Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Smart TVs: Нова ера в света на спорта

Avatar

публикувано

на

Samsung Smart TVs: Нова ера в света на спорта 141

За един спортен фен нищо не може да се сравни с това да бъдеш на мястото на събитието. Но освен ако не са платили за някое от най-добрите места в залата, повечето спортни фенове имат по-добра гледка от уюта на собствения си дом. Няма нужда да споменаваме, че бирата и храната са по-евтини, а холният диван несъмнено е по-удобен от скамейките.

Всъщност днес изживяването да гледаш от вкъщи голям мач е по-добро от когато и да било. Не само, че феновете имат достъп до повече спортни канали, предаващи на живо, но и продукцията и излъчването на предаванията правят това изживяване по-завладяващо от всякога. Последното парченце от уравнението са модерните телевизори на Samsung, които са по-големи и технологично напреднали.

Правата за излъчване на световните спортни лиги са възприемани като по-изгодни от всякога, гонейки увеличаване на броя на спортните мрежи. Това от своя страна води след себе си и напредък в технологиите за излъчване, като мрежите полагат усилия за подобряване на зрителното изживяване и приближаване на феновете до събитието с повече ъгли на камерата, по-добър звук и повече възможности за гледане.

Последните 4K SUHD телевизори на Samsung са по-големи, по-мощни и по-усъвършенствани от преди, а изключителните цветове и по-добрата резолюция вероятно се илюстрират най-добре точно със спортно съдържание. Несравнимата скорост на опресняване и контраста позволяват на зрителите да видят невероятни детайли – въртенето на футболната топка и дори отделните шевове на бейзболната топка, хвърлена от питчъра. За спортове като хокей на лед, в които 3-инчовата шайба лети по игралното поле с повече от 140 км/час, успехът в телевизионните технологии силно въздейства върху възможността на зрителя да проследи действието.

Спортен режим

Samsung добавя функции на своите смарт телевизори, които допълнително подобряват зрителното изживяване за любителите на спорта. Спортният режим оптимизира картината чрез увеличаване на яркостта и остротата на игралното поле. Звукът от стадиона създава усещането, че седите сред тълпата и наблюдавате играта отблизо. За най-запалените фенове Samsung създава специализирани спортни режими като футболен режим, хокей режим и крикет режим, които са достъпни в страните, в които тези спортове са популярни.

Това, което различава спортното съдържание от всичко останало, което гледаме по телевизията е, че хората трябва да го гледат на живо. Всеки любител на спорта ще потвърди, че ако вече знае резултата, се губи удоволствието и чувството на очакване.

С футболния режим потребителят може да запише най-важното от играта ръчно или да използва автоматичната опция auto-highlighting, която анализира картината и звука, включително спортните коментатори и резултата, за да запишат автоматично най-добрите моменти. Смарт телевизорът позволява да разделите картината на екрана, за да можете да гледате събитието на живо отляво, а отдясно да преглеждате само записаните акценти в играта.

Спорт по време на път

Големите спортни лиги предоставят услуги на потребителите, които искат да гледат съдържанието на живо на мобилните си устройства. NBA League Pass позволява на абонатите да наблюдават всеки мач от NBA на живо или при поискване в HD формат на всяко устройство. Samsung Galaxy S6 и Note 4 имат мощни Quad HD Super AMOLED екрани, които правят гледането на живо на мобилно устройство по-добро от всякога.

Тъй като големите европейски и северноамерикански спортни лиги разширяват обхвата си по света, много любители на спорта имат достъп до мобилните устройства, услуги за съдържание и супер бързи мобилни мрежи, които им позволяват да гледат събития на живо по време на път, особено когато часовите зони са проблем.

В допълнение, със смарт телевизорите на Samsung съдържанието лесно може да се споделя от смартфон към телевизор и обратното. Така че, ако имате нужда да се преместите в друга стая, докато предаването върви, лесно можете да го прехвърлите към телефона си с един клик.

В тази нова ера на спортно съдържание, феновете получават възможно най-добрите услуги от смарт телевизорите и мобилните устройства на Samsung Electronics.

Реклама