Connect with us

Tехнологии

Samsung Electronics представя високопроизводителния 990 PRO SSD

Avatar

Публикувано

на

Високата скорост на 990 PRO намалява времето за зареждане и увеличава риспонса на играта, а решенията му за термоконтрол поддържат устройството при оптимална температура за непрекъсната игрa

Днес Samsung Electronics Co., световният лидер в модерните технологии за памет, представи 990 PRO, високопроизводителния NVMe SSD на компанията, базиран на PCIe 4.0. Осигурявайки светкавични скорости и превъзходна енергийна ефективност, новият SSD е оптимизиран за игри с тежка графика и други интензивни задачи, включително 3D изображения, редактиране на 4K видео и анализ на данни.

„С непрекъснатите иновации в гейминга, 4K и 8K технологията, както и приложенията, управлявани от изкуствен интелект, нуждата на потребителите от високопроизводително хранилище нараства експоненциално“, каза КюЙон Лий, вицепрезидент на продуктовия бизнес екип Memory в Samsung Electronics. „990 PRO осигурява оптимален баланс между скорост, енергийна ефективност и надеждност, което го прави идеален избор за запалени геймъри и креативни професионалисти, търсещи непрекъсната работа или игра.“

Изключителна производителност за поглъщащо гейминг изживяване

С най-новия V-NAND на Samsung и нов патентован контролер, серията 990 PRO предлага най-високата скорост, налична в момента от интерфейса PCIe 4.0. SSD паметта осигурява последователни скорости на четене и запис съответно до 7,450 мегабайта в секунда (MB/s) и 6,900 MB/s, докато произволните скорости на четене и запис достигат съответно до 1,400K и 1,550K IOPS. С до 55% подобрение в произволната производителност спрямо 980 PRO, 990 PRO е особено подходящ за тежки игри, както и за творчески и продуктивни задачи.

Advertisement

Високопроизводителните NVMe SSD също са от решаващо значение за извличане на пълните преимущества на най-новите игрови конзоли и технологии за игри. Чрез NVMe, 990 PRO осигурява по-бързо време за зареждане на компютри и конзоли за по-завладяващо игрово изживяване. При тестване с Forspoken, предстоящата екшън ролева игра на Luminous Productions, поддържаща най-новата технология за зареждане на игри, времето за зареждане на картата беше около една секунда, в сравнение с четири секунди за SATA SSD и 28 секунди за твърд диск (HDD).

Най-висока енергийна ефективност и надежден термоконтрол

Изграден с архитектура с ниска мощност, новопроектираният контролер на Samsung драстично подобрява енергийната ефективност на SSD с до 50% в сравнение с 980 PRO. В допълнение, 990 PRO използва никелово покритие и топлоотвеждаща пластина за надеждно управление на топлината. Технологията Dynamic Thermal Guard на Samsung допълнително гарантира, че температурата на устройството остава в оптималния диапазон.

Версията 990 PRO с Heatsink предлага допълнителен термоконтрол, а RGB светлините добавят повече стил към устройството.

990 PRO на Samsung също така е отлично решение за надграждане на лаптопи и настолни компютри, както и за изграждане на собствени конфигурации, като осигурява значително увеличение на производителността и същевременно използва по-малко енергия за по-дълъг живот на батерията и управление на температурата.

Advertisement

990 PRO ще бъде наличен по целия свят от този октомври. Версия с капацитет 4TB ще бъде достъпна от следващата година. За повече информация, включително подробности за гаранцията, посетете samsung.com/SSD или semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Continue Reading
Advertisement