Connect with us

Lifestyle

Samsung представя The Smart Monitor – нова лайфстайл иновация от най-висок клас

Avatar

Публикувано

на

Smart Monitor M7 M5 04 scaled

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. представи на глобалния пазар иновативния многофункционален Smart Monitor. Новата концепция съчетава невиждан досега микс от технически характеристики, подходящи за работа, учене и забавление – и всичко това на един екран. Smart Monitor разполага и с функционалности, свързани с грижата за физическото и емоционално здраве.

Разработен с цел да удовлетвори нуждите на потребителите, които в актуалното динамично ежедневие прекарват голяма част от времето си у дома, Smart monitor от Samsung предлага ефикасни възможности за свързване с мобилни устройства и персонални компютри, функционалности, приложими в home office и в рамките на учебен процес, както и Smart Hub – цялостна система за свободното време, подобна на познатата платформа Smart TV на Samsung.

„Работа, учене и забавление – всичко това вече е възможно от всяка точка на Планетата или от дома. В „новото нормално“ за никого не е изненада, че обемът на дигиталните активности расте, а много от нас преосмислят начина на употреба на технологичните устройства вкъщи. Новият Smart Monitor е директен отговор на търсенето на пазара. На потребителите вече няма да се налага да избират между различни дисплеи за едната или другата задача, която изпълняват в дадения момент – новият Smart Monitor съчетава всичко на един екран“, коментира Hyesung Ha, вицепрезидент, дивизия „Визуални дисплеи“, Samsung Electronics.

Новият Samsung Smart monitor предлага разнообразие от възможности за свързване – както с персонален компютър, така и с мобилно устройство. Потребителите могат да свържат мобилния си телефон само с едно докосване, използвайки Tap View, Casting или Apple AirPlay 2. За да бъде изживяването още по-пълноценно, притежателите на Smart monitor могат да свържа монитора с телефона си чрез Samsung DeX. Освен стандартната възможност за свързване с лаптоп, мониторът разполага с Remote Access, благодарение на която Smart Monitor се свързва през безжичната мрежа с персонален компютър, разположен в другия край на дома или дори от другата страна на Планетата.

С цел работа от вкъщи или учене, мониторът самостоятелно поддържа приложенията Microsoft 365, без да е необходима връзка с персонален компютър. Това става чрез свързване с Wi-Fi. Тази функционалност позволява на потребителите да преглеждат, редактират и запазват файлове директно в „облака“ през монитора. Благодарение на Remote Access потребителите могат да достъпват файлове през персоналния компютър или да преглеждат съдържанието на лаптоп от разстояние. Портът USB Type-C (до 65W) служи едновременно за свързване с електрическата мрежа, с друго устройство и за пренос на данни – и всичко това в едно – с цел повече подреденост и естетика в пространството около монитора. Два USB порта и Bluetooth 4.2 разкриват още допълнителни възможности за свързване.

Advertisement

Smart Monitor M7 M5 05

снимка: ПР

А след като приключим с работата, мониторът приема функцията на платформа за забавления – това става чрез възможността за достъп до OTT съдържание чрез Smart Hub на Samsung. Потребителят може да сваля приложения чрез Аpp Store, с който разполага монитора, и да стриймва любимото си съдържание от Netflix, HBO и YouTube* например, дори и, ако няма връзка с персонален компютър или мобилно устройство. Мониторът разполага с дистанционно управление и вградени двуканални високоговорители. Благодарение на Bixby 2.0 дисплеят може да бъде управляван и с гласови команди.

Smart Monitor е разработен така, че визуалното потребителско изживяване да е още по-пълноценно. Технологията Adaptive Picture оптимизира качеството на картината, съобразно с пространството, в което се намира мониторът, като автоматично регулира яркостта и цветната температура. И всичко това с грижа зрението. Дори и след интензивна работа на монитора натоварването за очите е по-малко, а специална функция намалява синята светлина.

Мониторът ще  бъде наличен скоро на българския пазар в два модела:M5 – Full HD диспей с размер 27 и 32 инча, M7 – UHD дисплей с размер 32 инча,

За повече информация, моля, посетете: www.samsung.com/bg

Advertisement

* Наличността на съдържание за стрийминг и функционалностите, свързани с управление на монитора от разстояние, могат да варират спрямо държавата. Необходим е абонамент.

Continue Reading
Advertisement