Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung с приложение за диагностика на светното зрение

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Последната иновация на Samsung ще подобри качеството на живот на милиони хора, които страдат от дефицит на цветно зрение („цветна слепота“) по целия цвят. Samsung разработи най-надеждното и функционално мобилно приложение за диагностициране на цветното зрение. Мобилното приложение SeeColors може с висока точност да определи типа „цветна слепота“ и да рекалибрира цветовете на ТВ екраните. Благодарение на тази иновация серията SUHD телевизори на Samsung предлага най-доброто визуално изживяване с цветове, близки до истинските на хората, които страдат от дефицит на цветно зрение.

Дефицитът на цветно зрение е една от най-разпространените аномалии на зрението, а хората с този проблем не могат да виждат света във всичките му цветови нюанси. Човек с нормално зрение обикновено различава милиони нюанси на цветовете, докато хората с нарушено цветно зрение могат да различат само няколко хиляди цвята. Според представително проучване, направено в Европа и Северна Америка[1], близо 300 милиона човека по целия свят имат дефицит на цветното зрение, което означава че 8% от мъжкото и около 0,5-1% от женското население на планетата са засегнати.

Дефицитът на цветно зрение се отразява негативно не само на качеството на живот като цяло, но също пречи и на професионалното развитие на хората. Загубата на информация поради неправилното ѝ декодиране от мозъка намалява степента на възприятие и времето за реакция, което прави невъзможно за хората с „цветна слепота“ да практикуват професии като лекари, учители, пилоти, инженери и други. Освен това, дефицитът на цветно зрение не се изследва масово, така че има много хора, най-вече от поколението Y (известно още като millennials или „интернет поколение“), които не знаят, че имат този проблем. Но дори и когато хората знаят, че страдат от „цветна слепота“, те все пак не знаят какво пропускат.

Като лидер в развитието на технологии при дисплеите и социално отговорна международна компания, Samsung Electronics винаги е била решена да предложи най-точните и реалистични цветове на своите телевизори. За да демонстрира силата на иновациите и технологиите, Samsung вече може да осигури цветовете от живота на своите екрани дори за хората с дефицит на цветното зрение.

снимка: PR

Samsung представи уникалното приложение SeeColors за смартфони и смарт телевизори с операционна система Tizen, което може да диагностицира наличието на „цветна слепота“ и нейния тип с точност до 90%. Приложението показва типа и степента на дефицит на цветно зрение (Deutan 10-30, Protan 10-30, Tritan 10-30) на потребителя, след което той може да свърже приложението към смарт телевизор на Samsung или да свали приложението директно на Smart TV Hub. Приложението рекалибрира картината на телевизора спрямо типа „цветна слепота“, от която страда потребителят и така му позволява да има по-пълноценно и цветно изживяване. Мобилното приложение вече може да бъде свалено безплатно от Galaxy App Store, а приложението за смарт телевизори на Samsung е налично за всички SUHD телевизори на Samsung от 2016 г.

„Проблемът с правилното възприемане на цветовете засяга немалко хора по целия свят, включително и в България. Приложението SeeColors на Samsung е изключителен пример за това как технологиите подпомагат живота на хората. То е лесен, удобен и бърз начин за диагностика, който да ни даде индикация за наличието на проблем и да ни накара да посетим лекар. И по-ценното в случая е, че то дава решение за тези хора и възможност да видят света в цветове, близки до реалните. Приложението е изключителна технологична иновация и поставя началото на други бъдещи разработки в насока подпомагане живота на хората, посредством новите технологии“, заяви д-р Митко Маринов, практикуващ офталмолог.

снимка: PR

Приложението SeeColors е създадено в партньорство с Colorlite®, унгарска фирма, която внедрява технология, базирана на 20 години научни изследвания, за първи път на смартфони и телевизори.

„Ние не само се стремим да представим най-модерните технологии, но и да помогнем на хората да реализират невероятния си потенциал. Разбираме мечтите и желанията им и сме решени да подобряваме качеството им на живот чрез технологиите и иновациите. За хората с дефицит на цветно зрение да видят реални цветове може да е променящо живота преживяване. Приложението SeeColors демонстрира отново, че Samsung използва своите иновации, за да подобри всеки един ден от живота на хората“, каза Мария Синигерова, маркетинг супервайзор, мобилна дивизия в Samsung България.

Приложението SeeColors бе сред номинираните на престижния рекламен фестивалCannes Lions 2016 и спечели две бронзови награди Lion − за иновативно използване на технологиите в категорията Digital Craft и за свързана мобилна технология в категорията Mobile.

Видеото, с което проектът бе представен на Cannes Liones 2016, може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=aZ9-bdzd_0k.

Повече информация за кампанията може да намерите тук: http://www.samsung.com/bg/launchingpeople/.

Мобилното приложение SeeColors е част от глобалната кампания на Samsung Launching People, която стартира през 2013 г. и има за цел да търси креативни и иновативни идеи, които демонстрират силата на технологиите и как чрез тях може да се постигне реална промяна в обществото и предизвикателствата, пред които се изправяме ежедневно.

[1]: Fletcher, R. & Voke, J. (1985) Defective colour vision: fundamentals, diagnosis and management. Adam Hilger, Bristol.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо