Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung Galaxy A71 и A51 в новия Haze Crush Silver вече в България

MIKA

публикувано

на

Samsung Galaxy A71 и A51 в новия Haze Crush Silver вече в България 26

Samsung Galaxy A71 и A51 в новия нюанс на сребристо Haze Crush Silver вече са налични в България. Galaxy A71 и Galaxy А51 съчетават иновативни технологии като издръжлива батерия, интелигентна камера впечатляващ Инфинити-О дисплей и модерен дизайн. Новият десен прави устройствата от Galaxy A серията още по-атрактивни, особено за онези потребители, които освен да се възползват от високите технологии, обичат да се отличават с цвета, който избират. Galaxy A71 и A51 в сребристо Haze Crush Silver идват в разгара на лятото и са перфектният аксесоар, независимо дали сте на почивка с приятели или сте на делова среща с колеги и партньори.

Разнообразяването на палитрата от цветове при Galaxy A серията е поредната стъпка в политиката на Samsung да предлага на потребителите нови изживявания. Преди по-малко от месец Galaxy A71 и A51 получиха обновление на софтуера, благодарение на което собствениците на тези устройства могат да се насладят на функции на камерата, налични в серията от най-висок клас – Galaxy S20: Single Take режим за серийно заснемане и възможност за избор на най-добрите кадри, Night Hyperlapse технология за снимки с продължителна експозиция, Super Steady Video за супер стабилизация и в най-динамичните ситуации. С ултра широкоъгълната камера и предвиждащ софтуер се наслаждаваш на плавно видеозаснемане. А за да са кадрите още по-уникални, получаваш и  функции за персонализацията на снимките си с Custom Filter.

С четири впечатляващи за класа си камери, Galaxy A71 и Galaxy 51 са създадени да запечатват моментите от живота, които са от най-голямо значение. С основна, ултраширока, макро и камера за дълбочина на изображението в съчетание с интелигентни функции, Galaxy A71 и Galaxy A51 позволяват да уловите почти всичко в изключителен детайл и впечатляващ мащаб. Основната камера прави впечатляващи изображения с 64-мегапикселовата камера в Galaxy A71 и 48-мегапикселовата камера в Galaxy A51. Създадена за чисти и ярки кадри, тази камера ще ти позволи да запечаташ най-добрата възможна снимка – сутрин или вечер. Ултрашироката камера има 123 o зрително поле на лещата, осигурявайки ти периферна визия подобна на човешкото око и ако ситуацията го налага – интелигентната функция Wide Shot разпознава кадъра и автоматично превключва на този режим. Макро камерата доставя изображения с кристален фокус и детайлност, а камерата за дълбочина помага обектите в кадър да изпъкнат с помощта на Live Focus ефекти.

Galaxy A71 разполага със Super AMOLED Plus дисплей, а Galaxy A51 – със Super AMOLED. С големина на диагонала съответно 6,7 и 6,5 инча, екранът осигурява просторно и завладяващо изживяване – забравете за света наоколо и се насладете на любимия си сериал или игра на един от най-големите мобилни дисплеи на Samsung досега.

Останете свързани за по-дълго

Galaxy A71 и Galaxy A51 идват с големи батерии – съответно 4,500 mAh и 4000 mAh – за да можеш необезпокоявано да използваш телефона си през деня. С възможност за 25W бързо зареждане при А71 и 15W бързо зареждане при А51, няма да се налага да бъдеш без смартфона си за дълго, когато се наложи да получи заряд.

Galaxy A71 и Galaxy A51 са налични в търговската мрежа в България. Galaxy A71 идва в цветове черен, син и новото сребристо Haze Crush Silver на цена от 819 лв. Galaxy А51 е достъпен в черен, син и новото сребристо Haze Crush Silver на цена от 649 лв.

За повече информация относно Galaxy A71 и Galaxy A51 посетете: https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-a-series/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 30
Музикапреди 5 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 31
Полезнопреди 7 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 32
Tехнологиипреди 7 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 33
Културапреди 8 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 34
Музикапреди 8 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 35
Lifestyleпреди 8 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 36
Lifestyleпреди 8 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 37
Lifestyleпреди 8 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 38
Lifestyleпреди 9 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 39
Културапреди 9 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо