Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung KNOX осигурява мобилна сигурност за бизнеса

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Samsung представи новите смартфони Galaxy S7 и S7 edge и техните предимства за бизнес потребителите, включително подобрената платформа за защита на корпоративна информация Samsung KNOX, пред свои партньори в страната. На събитието присъстваха представители на различни индустрии, които получиха информация за ползите от Samsung KNOX и приложението на платформата в различните бизнес сектори.

KNOX дава възможност на потребителите да създават на устройствата си отделно пространство за защитени корпоративна електронна поща и приложения, отделно от персоналните, всекидневни приложения. Това отделяне позволява на системните администратори да задават правила за сигурност и да управляват отдалечено корпоративните данни.

По време на събитието, Кирил Николов, ръководител отдел „Мобилни устройства“ в Samsung Electronics, Шакир Ахмедов, мениджър продажби „Мобилни бизнес решения“ в Samsung България и Моньо Монев, мениджър ключови клиенти в Samsung България представиха новата версия на решението KNOX и възможностите, което то дава в съчетание в смартфоните от висок клас Galaxy S7 и S7 edge.

Двата модела бяха представени за първи път през месец март тази година и вече се предлагат на българския пазар, заедно с новата версия на KNOX 2.6. Платформата KNOX 2.6 е оптимизирана за работа с операционната система Android M, която предлага нови възможности за повишаване на сигурността и продуктивността.

Софтуерът работи отлично с миналогодишните флагмани на марката, Galaxy S6 и S6 edge, но вече идва предварително инсталиран на S7 и S7 edge. Едно от основните подобрения в новата версия на Samsung KNOX е, че решението вече следи в реално време за атаки по ядрото (kernel) на операционната система на смартфона и по този начин предлага много по-надеждна защита на корпоративната информация. Друго нововъведение е употребата на техниката KASLR (Kernel Address Space Layout Randomization), която увеличава защитата като прави по-трудно да се предвиди адресът на вътрешната памет на устройството.

„Нивото на защита, което осигурява Samsung KNOX вече е признато в целия свят и все по-голям брой организации с много сериозни изисквания за сигурност въведоха KNOX. Примери за такива организации са департаментът на отбраната на САЩ, правителствата на Русия и Финландия. С нарастването на нуждата от защита на корпоративната информация, нашите очаквания са, че през следващите няколко години българският бизнес ще увеличи значително употребата на решения за сигурност като Samsung KNOX,“ каза Шакир Ахмедов, мениджър продажби „Мобилни бизнес решения“, Samsung България.

Платформата за сигурност Samsung KNOX намира широко приложение в сектори като хотелиерство, ресторантьорство, търговия на дребно, банки и застраховане. Тези сектори дигитализират своите услуги с много бързи темпове, което налага нуждата от централизирано управление на устройствата и безкомпромисната им защита.

Въпреки, че и трите сектора намират различно приложение на мобилните устройства, трудностите, с които се сблъскват могат да се систематизират в няколко основни области. Когато клиентите на даден ресторант или търговски обект, или гостите на хотел използват мобилни устройства те могат да променят настройките или да изтрият приложение, което ще попречи на нормалната работа на устройството. Потребителите могат също да спрат рекламите, които текат на устройствата или пък да забравят да излязат от своя имейл адрес.

От друга страна, постоянните нотификации могат да нарушат съня на гостите на хотела или да попречат на доброто прекарване на клиентите на ресторанта. Голяма част от всекидневните известия не засягат директно потребителите, когато използват устройства на търговския обект. Това може да ги направи досадни за клиентите и по този начин да остави лошо впечатление за обслужването като цяло.

Другото предизвикателство е управлението на много мобилни устройства – кога те трябва да бъдат включени и кога не. Мобилните устройства, които се използват в бизнес среда не трябва да работят постоянно, а само когато клиентът има нужда от тях и се намира в търговския обект или хотелската стая. Ако устройствата са включени постоянно това ще увеличи консумацията на електроенергия и разходите като цяло.

Платформата на Samsung KNOX за защита на информацията и управление на мобилни устройства предлага лесни и удобни решения за тези предизвикателства.

Режимът на KNOX Professional Kiosk Mode заключва устройството до определени приложения и не дава достъп на клиентите до менюто с настройки, лентата с известия и премахва възможността за изключване на мобилните устройства. По този начин бизнеса може да разчита, че мобилните устройства ще изпълняват само функциите, които той иска.

Друга функция на платформата, Display & Sound Control, позволява автоматичното определяне на яркостта на екрана и силата на звука. Чрез нея звукът на мобилните устройства може да се изключи автоматично през нощта или след като клиентът е направи своята поръчка в ресторанта.

Функцията Optimized Power Management на Samsung KNOX осигурява централизирано управление на всички мобилни устройства. Тя позволява на системния администратор да настрои мобилното устройства да се включи при настаняването на гостите в стаята и да се изключи след тяхното напускане на хотела. По същия начин устройствата могат да се включват автоматично при отварянето на магазина и да се изключват след края на работното време. Optimized Power Management е изключително полезна функция, която не само позволява по-добро управление, но и намалява разхода на електроенергия и по-този начин разходите на бизнес потребителите.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Клиентите на Нетера следят с видеовръзка поддръжката на техниката си

MIKA

публикувано

на

от

За първи път в България Нетера предлага услугата Hands-on-site вече и с live stream опция (директно излъчване). Още от края на 2020 г., веднага след второто затваряне заради Ковид-19, дежурните инженери на компанията бяха оборудвани с камери за излъчване на живо.

Когато клиентите на Нетера искат да се уверят, че различни настройки или технически манипулации по машините и оборудването им се изпълняват коректно, те вече няма нужда да посещават дейта центъра физически.

В жива връзка те могат да обяснят на специалист от компанията какво точно искат да се направи, а след това да проследят на видео, че инструкциите им се изпълняват точно и качествено.

Клиентите на българския телеком имат пълна сигурност, че единствено те могат да видят живото излъчване. Видеосигналът от камерите се изпраща до сървъри на Нетера, а собствениците на оборудването получават достъп до него само чрез специално генерирани за тях линк, потребителско име и парола.

Hands-on-site с излъчване на живо е приложимо за всички услуги, свързани с техническото обезпечаване и поддръжка на оборудване за клиентите на „Колокация“.

Дейностите може да включват да се окабели между две устройства на клиент, да се смени част от оборудването – например хард диск, да се рестартира дадено устройство и много други.
Услугата може да се използва и при инсталация на ново оборудване. Ако клиентите са в чужбина, често те изпращат техниката си за колокация със съответната схема, като очакват инженерите на Нетера да спазят точно изискванията им.

През последните 20 години съм работил с много центрове за данни и предаването на живо е просто гениално! Инсталацията на оборудването ми мина чудесно. Вашият специалист свърши отлична работа. Благодарение на видеоизлъчването на живо, нещата се случиха изключително лесно и гладко!“, коментира услугата нов клиент на колокация в София дейта център от Великобритания.

Продължете понататък

Tехнологии

Смартфони с до 300 лв. отстъпка от цената в онлайн магазина на VIVACOM

MIKA

публикувано

на

от

Само до 16 март клиентите на VIVACOM могат да се възползват от специално предложение на смартфони с разнообразни характеристики и от различни ценови категории с отстъпка до 300 лв. в онлайн магазина на телекома. Промоцията е валидна при сключване на нов договор или подновяване на текущ, или закупуване на устройството в брой или на изплащане.

От флагманите с намаление в настоящата онлайн оферта може да бъде закупен Huawei P40 Pro. Моделът работи в 5G мрежата на VIVACOM, която е достъпна във всички 27 областни центрове в страната. Смартфонът съчетава изящен дисплей, висока производителност и детайлна Ultra Vision Leica камера. Huawei P40 Pro използва мощния процесор Kirin 990 5G, тройна основна камера и двойна селфи камера. Моделът капацитет на батерията 4200 mAh и поддържа 40W супер бързо зареждане и 27W безжично зареждане. Смартфонът позволява използването на 3 приложения едновременно с опцията Multi-Window.

С отстъпка до 300 лв. може да бъде закупен и актуалния бюджетен модел на марката – Huawei P smart 2021. Моделът се отличава с обширен 6,67-инчов FHD+ дисплей, четворна задна камера с изкуствен интелект и мощна батерия. А благодарение на вградения интелигентен алгоритъм за пестене на енергия, смартфонът издържа над 16 часа онлайн възпроизвеждане на видео и 12 часа сърфиране в мрежата. Huawei P smart 2021 поддържа функциите VoLTE и VoWiFi и технологията NFC.

За всички фенове на Samsung, в онлайн промоцията на VIVACOM, с намаление може да бъде закупен и Samsung Galaxy S20 FE. S20 FE има елегантен и модерен дизайн, съчетан с висока производителност и камери улавящи и малките детайли. Смартфонът предлага бързо опресняване на дисплея – 120Hz, и поддържа 25 W бързо жично зареждане, 15 W безжично зареждане, а също и безжичен PowerShare.

На специална по-ниска цена се предлага и Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Смартфонът идва в комплект със спортната смарт гривна Xiaomi Mi Band 4 и разполага с 6.67-инчов Full HD+ Dot дисплей, мощен процесор Qualcomm Snapdragon 720G, четворна основна камера и голяма батерия с капацитет 5020 mAh. Смартфонът е с Triple Corning Gorilla Glass 5 покритие на гърба и екрана.

Всички смартфони с до 300 лв. отстъпка в онлайн магазина на VIVACOM могат да бъдат открити тук.

Продължете понататък
Музикапреди 4 седмици

Sia и David Guetta с още една песен към филма “Music”

Tехнологиипреди 3 седмици

Стартира Национално проучване “Заплатите в Софтуерния Бранш” 2021

Музикапреди 3 седмици

Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Културапреди 4 седмици

БГ автори търсят пресечната точка между съвременната и изкуството с изложба в галерия “УниАрт”

Културапреди 2 седмици

„7 ключа, за да събудим жизнената си сила” от Цветанка Шопова

Културапреди 2 седмици

Български научен труд в сферата на образованието оспори политиките на ООН

Литературапреди 4 седмици

Тийнейджърка търси „21 начина да умреш“, за да намери силата да живее

Културапреди 2 седмици

Исабел Алиенде: „На жените с обич“

Културапреди 4 седмици

„Политическите процеси на Разград” от Димитър Петков – българската администрация по време на комунизма

Културапреди 2 седмици

Предстоят дни на „Медея“ в театър Азарян!

Горещо