Connect with us

Tехнологии

Samsung представя своята философия за дизайна на FuoriSalone 2015

Avatar

Публикувано

на

View3

На Fuorisalone 2015 Samsung представи инсталацията „Embrace: Sensorial Experience“, пътуване, което ще помогне на посетителите да открият същността на философията за дизайн на Samsung. От 13 април за периода на Седмицата на дизайна в Милано, в новата локация на Samsung (Viale della Liberazione 9/13, Милано), хората ще могат да участват в уникално изживяване, което ще им представи нова визия и идея за обикновеното „гледане на телевизия“

 „С времето отношенията между хората и технологиите са се развили и са еволюирали. В центъра на нашата философия за дизайна, Samsung винаги поставя именно тези отношения, които представляват ключов елемент в дизайна на всички продуктови категории – заяви Донгхю Чанг, мениджър на Design Strategy Team в Corporate Design Center. – Инсталацията, която представяме в рамките на FuoriSalone всъщност представя визията и идеите на нашия бранд по отношение на това как създаваме устройства, които да са не просто функционални, но и да отразяват взаимодействието с потребителя, което да им позволява да премахнат всички бариери пред едно естествено и уникално изживяване.“

Чрез инсталацията „Embrace: Sensorial Experience“ Samsung иска отново да впечатли света на дизайна по време на най-очакваното събитие на годината. В потвърждение на своята роля на компания иноватор, която създава тенденциите, Samsung наскоро получи наградата IF Design Award 2015 в категория Интериорна архитектура с проекта „Flows: A Journey to the Future“, представен в рамките на последния FuoriSalone.

Изключително изживяване за сетивата

Инсталацията „Embrace: Sensorial Experience“ на Samsung е пространство, обособено от две кръгли конструкции, „висящи“ във въздуха, които заобикалят посетителите, потапяйки ги в сюрреалистична атмосфера.

Този проект акцентира върху същността на Samsung философията за дизайна, която преминава отвъд настоящото ниво на естетика и линия на продуктите, създавайки уникално сетивно изживяване за зрителите.

Advertisement

Главното действащо лице в инсталацията е Samsung SUHD ТВ, използван в овална структура, изградена от 36 65-инчови телевизора. Тя представя нов начин на взаимодействие с телевизора, в който панелът е трансформиран от обикновен дисплей в портал, който дава възможност на хората да почувстват и изживеят нещо, което не могат в реалността, стимулирайки всяко сетиво в човешкото тяло.

View#1

Със „Embrace: Sensorial Experience“ Samsung извежда взаимодействието между хората и технологиите до следващо ниво, показвайки възможността за стабилен диалог между тях. SUHD телевизорите в инсталацията и съдържанието, което показват се движат заедно, превръщайки се в едно цяло. Изображенията, които са свързани с малки частици, създават линии, които се превръщат във вълни, представяйки тази синергия и визията на Samsung за необикновено бъдеще.

Естетичните Samsung SUHD телевизори и линията електроуреди Premium Chef Collection, които заобикалят инсталацията, се съчетават красиво, благодарение на техния минималистичен стил, имащ за цел да стимулира сетивата на посетителите, в момента в който де навлязат в пространството на инсталацията.Посетителите осъзнават, че са изправени пред две грандиозни структури, „висящи“ във въздуха, които изглеждат почти нереалистични.

Samsung SUHD ТВ – основен герой в инсталацията

Samsung SUHD ТВ e сърцето и душата на инсталацията, вдъхновена от модерната архитектура; тя съчетава извити екрани с минималистичен дизайн, очертани от елегантна рамка. Извитите линии обгръщат зрителя, поставяйки го в центъра на сцената за истински поглъщащо зрително изживяване, създадено от по-ясни изображения, впечатляващ контраст на цветовете и ефектно осветление. Революционната технология на Samsung SUHD, базирана на нанокристали, които функционират като полупроводници, осигурява по-ярки и наситени цветове. Взаимодействието с продукта е уникално изживяване, благодарение на отворена система,  която позволява на потребителите да персонализират съдържанието и превръща телевизора в контролен център на Smart Home, определяйки по нов начин изживяването у дома.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement