QLED на следващо ниво, благодарение на новата технология за източник на светлина – Quantum Mini LED, прецизно контролиран от Quantum Matrix Technology и Neo Quantum Processor, мощен процесор за изображения, и оптимизиран за Neo QLED гамата.

Quantum Mini LED представлява 1/40 от височината на конвенционален LED. Вместо да използва леща за проектиране на светлината и пакет за фиксиране на светодиода, Quantum Mini LED има невероятно тънки микрослоеве, пълни с много повече светодиоди. Технологията Quantum Matrix позволява изключително фин и прецизен контрол на плътно поставените светодиоди, предотвратявайки ненужно разсейване и позволявайки на зрителите да се насладят на съдържанието, което е предназначено да бъде видяно. Neo QLED увеличава скалата на яркостта до 12 бита с 4096 стъпки. Тъмните области стават  по-наситено тъмни, а светлите – по-ярки, което води до по-прецизно и завладяващо HDR изживяване. Neo QLED се възползва от мощния Neo Quantum процесор на Samsung с подобрени възможности за мащабиране. Използвайки до 16 различни модела на невронна мрежа, всеки обучен в технология за мащабиране на изкуствения интелект и технология за детайлно самообучение. Neo Quantum Processor може да оптимизира качеството на картината до 4K и 8K картина, независимо от качеството на оригиналното съдържание.

Телевизорите от гамата на Samsung за 2021 г. Neo QLED 8K се отличават с новия дизайн Infinity One Design – екран с почти липсваща рамка, който предлага още по-въздействащо потребителско изживяване. Интегрираната в Neo QLED 8K Slim One Connect box – нова система за управление на кабелите, която се прикрепя към гърба на телевизора, прави инсталирането по-лесно и води до по-добър естетически резултат. Телевизорът 2021 Neo QLED 8K включва редица премиум функционалности, вкл. използващи оптимално пространството аудио характеристики. Системата Object Tracking Sound (OTS) Pro проследява движението на обектите на екрана, а SpaceFit Sound анализира физическите особености на помещението и адаптира звука.

Моделите Neo QLED 8K и 4К предлагат „умни“ функционалности, които предефинират ролята на телевизора и удовлетворяват потребностите на потребителите по отношение на поддържането на добра физическа форма, развлечение и работа от вкъщи.

  • Samsung Health трансформира дома ти в персонално фитнес студио, а новият Smart Trainer проследява и анализира данните за физическата подготовка в реално време – точно като личен фитнес треньор. По време на тренировката, както и след нея, Smart Trainer дава обратна връзка относно резултатите, помага ти да броиш повторенията и калкулира изгорените калории. Чрез видео и други форми на интерактивни упражнения, контролирани чрез гласовия асистент Bixby, Samsung Health Smart Trainer оптимизира и персонализира начина, по който правиш ежедневните си тренировки вкъщи.
  • Чрез две нови ексклузивни характеристики Samsung предлага гейминг изживяване от ново поколение. Super Ultrawide GameView дава на геймърите възможност да играят не само на екран със съотношение 21:9, но и на такъв с ултрашироки размери – 32:9. По-широкото визуално поле не разрешава на геймърите да пропуснат нито един момент. Системата Game Bar помага да анализираш критичните аспекти по време на игра и съответно да се адаптираш – независимо дали става въпрос за промяна в съотношението в размерите на визуалното поле, забавяне в опресняването на екрана или свързване на слушалки. FreeSync Premium Pro минимизира засичането с цел още по-високо качеството на изживяването.
  • Google Duo позволява на потребителите да използват телефона си за още по-висококачествени видео разговори с до 32 участници – независимо от операционна система, която използват. С приложението Google Duo можеш да провеждаш разговори и директно чрез свързана чрез USB камера. А благодарение на умните технологии, тя може да следва движенията ти – чрез автоматично приближаване и отдалечаване ти винаги ще бъдеш на правилното място в картината и на фокус.
  • PC on TV предлага на потребителите възможността да свържат персоналния си компютър с телевизора, така че да работят и да учат от вкъщи, директно през телевизионния екран, чрез мишката и клавиатурата. Потребителите получават достъп до MS Office 365 през браузъра на телевизора и така могат да създават и редактират файлове. Просто инсталирай приложението Easy Connection на компютъра си и влез в своя Samsung Account – и телевизорът автоматично ще се свърже с компютъра.

MICRO LED – начало на нова ера за качеството на картината и дизайна

През 2021 г. обещаният Micro LED идва у дома. С новата гама MICRO LED Samsung предлага за първи път Micro LED технологията с традиционния за телевизор форм фактор – потребителите могат да се насладят на спиращо дъха визуално изживяване на ултра голям екран от ново поколение.

В месеците до края на година телевизорите ще излязат на пазара в размери 110’’, 99’’ и по-малки. Новата гама MICRO LED използва LED технология с размери в мащабите на микрометри, за да елиниминира влиянието на околна смущаваща образа светлина, както и цветови филтри, доказали ефективността си при конвенционалните дисплеи. Екранът използва self-illuminating  технология, която предлага спиращи дъха реалистични цветове и яркост – и всичко това благодарение на 24 милиона индивидуално контролирани LED диоди. Monolith Design се отличава със съотношение от над 99% – всичко, което виждаш, е завладяващата картина.

Samsung въведе иновации по отношение на смарт TV функциите, които сега на свой ред интегрира в гамата MICRO LED. Благодарение на 4Vue (Quad View), потребителите могат да гледат до четири различни образа едновременно на един екран. Телевизорът се свързва с широк набор от външни устройства – така можеш паралелно да следиш плейофите, да стриймваш и да играеш на игра. И всичко това с високо качество и в идеалния размер.

И не на последно място – MICRO LED  предлага динамично аудио изживяване – пленяващо, също като картината. Majestic Sound разполага със зашеметяващите 5.1-канална звукова система без външни източници, която трансформира всяко помещение в луксозно домашно кино.

Награждаваната категория Lifestyle TV е с обновено портфолио

Samsung разширява и гамата лайфстайл телевизори с нов дизайн и форм-фактори, за да отговри на предпочитанията и интересите на потребителите. От пускането на пазара на The Frame през 2017 г. компанията променя дефиницията за телевизори, превръщайки ги в произведения на изкуството. А продажбите надминават един милиони бройки.

През 2021 г.The Frame надгражда върху иновациите, представяни досега, предлагайки персонализирано потребителско изживяване с още по-тънък профил. The Frame е почти два пъти по-тънък в сравнение предходни модели и още по-успешно наподобява чувството, че пред себе си виждаш картина в рамка. Новите сменяеми рамки се предлагат в пет цвята и две различни стилови разновидности – Modern и Beveled, и пасват на всеки интериор.

С абонамент за обновения Art Store на The Frame потребителите ще могат да се насладят на повече от 1400 внимателно подбрани творби. Новата технология за селектиране на арт-творбите, чрез изкуствен интелект анализира по-добре индивидуалните предпочитания на потребителите, за да препоръча конкретни картини или фотографии.

С почти безкрайни опции за персонализиране, портфолиото от телевизорите на Samsung, включващо The Frame, The Serif, The Sero, The Terrace и The Premiere придава съвсем нов облик на интериора на всеки дом.

За повече информация за телевизионните гами на Samsung за 2021 г., моля посетете.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Lifestyle

Времето на зимни спортове е сега! Заедно с Huawei Watch GT2 Pro можете да спортувате свободно през цялата година!

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

Зимни спортове и целогодишна активност с Huawei Watch GT 2 Pro

Зимата предлага чудесни условия за комбинация от релакс и спортове на открито, сезонни спортове, бягане през цялата година или упражнения с телесно тегло. Спектърът от начини, по които можете да се поддържате физически активни е огромен, а елегантен партньор във всичко това могат да бъдат новите Huawei Watch GT2 Pro и Watch Fit. Освен множество спортни функции, предлагат подробна информация за важни параметри на физическото и психическото ви здраве, като пулс, ниво на кислорода в кръвта, ниво на стрес, и качество на съня.

Възнамерявате ли да прекарате още една вечер под одеялото с чаша чай? Комбинацията от ранното свечеряване и студените температури не предразполагат към физическа активност или пък към напускане на комфорта на топлия Ви дом. Въпреки това ще е добре да се опитате да се мотивирате и да усетите удоволствието от това да практикувате любимия си спорт или пък да опитате нов такъв. Както казват, спортът е здраве и със сигурност ще покачи нивата на ендорфин у Вас, ще повиши тонуса Ви и ще Ви изпълни с позитивна енергия. Междувременно, Huawei Watch GT2 Pro ще се затвърди като перфектния събеседник във Вашите тренировки през цялата година!

Време е да загреем!

Ако сте фен на ските или на сноуборда, прекарвайте уикенди на пистите. Безопасността е на първо място, оборудвайте се с шлем и очила, предпазна жилетка за гърба Ви също е добра идея. И когато избирате поредния си стилен тоалет, не забравяйте, че трябва да можете да се движите свободно и да Ви е комфортно, когато го носите. Добавете към него и Huawei Watch GT2 Pro. Защо? Най-новият смарт часовник на Huawei Ви предоставя подробна информация като сърдечен ритъм, средна скорост, максимален наклон и информация за ски пистите. Освен това, можете да получавате гласови известия, ако някой от показателите е извън нормата. Незаменим партньор, който Ви помага да поддържате невероятен баланс при високи скорости!

Тренирайте през цялата година

Не можете да си представите една седмица, в която да не тренирате? Дори в настоящите условия, налице са много разнообразни възможности, а богатото меню със спортни активности, които следят Watch GT 2 Pro и Watch Fit може да ви вдъхнови и за нови предизвикателства. Поставете си цел. Независимо каква е тя, можете да разчитате на смарт часовниците на Huawei да ви мотивират по пътя към нея.

Всеки път, когато тренирате, Watch GT2 Pro или Watch Fit ще бъдат до Вас, за да следят прогреса Ви, ще ви помагат да разчитате показателите си и дори да планирате кога да бъде следващата Ви тренировка. Искате да подобрите бягането си, но не знаете откъде да започнете? Watch GT2 Pro идва с над 10 различни научно подкрепени професионални курсове за бягане, за да Ви насочи в правилната посока. При добра мотивация, нито лошото време, нито затворените фитнеси могат да ви спрат. Възможността да тренирате на закрито, дори само със собствено тегло, са налице и са отразени и в смарт часовниците на Huawei. Набирания, коремни преси или разтягане – изберете тези упражнения, които отговарят на нуждите Ви.

Новият Huawei Watch GT2 Pro е базиран на собствен чипсет за носими устройства на Huawei с интегрирана хетерогенна архитектура с множество ядра, които си сътрудничат, за да осигурят висока производителност при ниска консумация на енергия. Това дава възможност за постигане на емблематичния за серията Huawei GT дълготраен живот на батерията за проследяване на тренировките, измерване на пулса, мониторинг на съня и на наситеността на кръвта с кислород и много други функции.

Huawei Watch GT2 Pro работи безпроблемно с всеки смартфон, включително тези с iOS и Android. Има и още. Благодарение на приложението Huawei Health ще можете да достъпвате с лекота Вашите спортни и здравни показатели. Гореща новина за софтуера на смарт часовниците е, че след последната актуализация, вече не само Watch GT 2 Pro, a и Watch Fit може да следи наситеността на кръвта с кислород постоянно, да показва статистика и да алармира при притеснителни промени.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 2 часа

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

Музикапреди 4 часа

Dennis Llyod с нов сингъл и видео

Lifestyleпреди 4 часа

Времето на зимни спортове е сега! Заедно с Huawei Watch GT2 Pro можете да спортувате свободно през цялата година!

Lifestyleпреди 5 часа

Мартин Иванов в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Lifestyleпреди 24 часа

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди един ден

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди един ден

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди един ден

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди един ден

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди един ден

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Горещо