Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung JU7500 UHD ТВ разкрива изцяло нов свят при гледането на телевизия

MIKA

публикувано

на

Samsung JU7500 UHD е впечатляващ представител на Samsung Curved телевизорите, който благодарение на своята 4К резолюция и удивителни функции предоставя изключителни цветове и невероятна дълбочина на картината, така че да отговори и на най-високите изисквания на потребителите.

Телевизионно изживяване, което обгръща сетивата

Всичко, което гледате на Samsung JU7500 UHD е изключително реалистично и поглъщащо, благодарение на най-съвременния извит екран. Извивката е изчислена така, че да следва извивката на окото и да предоставя най-широкото зрително поле. Независимо в коя част на стаята сте, ъгълът на гледане винаги е подходящ, а извивката осигурява еднакво и балансирано виждане във всички зони на екрана.

Реалистична картина с богати и естествени цветове

Високата разделителна способност на Samsung UHD телевизорите предоставя детайлност и прецизност, каквато не сте виждали преди. Картината е зашеметяващо реалистична, с изключително усещане за дълбочина и контраст, благодарение на функцията Auto Depth Enhancer. Цветовата гама е още по-богата, с наситени и естествени цветове, по-близки до тези в природата, отколкото сте виждали когато и да било. Специалната технология на Samsung за оптимизиране на цветовете PurColour увеличава 7 пъти точките за регулиране на цвета, така че в крайна сметка телевизорът предоставя картина с още по-богати и прецизни цветове и нюанси.

Благодарение на технологията UHD Upscaling Samsung JU7500 UHD има способността да „адаптира“ съдържанието, ако то е с по-ниско качество, например Full HD, HD или дори SD –   детайлите са подсилени около 40%, така че потребителят винаги може да се наслади на изображение с близо до истинско  UHD качество. Така, независимо дали на екрана върви предпочитаното телевизионно предаване или последния клип на любим музикален изпълнител, качеството и яснотата на картината се доближават максимално до това на свръхвисока разделителна способност.

Истинско смарт изживяване, създадено за Вашия стил на живот

Още от първоначалното включване, до споделянето, свалянето на приложения, сърфирането в интернет – всичко в Samsung Smart JU7500 UHD телевизора превръща живота в още по-смарт, по-удобен и забавен. С новия телевизор потребителят може да получи събуждане сутрин, адаптирано към неговата ежедневна програма и стил на живот. Всичко става благодарение на лесното свързване на телевизора с личния смартфон – нужно е само едно натискане на съобщение, което се появява на екрана на телефона и то само първия път, когато се свързват двете устройства.

Новият Samsung Smart Hub e още по-лесен за използване и предоставя директен поглед към желаното съдържание или услуги. Телевизионното изживяване е по-пълноценно, а благодарение на 4-ядрения процесор е и значително по-бързо отколкото при други телевизори. Превключването между един или друг вид съдържание става само с едно натискане, а освен това телевизорът запомня какво гледате, за да може да осигури бързо възпроизвеждане и да препоръча подбрано ново съдържание.

JU7500 UHD пристига оборудван с One Connect Mini – просто и елегантно решение на всички кабели. One Connect Mini осигурява четири порта HDMI 2.0 с вместимост за HDCP 2.2, три входа за USB 2.0 и цифров оптичен аудио изход. Освен това One Connect Mini е без вентилатор, което я прави напълно безшумна. Кутията перфектно пасва на стилния дизайн на телевизора , който изглежда изчистен и елегантен от всеки ъгъл.

снимка: PR

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък
Обществопреди 4 часа

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Lifestyleпреди 11 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 11 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди 2 дни

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Горещо