Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Galaxy S9 и S9+: Създадени за начина ни на общуване днес

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. представи дългоочакваните Samsung Galaxy S9 и S9+ смартфони, които претворяват начина ни на общуване, споделяне и опознаване на света. Създадени, за да отговорят на все по-визуалното общуване помежду ни чрез снимки, видеа и емоджита, Galaxy S9 и S9+ задвижват иновациите с високотехнологичната камера на Samsung. Претвореният дизайн на иновативната камера за снимки при слаба светлина е с нова двойна бленда, видео на супер забавен каданс и персонализирани емоджита с добавена реалност. С това Galaxy S9 и S9+ гарантират, че ще уловите всеки един момент и ще направите своето ежедневие незабравимо.

Galaxy S9 и S9+ създават едно ненадминато изживяване за потребителите чрез мощни стерео високоговорители, настроени от AKG, впечатляващо аудио от Dolby Atmos® и характерния за Samsung смартфоните Инфинити дисплей. В допълнение Galaxy S9 и S9+ идват и с ново приложение SmartThings, което обединява в едно смарт изживяването със съществуващите услуги за IoT (Интернет на нещата).

„Начинът, по който използваме смартфоните си днес, се променя заедно с начина ни на общуване и себеизразяване,“ каза ДиДжей Кох, президент “IT & Mobile Communications Division“, Samsung Electronics. „Ние претворихме смартфон камерата с Galaxy S9 и S9+. Те са създадени така че не просто да правите възможно най-добрите снимки и видеа, където и да сте, но ви дават възможност да се свързвате с другите и изразявате себе си по неповторим и индивидуален начин.“

Камерата. Претворена.

Съвременните камери са създадени за нещо много повече от снимки – днес те служат като средство за общуване и свързване с другите. Потребителите търсят високотехнологична смартфон камера, за да правят снимки с висока резолюция, които да разказват тяхната лична история и то по уникален начин. За да отговорят на тези очаквания, камерите на Galaxy S9 и S9+ са оборудвани със Super Speed Dual Pixel сензор. Той има мощен процесор и памет за снимки с невероятно качество. Функциите на камерата на Galaxy S9 и S9+ включват:

  • Видео на супер забавен каданс: Направи всеки един момент от своето ежедневие незабравим с динамични видеа на супер забавен каданс, които улавят 960 кадъра в секунда. Galaxy S9 и S9+ имат вграден автоматичен детектор за движенията (Motion Detector) – интелигентна функция, която засича движенията в кадъра в режим на снимане и автоматично ги записва. Когато завърши заснемането, потребителят може да избере музикален фон на видеото от 35 различни мелодии или да добави музика от любимия си плейлист. Само с едно докосване, потребителите лесно могат да създават, редактират или споделят GIF файлове в различни забавни стилове, за да се наслаждават на действието отново и отново.
  • Камера за снимки на слаба светлина: Тайната на всяка страхотна снимка е в доброто осветление. Много често, обаче, се налага кадрите да бъдат заснети в не толкова идеални условия и светлина. Повечето смартфон камери имат фиксирана бленда, която не може да се приспособява към много светли или тъмни локации, в резултат на което се получават недоекспонирани или преекспонирани снимки. Наподобявайки способността на човешката зеница да се уголемява или свива в зависимост от светлината, двойната бленда Samsung Dual Aperture1(F1.5 – F2.4) автоматично осигурява нужното количество светлина, съобразено с естественото осветление на пространството и така заснема наситени и кристално чисти снимки по всяко време и на всяко място.
  • Емоджита с добавена реалност: Samsung дава възможност на потребителите да създават емоджита, наподобяващи техния външен вид, изражение и поведение. Емоджи с добавена реалност използва алгоритъм на самообучаващи се машини, внедрен в устройството, който анализира 2D изображението на потребителя и записва стотици негови изражения. По този начин генерира 3D модел, който отразява и имитира изражения, намигвания и кимания за максимална персонализация. Емоджи с добавена реалност отразява реалните ви емоции не само чрез видео, но също и чрез набор от стикери в стандартния AGIF формат. По този начин потребителите могат да споделят емоджитата си с множество други мобилни приложения и платформи за комуникация.
  • Bixby: Интелигентната платформа на Samsung, вградена в камерата, използва добавена реалност и технологии за дълбоко обучение, за да предоставя на потребителя данни за обкръжаващата го среда. Откривайки и разпознавайки обекти в реално време, Bixby моментално генерира и изписва информация директно на дисплея на телефона, над изображението на обекта, към който е насочена камерата. Потребителите също могат да си превеждат от чужди езици и валути в реално време с Live Translation (Превод на живо), и така да разбират къде се намират, да пазаруват продукти, които са видели на живо, както и да следят приетите калории в рамките на деня.

снимка: ПР

Претворено забавление

Когато сме на път, смартфоните са най-често нашия избор на забавление. Затова Samsung създаде устройство, което предлага първокласно звуково изживяване със стерео високоговорители, настроени от AKG. Независимо дали потребителите ще се отдадат на любимия си филм или ще слушат най-новия албум на обичан изпълнител, звукът е кристално ясен, чист и с изключително качество. Galaxy S9 и S9+ също поддържат Dolby Atmos, което създава усещане за 360- градусов звук.

Към невероятното звуково изживяване на Galaxy S9 и S9+ е добавен и революционният Инфинити дисплей на Samsung. За първи път представен в модела Galaxy S8, яркият, светъл Super AMOLED Инфинити дисплей се слива директно с телефона. С автоматична функция за адаптиране на контраста, потребителите могат да използват своите устройства и на пряка слънчева светлина.

Устройство, подходящо за свързан начин на живот

Galaxy S9 и S9+ са първите телефони, които могат да поддържат новото приложение SmartThings. То управлява всяка функция на свързания начин на живот – у дома, в офиса или в движение. Приложението SmartThings ще свързва множество устройства, както на Samsung, така и на други производители.

Следващото поколение Samsung DeX, създаден специално за потребителите, които са постоянно в движение, пренася емоциите от големия екран към мобилното устройство. С новата станция DeX Pad потребителите могат лесно да свържат Galaxy S9 и S9+ с по-голям монитор, клавиатура и мишка, и така да улеснят редакцията на документи или да се насладят на емоцията от игрите на голям екран. С DeX Pad потребителите лесно могат да преобразят своя телефон Galaxy S9 или S9+ в Touch Keyboard и Touch Pad.

Най-доброто е стандарт с Galaxy иновациите

Samsung наложи глобалните стандарти IP68 за водоустойчивост, прахоустойчивост и бързо безжично зареждане на смартфоните. Galaxy S9 и S9+ минават на следващото ниво. Устройствата поддържат памет, достигаща до 400 GB с Micro SD Card и са снабдени с последния модел процесор за приложения, който предоставя бърза производителност и фина обработка на изображенията.

Нещо повече, притежателите на Galaxy S9 и S9+ могат да бъдат спокойни, тъй като устройствата им са защитени с Knox 3.1, последното поколение платформа за защита на Samsung. Galaxy S9 и S9+ поддържат три различни биометрични опции за разпознаване – чрез сканиране на ирис, пръстов отпечатък или разпознаване на лице. Така потребителите могат да избират най-удобния начин да защитят техните устройства и приложения. Смартфоните поддържат Intelligent Scan, нова система за верификация, която интелигентно интегрира общите функции на технологиите за сканиране на ирис и разпознаване на лице, за да могат потребителите бързо и удобно да отключват телефоните си навсякъде. Galaxy S9 и S9+ идват и с функцията Dedicated Fingerprint, като така потребителите имат достъп до защитена папка, изискваща различен от стандартния пръстов отпечатък, нужен за отключване на телефона.

Galaxy S9 и S9+ са с оптичен сензор, вграден в самото устройство, който подобрява възможностите ви да следите здравето си, като дава подробна и точна информация за здравословното ви състояние. Сензорът позволява на Galaxy S9 и S9+ да следят Heart Load Factor, нов начин за измерване в реално време на сърдечното ви натоварване.

Ще можете да закупите Galаxy S9 и S9+ на 16ти Март, 2018 г. в търговската мрежа, като ще можете да избирате между три цвята – среднощно черно, син корал и новото ултравиолетово.

За повече информация за Galaxy S9 и S9+, посетете, http://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s9/shop/  или http://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s9/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Общество

Cамо 2 дни до Plovdiv Game Jam 2021! 

MIKA

публикувано

на

от

Както всяка година, млади разработчици на игри ще създадат прототипи на игри по зададена тема в рамките на няколко дни. Панелисти от различни части на криейтив арт и гейм индустрията ще водят интересни дискусии. Гейминг хакатонът е част е от Global Game Jam – тридневно международно събитие, в което участниците, организирани по екипи, трябва да създадат начална работеща версия по определена тема. Поради създалата се извънредна обстановка, Plovdiv Game Jam 2021 ще наруши традицията да бъде тридневно събитие и ще продължи цели пет дни. За разлика от предходните издания, събитието ще протече изцяло онлайн, в Discord, но организаторите са решени да направят преживяването също така увлекателно.

В петък и събота, живото предаване от събитието ще включва дискусии и лекции с участието на професионалисти от Studio Punchev, Snapshot Games Inc., Flat Ponies/VR Unicorns, Prime Holding;, NASTOLA, Vertexbee и GEMJI.

Събитието ще се проведе между 27 и 31 януари, като участниците ще поддържат контакт по Discord, а всеки ще може да гледа безплатно панелистите по социалните мрежи Youtube, Facebook (в страницата на ‘Забелязано в Пловдив’) и Twitch.

Програмата на мини конференцията и събитието може да бъде намерена на https://plovdivgamejam.org/

Всички, които желаят да бъдат участници, могат да запазят своя безплатен билет през платформата на Evedo.

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung представи най-новите си иновации в областта на отоплението и климатизацията

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

В рамките на онлайн-събитието „Ден на решенията за климатизация“ (Climate Solutions Day) компанията представи визията си за „Новия свят“

За четвърта поредна година Samsung Electronics Air Conditioning Europe B.V. (SEACE) организира своето ежегодно партньорско събитие „Ден на решенията за климатизация“ (Climate Solutions Day) с централната тема „Готови за „Новия свят“ (Ready for the New World). Виртуалният формат представи на участниците задълбочен практически опит с нови решения и технологии, като същевременно предостави възможности за директен разговор със служителите на Samsung. В събитието участваха презентатори от Samsung, които представиха продуктови иновации, визията на компанията за 2021 година. Специален гост бе Пиерлуиджи Колина – най-известният футболен съдия в света.

Въпреки настоящите условия, при които бе невъзможно провеждането на събитие с физическо присъствие, ние спазихме обещанието си тази година да се срещнем с ценните ни партньори. Виртуалното събитие на Samsung ни предложи възможността да покажем на тях и на други професионалисти в бранша последните иновации, като например DVM S2 и WindFree™ Pure 1.0.“, казва Вим Вангенберге, президент на Samsung Electronics Air Conditioning Europe. „Въпреки че животът се промени драстично през 2020 година, ние от Samsung оставаме силно фокусирани върху нововъведенията и подобряването на климатичния комфорт в помещенията, като същевременно разширяваме границите на технологиите, иновациите и дизайна. Заедно с нашите партньори ние ще формираме бъдещето и ще се възползваме от възможностите, които предстоят, независимо дали това става чрез онлайн или офлайн сътрудничество.

Напред към 2021 и какво да очакваме

Събитията през изминалата година принудиха Samsung да намери нови начини да общува със своите партньори, като същевременно укрепи взаимоотношенията с тях. Персоналният подход при осъществяване на дейността в онлайн среда доведе до нови начини за съвместна работа. Samsung показа гъвкавост при оказването на съдействие, независимо дали чрез финансова подкрепа, продажби или помощ при разрешаване на технически проблеми.

Samsung винаги води класациите по отношение на ориентираните към клиентите решения и  подразделението за отопление и климатизация не е изключение. По време на събитието компанията обяви пускането на пазара на две от последните си иновации: енергийно ефективната гама VRF системи DVM S2 за индустриални цели и WindFree™ Pure 1.0 за домашна употреба, които подобряват качеството на въздуха на закрито.

Шестото поколение DVM: DVM S2

Новата гама DVM S2 – шестото поколение Digital Variable Multi системи и следващото поколение на DVM S платформата на компанията – предлага водеща в отрасъла сезонна енергийна ефективност, възможности за контрол с AI иновации за оптимизиране на климатизацията в разнообразни помещения с цел увеличаване на ефективността без компромиси с комфорта, както и подобрени възможности за монтаж и обслужване. Всичко това в едно по-тихо тяло, постигнато чрез прилагане на нова технология за изключително намаляване на шума. DVM S2 подчертава приноса на Samsung към мисията на ЕС за въглеродно неутрална икономика до 2050 г., както е заявена в Зеления пакт на ЕС1, чрез непрекъснато предлагане на енергийно ефективни решения. Новата гама ще се предлага в Европа от април 2021 г. Наличността може да се различава според пазара.

Пускане на пазара на WindFree Pure 1.0

Новият климатик за високостенен монтаж WindFree™ Pure 1.0 е последната иновация в домашните приложения на Samsung за подобрено качество на въздуха в помещенията у дома. Той е оборудван с филтър PM1.0 за пречистване на въздуха, уникалната технология WindFree™ Cooling, функцията Freeze Wash и функции за интелигентен контрол, за да предлага оптимален климатичен комфорт, както и по-чист въздух в жилищните сгради. Високостенният модел е оборудван с електростатичен филтър PM1.0, който работи като пречиствател за въздух и може да филтрира прахови частици до 0,3 μm (микрона) и да стерилизира определени видове бактерии2 чрез електростатичен заряд. Освен това, качеството на въздуха в помещенията може да бъде следено непрекъснато чрез приложението SmartThings3. Дори когато уредът е изключен, сензорът за прах може да регистрира текущото качество на въздуха в помещението. Когато замърсяването на въздуха достигне нивото „лошо“ или „много лошо“, се изпраща известие. Чрез приложението SmartThings потребителят може да реагира на информацията, като включи дистанционно режима на пречистване.

Визията на Samsung за „Новия свят“

По време на събитието Samsung демонстрира своята визия за „Новия свят“ и се фокусира върху теми като качество на въздуха на закрито, устойчиво развитие, свързаност и възможности за растеж на жилищния пазар.

Тъй като европейците сега прекарват около 90% от времето си на закрито4, качеството на въздуха в помещенията стана още по-важно за отрасъла през 2021 година, като Световната здравна организация подчертава важността му, а темата става обект на все повече научни изследвания. Samsung демонстрира своите нови панели за пречистване на въздуха с филтър PM1.0 и начина, по който работят.

Заедно с проект Etopia, Samsung показа как функционират техните решения ClimateHub TDM Plus. Тъй като Европейският зелен пакт цели да реформира съществуващата европейска енергийна система, за да я направи ефективна и интегрирана, при прехода от традиционно отопление към по-устойчиви решения за отопление в цяла Европа бързо се появяват нови алтернативи, като например термопомпите въздух-вода. Тези иновативни решения, заедно с прилагането на усъвършенствани цифрови технологии за осъществяване на интелигентна свързаност, са най-ефективните стъпки по пътя към подобряване на удобството и същевременно пестене на енергия – както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Събитието бе домакин и на различни задълбочени презентации, насочени към консултанти в областта на отоплението и климатизацията, които представиха повече информация за новата гама Samsung VRF системи DVM S2, термопомпените системи въздух-вода с възможност за свързване на тела на директно изпраение към тях – EHS TDM Plus, и обновения софтуер за проектиране DVM Pro 2.0.

Откакто представи своя първи климатик през 1974 г., Samsung Electronics зададе ново определение за климатичния комфорт на закрито в името на утрешния ден. За всяко едно пространство, в което хората създават запомнящи се преживявания заедно, независимо дали в обществени или жилищни сгради. В Samsung надхвърляме очакванията чрез фокусиране върху разширяването на границите на технологиите, нововъведенията и дизайна.

През 2005 г. Samsung Electronics навлезе на европейския пазар за климатични системи за индустриални цели. През 2017 г., благодарение на бързия растеж и в подкрепа на дългосрочния си ангажимент към европейския пазар, Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) откри свое представителство в Амстердам, Холандия. Тази европейска централа има за цел да хармонизира дейностите в повече от 30 европейски държави. SEACE предлага непрекъснато техническо обучение по климатични и интелигентни решения за сгради; следпродажбена и техническа поддръжка за своите индустриални партньори; подкрепена от репутацията на Samsung за качество и водещи иновации, включително решения за цифрова връзка. SEACE се стреми да отговори на нуждите на европейските пазари, както за индустриални цели, така и за домашна употреба, с решения за охлаждане, отопление, гореща вода за битови нужди, охлаждане и интелигентни сградни решения.

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Lifestyleпреди 4 седмици

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Lifestyleпреди 3 седмици

Дани Владимирова започва да води уикенд емисиите по Bulgaria ON AIR

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Обществопреди 6 дни

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Горещо