Connect with us

Tехнологии

Samsung Galaxy устройствата утвърдени от NIAP

Avatar

Публикувано

на

bg img04

Samsung Galaxy устройствата, базирани на платформата KNOX, са първите потребителски мобилни устройства, утвърдени от NIAP и одобрени за ползване от правителството на САЩ
Вписването на Samsung в Списъка на търговските решения за класифицирани програмни компоненти доказва, че устройствата Samsung и платформата KNOX отговарят на най-строгите стандарти за сигурност
Сеул, Корея – 21 октомври 2014 – Samsung Electronics обяви днес, че техните решения са били потвърдени от правителството на САЩ като първите одобрени от NIAP потребителски мобилни устройства, работещи с пълна гама от класифицирана информация. След попълване на десет Меморандума от споразумения (MOAs) правителството добави Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Galaxy Note Edge, Galaxy Alpha, Galaxy Tab 8.4 S, Galaxy Tab S 10.5 и Galaxy IPSEC Virtual Private Network (VPN) Client в Списъка на търговските решения за класифицирани програмни компоненти.
Това постижение е пряк резултат от успешното тестване и сертифициране на Samsung в рамките на програмите: Общи критерии за основния защитен профил на мобилните устройства (MDFPP) на американското правителство и VPN защитния профил (VPNPP). Изброените Samsung устройства са на разположение за употреба с класифицирани правителствени мрежи и данни. Всички устройства и възможности включват функции за сигурност, задвижвани от Samsung KNOX.

„Включването на мобилните устройства Samsung в списъка CSFC доказва несравнимата сигурност на Samsung Galaxy устройствата, поддържани от платформата KNOX – каза Джей Кей Шин, главен изпълнителен директор и президент на IT and mobile business в Samsung Electronics. – В Samsung продължаваме да се справяме с днешните все по-сложни предизвикателства пред сигурността и се ангажираме с доставянето на надеждни мобилни платформи, отговарящи на нуждите на професионалистите във всички индустрии, от малките и средни фирми и предприятия към правителствата и допълнително регулираните пазари.”

По-рано тази година мобилните устройства на Samsung бяха официално включени в списъка с одобрени продукти за чувствителна, но некласифицирана употреба на Агенцията за защита на информационните системи (DISA) към Министерството на отбраната. Списъкът CSFC за висококачествени решения за сигурност допълва списъка DISA, което дава възможност на правителството на САЩ и неговите контрагенти да създават решения, отговарящи на пълния набор от цели за сигурност на правителството на САЩ. Samsung е единственият производител с мобилни устройства и в двата списъка.
Нарастващият брой на Samsung устройства и в двата списъка позволява на правителството на САЩ да се наслади на рентабилни и добре охранявани мобилни изживявания с разнообразни опции.
Списъкът на търговските решения за класифицирани програмни компоненти може да бъде намерен на: https://www.nsa.gov/ia/programs/csfc_program/component_list.shtml

Одобрените продукти на DISA могат да бъдат намерени на: http://www.disa.mil/Services/Network-Services/UCCO
Освен това водещото в индустрията KNOX решение е на разположение за търговска употреба в цял свят на потребителски цени. За повече информация посетете www.samsungknox.com.