Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Electronics с иновации на CES 2017

MIKA

публикувано

на

На CES 2017 Samsung Electronics представи своята визия за 2017-та и как компанията се движи напред с широк кръг от иновации, с които да осигури на потребителите най-доброто изживяване до сега. Сред ключовите продукти, които бяха представени са  новата линия QLED телевизори, системата за изпиране FlexWash™ + FlexDry™, първият гейминг лаптоп на Samsung, както и обновеният Gear S3 смарт часовник. С всички тези иновации Samsung демонстрира своята лидерска позиция в новите технологии, които допълват живота на потребителите още по-интуитивно и персонализирано.

„Въпреки някои предизвикателства, през 2016 г. постигнахме значителен напредък, придобивайки пазарен дял при телевизорите, домакинските електроуреди, носимите устройства и смартфоните“, заяви Тим Бакстър, президент и главен оперативен директор,  Samsung Electronics America. „Вслушвайки се в потребителите и надграждайки нашите иновации, ние формираме своята визия за бъдещето, в основата на която са свързани продукти с елегантен дизайн и услуги, фокусирани изцяло върху потребителите“.

Samsung QLED, следващата иновация при телевизорите

Добавяйки значителни подобрения в разработката на Quantum dot технологията, Samsung представи 75-инчовият Q8C QLED телевизор, в който е добавен нов метален материал към полупроводникови квантови точки с наноразмери, за да предостави най-доброто съчетание между светлина и цвят, налично в дисплей технологиите в момента. Резултатът е зашеметяващ QLED телевизор с голям екран, с изключително яснота и прецизност на картината, която запазва качеството си независимо от зрителния ъгъл и средата.

С подобрена ефективност на светлината и стабилността, както и с по-широк от всякога цветови спектър, Samsung QLED телевизорът издига Quantum dot технологията до нови висоти. Новият QLED телевизор се характеризира и с дълбоки нива на черното, представя 100% от цветния обем, измерен с DCI и притежава HDR оптимална яркост от 1500-2000 нита. Новият панел на Samsung QLED телевизора е с дизайн, който намалява отблясъците, така че потребителите да могат да виждат всеки отделен детайл с изключителен контраст. QLED запазва това ниво на представяне независимо къде е седнал зрителя – цветовете и картината запазват постоянно качество от всеки зрителен ъгъл.

Новите елементи на дизайна, представен от Samsung, допълнително подобряват изживяването с новия QLED телевизор.

Практически невидимият оптичен кабел с изчистена еднокабелова система реално решава проблема с бъркотията от кабели, която обикновено имаме вкъщи. Допълнителните аксесоари включват опцията “No-Gap Wall Mount”, което прави монтирането на телевизора на стената по-лесно и бързо от всякога. И накрая, за тези, които държат на разнообразие от възможности за стилно представяне на техния телевизор, Samsung представи две нови възможности за елегантни стойки – Gravity и Studio, предназначени за потребителите, които предпочитат да не монтират своя телевизор на стената.

В допълнение към новата гама от телевизори, Samsung представи и подробни планове за предоставяне на по-унифицирано изживяване за потребители, които използват различни услуги и устройства. Универсалното дистанционно на Samsung, което беше един от хитовете на миналата година, е подобрено, така че да поддържа още повече устройства и да предлага гласов контрол за повече ТВ функции. Приложението Samsung SmartView app, налично за Android и iOS, позволява на потребителите да пренесат своя персонализиран SmartHub директно на телефона си и така да получават известия за ново съдържание, дори когато телевизорът е изключен.

Ново за смарт ТВ изживяването през 2017-та е спортната услуга (Sports service) на Samsung. Sports service позволява на спортните фенове никога да не пропускат момент от любимата игра, благодарение на възможността за персонализиране на съдържанието и известия за предпочитания от потребителя отбор, които се осъществяват чрез партньорства в реално време с най-големите доставчици на спортно съдържание към момента.

В допълнение, Samsung представи и своята последна лайфстайл ТВ иновация. Новият лайфстайл телевизор е с впечатляващ тънък дизайн, изпълнен с артистичен подход. Този нов телевизор е създаден, за да изглежда точно както изглежда една картина на стената, оборудван с незабележим кабел, който му позволява да бъде закачен навсякъде в дома, без досадните кабели и жици. Лайфстайл телевизорът получи и наградата “2017 Best of Innovation Award” на CES 2017 и ще бъде пуснат в търговската мрежа по-късно тази година.

Samsung представи своята линия от аудиовизуални продукти за 2017-та, в това число новият Soundbar Sound+, който е с вграден субуфер,  H7 Wireless Audio и най-новият UHD Blu-ray плейър. Продуктите обединяват цялостен пакет от функции, насочени към повишена интеграция, както и първокласен, изчистен дизайн, който допълва потребителското изживяване на различни устройства.

Безпрецедентна гъвкавост в дома

Samsung представи една наистина отличаваща се линия от домакински електроуреди, за да предостави на потребителите повече гъвкавост и възможности за избор при извършването на ежедневните домакински дейности като готвене и почистване.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”1000″][/media-credit]

Samsung представи и системата за изпиране FlexWash™ + FlexDry™, за да отговори на нуждите на днешните семейства, чието ежедневие е натоварено с множество ангажименти. FlexWash™ е оборудвана с отделение с предно зареждане със 140 литра вместимост – най-голямото в своя клас – и се използва за нормално и по-обемно пране. Същевременно, отделението с горно зареждане има приблизително 30 литра вместимост и е предназначено за изпиране на по-малки количества пране, отделно от основното. И двете отделения могат да се използват самостоятелно или едновременно с различни настройки.

Сушилнята FlexDry™ има възможността да се справя с големи количества пране, докато същевременно нежно изсушава деликатни тъкани в горната част на сушилнята. Подходяща едновременно за спортен екип и копринен шал, уникалната Delicate Rack зона автоматично настройва температурата в зависимост от тъканта, която се суши.

В подкрепа на ангажимента на компанията да инвестира в продуктови категории, в които нейният опит и експертност могат да обогатят живота на потребителите, Samsung представи и своята нова линия от вградени смарт уреди. В нея се включват комбинация от стенна микровълнова печка, миялна машина с подобрени функции, както и линия от висок клас хладилници.

По време на пресконференцията, Samsung представи и хладилникът Family Hub 2.0 – следващото поколение на своя отличен с много награди хладилник. Линията Family Hub 2.0 включва вече 10 модела, така че потребителите могат да избират хладилник, който най-добре да отговаря на нуждите на тяхното домакинство. Линията предлага по-лесно използване с интуитивното мобилно приложение, така че семействата да останат свързани, да управляват наличностите от продукти в хладилника, да имат достъп до повече възможности за забавление на 21.5-инчовия LED екран на хладилника. За още по-голямо удобство подобрената технология за гласов контрол на Samsung вече е интегрирана в много от приложенията за Family Hub 2.0.

Повече страст с новите мобилни устройства и компютри 

Тази година на изложението CES, Samsung представи последно поколение мобилни компютри, с разнообразие от нови първокласни устройства, които отразяват ангажимента на компанията към дизайн, изработка и избор. Те включват Chromebook Plus и Chromebook Pro, 15-инчов Notebook 9 с дискретна GPU карта, както и първият гейминг монитор на Samsung – Odyssey.

Samsung Chromebook Plus и Chromebook Pro са първокласни конвертируеми лаптопи, създадени за Google Play и поддържащи милиони приложения от Google Play Store. Новите Chromebook лаптопи се отличават с елегантен, подсилен метален корпус и могат да се трансформират от ноутбук в таблет с едно движение. Благодарение на Quad HD екрана, Samsung Chromebook Plus  и Chromebook Pro работят еднакво добре както като таблет, така и като лаптоп, и са първите Chromebook, които идват с вграден стилус. Chromebook Plus ще се предлага с ARM процесор, а за тези, които търсят още повече мощност, Chromebook Pro ще се захранва от Intel Core M3 процесор.

Новият 15-инчов Notebook 9 на Samsung, който ще бъде наличен в САЩ тази година, е проектиран, за да осигури максимална производителност и изключителна мобилност. Задвижван от  Kaby Lake процесор от седмо поколение на Intel, ноутбукът се отличава с дискретен GPU, за да се справя с най-интензивните хардуерни задачи, от редактиране на снимки и видео до работа с програми на няколко монитора.

Първият до момента гейминг лаптоп на компанията, Samsung Notebook Odyssey, предлага мобилно изживяване, което си съперничи с десктоп компютрите по отношение на мощност, скорост и комфорт, като в същото време е достатъчно лек, за да се носи в раница. Лаптопът ще бъде наличен в два различни размера. 15-инчовият Odyssey е задвижван от Core i7 процесор от седмо поколение на Intel, с до 32 GB оперативна памет от типа DDR4, двойно съхранение от до 256GB SSD и HDD, както и графична карта NVIDIA GTX 1050. Повече подробности за 17-инчовия модел ще бъдат обявени по-късно тази пролет.

Функционалността също бе подобрена с помощта на вграден бърз бутон, за да се осигури максимална производителност. Натискането на бутона активира бързото зареждане на процесора, графиката и паметта на Odyssey, гарантирайки възможно най-доброто гейминг изживяване.

За повече информация, включително снимки, видео и статии, моля посетете news.samsung.com/global. За да научите повече за CES 2017, моля посетете www.ces.tech

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо