Connect with us

Tехнологии

Samsung Electronics обяви причината за инцидентите с Galaxy Note7

Avatar

Публикувано

на

spiralbinder 2016 18

След няколко месеца на задълбочени разследвания, на пресконференция днес, Samsung Electronics анонсира причината за инцидентите с Galaxy Note 7, както и мерките за предотвратяване възникването на подобна ситуация отново. ДиДжей Кох, президент на Mobile Communications Business на Samsung Electronics, представи резултатите от разследването и изрази искреното си извинение и благодарност към потребителите на Galaxy Note7, мобилните оператори, търговските вериги, дистрибуторите и бизнес партньорите на компанията за тяхното търпение и продължаваща подкрепа.

По време на пресконференцията изявления направиха и представители на мениджмънта на UL, Exponent и TUV Rheinland, водещи независими организации, които проведоха собствено разследване върху различните аспекти на инцидентите с Galaxy Note7.

Infographic 8 point battery safety check

Сред говорителите на събитието бяха:

  • Саджев Джесудас, президент „Потребителски бизнес“, UL
  • Кевин Уайт, главен учен, Exponent
  • Холгер Кунц, изпълнителен вицепрезидент „Продукти“, TUV Rheinland AG

Говорителите дискутираха в дълбочина заключенията от техните разследвания  и представиха новите мерки, които Samsung предприе в отговор на инцидентите.

Въз основа на това, което Samsung установи от разследването, компанията внедри широк спектър от вътрешни процеси за качество и безопасност за по-нататъшно повишаване на безопасността на продуктите, включително допълнителни протоколи, като многоетапни мерки за безопасност и 8-степенен тест на батерията. Samsung формира също и специална група за оценка на качеството на батерията (Battery Advisory Group), в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди, за да се гарантира ясната и обективна преценка на безопасността на батерията и иновациите. Членовете на Battery Advisory Group включват:

  • Клеър Грей, професор по химия в Университета в Кеймбридж
  • Гербранд Цедер, професор по материалознание и инженерство в Калифорнийския университет Бъркли
  • И Цуи, професор по материалознание и инженерство в Станфордския университет
  • Тору Амазуцуни, главен изпълнителен директор, Amaz Techno-consultant

„В последните няколко месеца, в партньорство с независими експертни организации от индустрията, ние проведохме задълбочено разследване на причините за инцидентите с Galaxy Note7“, каза Кох. „Днес, повече от всякога, ние поемаме ангажимент да печелим доверието на нашите клиенти чрез иновации, които дават ново определение на възможностите при безопасността на продуктите, и се превръщат в портал към неограничени перспективи и невероятни нови преживявания“.

За допълнителна информация, моля посетете: www.samsung.com/galInfographic Galaxy Note7 What We Discoveredaxy and Samsung Newsroom.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement