Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Gear S2: по-добър с всяко завъртане

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

С представянето на Galaxy Gear през 2013г. Samsung положи основите на пазара за носими устройства, чиято популярност след това заля целия свят. Имайки предвид прогнозата, че до 2020г. ще бъдат произведени около 169 милиона носими устройства, от първия Galaxy Gearнасам Samsung постоянно разширява своето портфолио, за да посрещне най-новите очаквания на потребителите, нарастващото търсене и продуктова иновация.

Новият Gear S2 е отражение на ангажимента на компанията към непрекъсната иновация като лидер в този бързо развиващ се пазарен сегмент. Устройството съчетава в едно лесно и интуитивно използване, стилен и компактен дизайн заедно с по-добре интегрирани функции.

Силата на кръга

Може би най-открояващата се характеристика на Gear S2 е неговият привлекателен дизайн. Gear S2 е наличен в две версии и техният дизайн обхваща всичко, което силата на формата носи със себе си – съвършена и винаги актуална във времето.

Първокласната елегантна визия на Gear S2 Classic и уникалният модерен дизайн на Gear S2 се отличават с изисканост както по отношение на целия дизайн, така и на дисплея. Естествени материали като метал, кожа и стъкло добавят допълнителен стил към общата визия на устройствата, докато компактният им размер позволява естествено да паснат на китката също като аналогов часовник.

Интуитивният интерфейс на Gear S2 е също толкова впечатляващ, както и естетичният му вид. Интерфейсът се навигира с помощта на въртяща се рамка и странични бутони, които осигуряват на потребителя бърз и удобен достъп до набор от предварително интегрирани приложения и функции. Неговите функции за навигация са лесни за използване, удобни и предлагащи лесен интерфейс, което определено го отличава от други подобни устройства на пазара.

Контрол от китката

В допълнение на своя универсален кръгъл дизайн и интерфейс Gear S2 e оптимизиран за лесна всекидневна употреба, благодарение на своята подобрена технология за носими устройства.

Функциите за комуникация на Gear S2 позволяват на потребителите да бъдат винаги свързани,както никога досега, чрез различни нотификации: могат да проверяват пощата си, да преглеждат календара и да изпращат съобщения, ползвайки с предварително зададени модели, добавяне на глас, емотикони и клавиатура. Всичко това заедно с 3G свързаност и e-SIM карта – за първи път за носимо устройство – е възможно направо от китката на потребителя.

Благодарение на бързите и удобни функции на устройството, потребителите ще имат повече време да се фокусират върху по-важни неща като например върху здраве и фитнес. Gear S2 е проектиран с оглед на това и включва редица сензори и подобрени проследяващи функции за наблюдение на активностите през целия ден, което се визуализира на екрана. И в момент, когато е по-трудно от всякога да се придържате към фитнес плана си, Gear S2 работи като личен треньор (без големите месечни такси) чрез изпращане на мотивиращи съобщения, когато потребителите са били неактивни за определен период от време, както и похвала, когато разпознае, че потребителите са се упражнявали.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]6_Main_1[/media-credit]

С вградената NFC технология на Gear S2 портфейла спокойно може да остане вкъщи, тъй като потребителите имат възможността да обработват плащания с едно натискане на NFC четеца. Освен това, Samsung работи с редица партньори в различни сектори на икономиката, за да разшири употребата наносимите устройства – от смарт ключове за автомобил до ключове за хотелска стая и дистанционни управления.

Тези иновативни свързани функции се захранват от батерия, която издържа два до три дни, поддържайки потребителите постоянно свързани, без да се притесняват за следващото зареждане.

Открито сътрудничество за максимално персонализиране

Въпреки че е по-малък от смартфон, Gear S2 предлага същия голям достъп до любимите приложения и чрез сътрудничество с разработчици и партньори, много от тях са оптимизирани за устройства с кръгъл дизайн. Това улеснява потребителите да проверяват спортни резултати да видят прогнозата за времето сутрин, да намерят близки ресторанти или да проверят какво се случва в техните социални кръгове.

По същия начин набор от функции за настройка и персонализация като Design It Yourself, дават възможност на потребителите да адаптират устройството към собствените си предпочитания, така че в най-голяма степен да отговаря на тяхното настроение и уникален стил.

Gear S2, най-прогресивната иновация на Samsung при носимите устройства до момента, по-най добър начин представя силата на кръга чрез своя интуитивен интерфейс и подобрени характеристики, които позволяват още по-голяма персонализация.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

MIKA

публикувано

на

от

Новият монитор Philips 288E2UAE (28″/71,1 см), със своите 1,07 милиарда цвята, USB 3.2 SuperSpeed трансфер на данни и тънък, атрактивен дизайн, е перфектният избор за потребители, търсещи стилна външност и представяне на професионално ниво. Новият монитор Philips е идеалното решение за много различни ситуации и настройки, благодарение на набора от функции, които се асоциират обикновено с бизнес средата и отвеждат работата в домашни условия на следващото ниво.

Живот в цвят

Когато става дума за висока резолюция, детайли и изображения, няма допустим компромис. Потребителите очакват най-доброто преживяване от всеки дисплей, независимо дали е на смартфон или телевизор. Когато времето пред екрана на компютъра е значително, това става още по-важно в ежедневието. Новият монитор  Philips 288E2UAE предлага UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) изображения и UltraWide технология с 1,07 милиарда цвята. Всеки цвят оживява и всеки детайл е подчертан при обработката на снимки, видеа и електронни таблици. Новият 28” дисплей използва IPS LED технология с широки ъгли на видимост и SmartContrast за дълбоки черни детайли, които осигуряват удовлетворяващото зрително преживяване, очаквано от потребителите на Philips. Когато задачите са много и сложни, потребителите могат да разчитат на технологията MultiView за едновременно свързване на две устройства, като например PC и преносим компютър.

Бързо и лесно

За работа, забавление или която и да е задача потребителите изискват скорост и лекота. Новият монитор Philips предлага USB 3.2 SuperSpeed технология с един USB към компютъра и четири гнезда за свързване на устройства, така че потребителите могат да свържат тяхната клавиатура и мишка към монитора. Един USB порт поддържа бързо зареждане и отговаря на стандарта USB-IF Battery Charging (BC1.2) като позволява на ползвателите да зареждат техните съвместими смартфони. Като още опции за връзка мониторът предлага HDMI и DisplayPort. Всички конектори са разположени на хоризонталната лента на гърба на монитора, а системата за управление на кабелите помага за поддържане на работното място подредено. Бутонът EasySelect представлява джойстик, който позволява бърз достъп до менюто на монитора и улеснява настройките. Всеки детайл е проектиран така, че да запази предната рамка изчистена и да спомогне за поддържане на подредена работна среда.

Дизайн и удобства

Мониторите Philips са известни със своя елегантен дизайн и комфортни функции, и Philips 288E2UAE остава верен на тези обещания. Моделът е с ултра тънки рамки, по-тънък страничен профил и елегантна стойка, което го прави идеален избор за домашния интериор. Настройващата се стойка може да бъде накланяна (-5/20 градуса) и позиционирана на оптималната височина, благодарение на функцията за повдигане със 100 мм. Щадящ очите, Philips 288E2UAE разполага с екран против отблясъци, EasyRead режим за четене като от хартия и Flicker-free технология, както и LowBlue режим за комфортно използване.

Този монитор Philips се отличава и с устойчивите си характеристики. Съответстващ на стандарта RoHS, той има сертификати EnergyStar 8.0 и TCO, не включва живак и олово и използва 100% рециклируема опаковка.

Philips 288E2UAE ще е наличен от февруари на препоръчителна крайноклиентска цена от 645 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Продължете понататък

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 15 минути

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 51 минути

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди един час

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 2 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди 20 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 21 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 21 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 22 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 22 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди един ден

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Горещо