Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung с най-голям брой награди на IDEA 2015

публикувано

на

Samsung с най-голям брой награди на IDEA 2015 139

снимка: PR

Samsung Electronics получи най-голям брой награди на едно от най-престижните в света състезания за постижения в дизайна IDEA 2015 (International Design Excellence Awards). Осемте отличия включват една златна награда, три сребърни и четири бронзови.

Основани през 1980 г. от Обществото на индустриалните дизайнери на Америка, наградите IDEA са едно от най-влиятелните състезания по дизайн, които отличават креативни и иновативни дизайни.

Носителите на награди при Samsung тази година включват различни продуктови категории – от домакински електроуреди до аксесоари за мобилни телефони като шлемаза виртуална реалност Gear VR. Сред победителите са и миялна машина с нов механизъм за разпръскване на водата и LED Flip Wallet. Всички тези продукти илюстрират иновативния подход и аспект на бизнеса на компанията.

Тази година носител на златото е:

  • NX mini– безогледален фотоапарат със сменяеми лещи. Фотоапаратът е тънък едва 22.5мм и тежи 158 г. Интерпретирайки есенцията на традиционните фотоапарати от съвременна гледна точка, NX mini представя минималистичен, класически дизайн, който практически е винаги актуален.

Носителите на сребърна награда тази година са:

  • Съдомиялна WaterWall Dishwasher– миялна, която притежава ефективен механизъм за разпръскване на водата от ъгъл до ъгъл, който покрива чиниите по начин, по който въртящите се рамена за разпръскване на водата не могат. Миялната притежава и Flextray, подвижна гумена поставка, върху която прибори за хранене със сребърно покритие и други кухненски прибори могат да се поставят и лесно да бъдат измити. След измиването гумената подложка може лесно да се извади, заедно с всички сребърни прибори.
  • LED FlipWallet– първият в света кейс за смартфони, който показва съобщения и информация от смартфона на своя LED дисплей
  • Рамкова концепция за дизайн на електроуреди– емоционална и ангажираща история, която лесно може да бъде разбрана от всеки чрез познатите медии като видео и книги, която се използва, за да промотира посоката в дизайна на домакинските електроуреди.

[media-credit name=”снимка: ПР” align=”aligncenter” width=”650″]Digital Appliance Design Philosophy Framework[/media-credit]Бронзова награда бе спечелена от следните артикули:

  • Gear VR– носимо устройство за виртуална реалност (VR), предназначено за най-новите смартфони от Samsung, което лесно може да се контролира оттъчпад. Ергономичният дизайн позволява на потребителите да се насладят на удобство при използването на устройството навсякъде и по всяко време.
  • WirelessAudio–разнася звука във всички посоки, благодарение на своята аеродинамична форма, подходяща за всяка среда.
  • Личен охладител– преносим личен охладител, който лесно може да се премества, благодарение на удобната си дръжка и не изисква външно тяло за да функционира.
  • Микровълнова фурна Hotblast™ – черното предно стъкло с тънка рамка, широка врата и дръжка допринасят за луксозния външен вид на фурната.

Освен посочените отличени устройства, още 31 продукта на Samsung стигнаха до финала на надпреварата. Такива са например SamsungCurved SUHD TV (S9W) с красив дизайн и съотношение 21:9, който превръща телевизора в произведение на изкуството. Подобно на скулптура в галерия, екранът на Samsung S9W е разположен върху фино изработена метална рамка с изящна форма. Междувременно принтерът Samsungprinter UX (Smart UX Center) позволява на потребителите лесно да управляват своите документи въз основа на характеристиките намобилната операционна система. Освен това, дизайнът на уеб страницата на Samsung представя ценностите и културата на Samsung, базирани на своята философия за дизайн.

„Samsung ще продължи да полага усилия, за да предостави иновативен дизайн, който подобрява живота като запазва вниманието върху нашите потребители и черпи вдъхновение от наблюденията ни“, каза Боо-КеунЙоон, CEO и президент на Corporate Design Center в Samsung Electronics.

 

Реклама