Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung QLED 2018 преобръща разбирането за телевизора днес

MIKA

публикувано

на

Samsung QLED 2018 преобръща разбирането за телевизора днес 26

QLED 2018 е телевизорът, който прави всичко и обещава да преобърне представата ни за черния екран и неговите възможности. Новата серия телевизори на Samsung дава възможност за комфортно гледане, дори отдалеч, благодарение на големия екран и Quantum Dot технологията, която прави картината повече от реалистична. Наред с това, QLED 2018 може да се свързва с всички смарт устройства в дома и да получава известия от пералнята или телефона, например. А в резултат на усилията на Samsung в областта на дизайна, телевизорът се слива безупречно с домашния интериор и се превръща в красиво допълнение на стената.

„Три прости думи описват нашето разбиране за QLED и телевизорът днес и те са: несравнимо визуално изживяване“, сподели Димитър Вълев, директор отдел „Аудио-видео продукти“ в Samsung България. „Новите ни QLED телевизори осигуряват удивително изненадващи изживявания – от нашето ненадминато до момента най-добро качество на картината до интуитивни смарт функции и красив дизайн, в който всеки потребител може да се влюби.“

Новата линия QLED телевизори на Samsung е с иновативни характеристики, които обогатяват ежедневието на потребителите и претворяват начина, по който телевизорът става част от дома, както и начина, по който се наслаждават на съдържанието и управляват устройствата си.

Край на черния екран

Режимът Ambient Mode превръща телевизора в красиво и естествено допълнение на домашния интериор и го прави невидим, тъй като се превръща в част от стената, на която е монтиран. В този режим на екрана се проектира декоративно съдържание, полезна информация като актуална прогноза за времето или последни новини. С Ambient Mode телевизорът се превръща в дигитален албум с любими снимки, съчетава се перфектно с интериора и може дори да възпроизвежда лека фонова музика.

Една невидима връзка

Една невидима връзка е всичко, което е необходимо, за да бъде телевизорът свързан и захранен с енергия. Модулът One Connect дава възможност всички устройства да бъдат свързани на едно място  и по този начнин с едно дистанционно управление можеш да контролираш уредите в дома. QLED 2018 слага край на всички преплетени кабели, включително захранващия кабел, тъй като са слети в едно и не се виждат. А наред с това дължината на кабела дава свобода на потребителите да избират къде да поставят телевизора, независимо от разстоянието до рутера или електрическия контакт.

Смарт телевизор с гласово управление

Смарт характеристиките на новите QLED 2018 предлагат революционно ново разбиране за телевизора днес. Приложението SmartThings* позволява безпроблемно свързване с широк набор от смарт устройства и електроуреди – от хладилника до мобилния телефон, като по този начин осигурява интуитивен начин за пълен контрол на дома и отвъд него. Благодарение на IoT Dashboard потребителите могат да контролират всички IoT свързани устройства безпроблемно и директно от телевизора, както и да получават известия от бебефона или пералнята, например. Времето за конфигуриране и първоначална настройка на телевизора е драстично намалено, като е достатъчно потребителят да свърже смартфона си с телевизора, за да направи първоначалните настройки в пет лесни стъпки. А чрез интелигентната платформа Bixby**, потребителите могат чрез гласови команди да стартират любими предавания и да управляват съвместимите устройства.

Зашеметяващо качество на картината

Благодарение на Quantum dot технологията картината е удивително реалистична и има един милиард цветове и подробни детайли. Ultra Black и Direct Full Aray характеристиките на QLED 2018 дават безкомпромисно качество на картината, дори при пряка слънчева светлина или при слаба осветеност в стаята. Черните цветове са по-дълбоки и по-тъмни и подчертават всеки отделен детайл. А HDR10+ технологията на Samsung осигурява широк диапазон от яркост и контраст и дават възможност да се виждат детайли отвън сенките. На практика всяко изображение се обработва индивидуално, кадър по кадър, за да се оптимизира визуализацията чрез подръжката на HDR съдържание.

QLED 2018 характеристики

Новата линия телевизори на Samsung за 2018 г. включва 9 модела от QLED, Premium UHD, UHD и ултраголеми дисплеи в различни размери. Моделите за 2018 г. включват както плоски, така и извити дисплеи.

  • QLED телевизори: QLED моделите за 2018 включват – Q9F (65”, 75”, 88”), Q8C(55”, 65”),,Q8F (55”, 65”, ), Q7F (55”, 65”, 75”) и Q6F (49”, 55”, 65”, 75”, 82”). QLED телевизорите са с подобрени цветове и контраст, HDR10+ съвместимост, режим Ambient Mode, Smart TV функции, One Remote Control и One Invisible Connection****.
  • Premium UHD: Premium UHD моделите на 2018 включват: NU8502 и NU8002. Premium UHD телевизорите имат характеристики като Dynamic Crystal Colour, HDR10+ съвместимост, решения за прикриване на кабелите,  Smart TV и One Remote Control.
  • UHD: UHD моделите включват: NU7652 (49”,55”, 65”), NU7472 (43”,50”,55”,65”), NU7372 (49”,55”,65”), NU7172/NU7192 (49”,55”, 65”, 75”/40”, 43”). Tези телевизори са с характеристики като 4K UHD и HDR картина, решения за прикриване на кабелите, стилен дизайн и Smart TV функции.

Новата линия телевизори на Samsung ще бъде достъпна в търговската мрежа от месец април 2018 г. За повече информация, моля посетете: http://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/ .

* SmartThings е съвместима с устройства, функциониращи с iOS и Android.

** Наличността на Bixby услугата може да варира в зависимост от страната доставчик. Гласовото управление разпознава американски английски, мандарин, китайски и корейски езици. Не се разпознават всички акценти, диалекти и изкази. Списъкът с функции, които могат да се управляват гласово чрез Bixby, ще се разширява в бъдеще. Мобилните функционалности на Samsung Galaxy 8 или по-висока серия смартфони са съвместими с Bixby функциите. За използване на функциите е нужен Samsung акаунт и идентификация, както и Wi-Fi или интернет връзка, за да бъде използвана пълната функционалност на Bixby.

*** Специфичните характеристики на продукта варират от страната и региона.

**** One Invisible Connection е налична при Q7 и по-високите класове телевизори, с изключение на Q8F. Характеристиката One Remote Control е налична при NU7400 и по-висок клас модели.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN

MIKA

публикувано

на

от

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN 27

Услугата SD-WAN от А1 се поддържа от сертифицирани мрежови експерти на телекома и позволява висока сигурност и скалируемост

А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана виртуална частна мрежа с интелигентни функции на бизнес клиентите. С SD-WAN от А1 компаниите могат да свържат всички свои офиси в единна интегрирана инфраструктура, с гъвкави логически връзки и правила за комуникация между отделните локации. Конфигурациите и управлението на мрежата се извършват централизирано от инженери на А1. Това спестява на бизнесите необходимостта да поддържат високоспециализирани експерти във всеки от офисите си.

Решението на А1 идва в подходящ за бизнеса в България момент, тъй като според прогнозите се очаква през 2021 г. трафикът в SD-WAN мрежите да нарасне с 500%. Очакваният ръст на SD-WAN поръчките в световен мащаб през тази година е 34,5% спрямо 2020 г. Услугата SD-WAN от А1 е създадена с цел да осигури на компаниите ценово ефективно решение за надеждна свързаност между всички техни локации. С използването на високотехнологичното решение те получават гарантирана наличност на услугите и намаляват риска от отпадане на връзките. SD-WAN от А1 е подходящо решение за компании, които използват или планират да въведат ресурси в публичен облак като AWS, GCP, Azure, и същевременно държат да имат бърз достъп до тях, без компромис със сигурността. За гарантиране на сигурността на данните комуникацията между отделните устройства се криптира.

Решението е гъвкаво и скалируемо – бизнес клиентите могат лесно да добавят офиси при разрастване на дейността си. По време на договора експертите от А1 поддържат услугата на база 24/7, подменят устройствата в случай на повреда и правят необходимите промени в конфигурацията. С услугата корпоративните клиенти получават и параметри за споразумение на ниво на обслужване, както и достъп до специален web-базиран интерфейс за наблюдение на параметрите на услугата.

За една локация се поддържа повече от една връзка в хибриден модел – фиксирана и мобилна свързаност, гарантирана и негарантирана връзка, MPLS и интернет. В допълнение към интегрирани функции за защита на мрежата, услугата осигурява на клиентите и интелигентно маршрутизиране на трафика по видове приложения. SD-WAN технологията помага на компаниите да се приспособят по-бързо към процеса на глобална дигитализация, предоставя гъвкавост и скалируемост на ресурсите.

SD WAN от А1 е част от разрастващото се портфолио ICT, облачни и IoT услуги, които А1 развива и предлага на бизнеса и публичния сектор. Сред тях има редица решения в подкрепа на IT и киберсигурността на компаниите, както и SAP ERP решения за подобряване на бизнес процесите – за малки и средни компании и големи корпорации. При предлагането им А1 използва модела „като услуга“, за да предостави своя технологичен опит на организациите, без да се налага те да инвестират в лицензи, оборудване или поддържане на специализирани екипи.

Продължете понататък

Tехнологии

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom

MIKA

публикувано

на

от

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom 28

От вчера до края на април, потребителите могат да се възползват от изгодни предложения на най-актуалните и предпочитани смартфони Motorola с отстъпка до 300 лв. в онлайн магазина на VIVACOM. В промоцията са включени и трите 5G модела на марката, съвместими с 5G мрежaта на VIVACOM – moto G 5G, moto g100 и сгъваемият Motorola razr 5G, а също и други устройства с различни характеристики и параметри и от различни ценови категории.

Moto G 5G е най-достъпният 5G модел в портфолиото на VIVACOM. Той предлага на потребителите обширен 6.7-инчов MAX Vision HDR дисплей, мощен процесор, тройна камера и батерия с капацитет 5 000 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. Всичко това го прави удобен и функционален за различните ситуация от ежедневието.

В настоящата онлайн промоция с до 300 лв. намаление е и сгъваемият смартфон на марката – Motorola razr 5G. Флагманът обединява мощност и отлични работни характеристики с иновативен и компактен сгъваем дизайн. Той предлага голям 6.2-инчов основен OLED дисплей, сгъващ се на половина. Устройството има и 2.7-инчов OLED външен Quick View дисплей, който позволява на потребителите да отговарят на съобщения, да управляват музиката си, да използват навигация, а също и да набират и да говорят лесно и удобно, дори в сгънато състояние.

С нови по-ниски цени само до 30 април се предлагат и най-новите модели moto g30 и moto g100.

Устройствата съчетават мощен процесор, голям дисплей и впечатляваща четворна 64 МР камера с ултрависока разделителна способност и технологията Quad Pixel. Смартфоните имат честота на опресняване на картината 90 Hz, оборудвани са с батерия с капацитет 5 000 mAh и поддържат бързо зареждане TurboPower 20W. Моделите са с водоотблъскващо покритие, предпазващо ги от случайно намокряне или пръски дъжд.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо