Connect with us

Lifestyle

Serdika Center и Paradise Center са първите BG търговски центрове със сертификат за санитарни мерки

Avatar

Публикувано

на

снимка: Марияна Петрова

Serdika Center и Paradise Center  стават първите търговски центрове в България, получили сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19. Получаването на тази акредитация е доказателство, че търговските центрове работят в съответствие с международните здравни стандарти и предлагат на клиентите си безопасно пазаруване. Експертите на Safe Shopping Centers (SSC), независима шведска компания, която оценява безопасността на търговските центрове по целия свят, са сертифицирали Serdika Center и Paradise Center като съответстващи на разпоредбите за превенция.

„За нас е удоволствие да работим с NEPI Rockcastle в тази важна мисия. Те поемат водещата роля в държавите, в които работят, надхвърляйки законовите изисквания и определяйки стандарта за отговорни наемодатели и операторите на търговски центрове“, коментираха представители на Safe Shopping Centers.

Двата центъра посрещат посетителите си с набор от допълнителни мерки за защита на служителите и клиентите. Основната им цел е предотвратяването на разпространението на COVID-19 чрез осигуряване на социална дистанция от поне 2 метра и постоянната дезинфекция. Изпълнените мерки за сигурност включват: инсталиране на дозатори с дезинфектант за ръце, работещи с автоматичен механизъм, с интегриран сензор, който да се използва от всеки клиент за достъп до сградата и зоните със струпвания на хора, естествена вентилация на мола и контрол на движението. Основна дезинфекция се извършва при отваряне и затваряне на обекта, както и периодично през деня, а на входа са поставени специални дезинфекциращи стелки.

Повече за предприетите мерки: https://serdikacenter.bg/about/21

Под мотото #safeshopping Сердика Център ще предложи на своите посетители и истинско кино-изживяване с най-новите български филми. В продължение на две седмици, от 18 юни, всеки четвъртък, петък и събота са планирани по две прожекции на вечер на ниво 3 на паркинга. Първата прожекция започва в 21:00 ч., а втората – в 22:50 ч. След края на филмите, посетителите на автокиното ще имат възможността да се срещнат на живо с някои от актьорите и кино екипите, които стоят зад създаването на любимите им български продукции. На 20 и 21 юни от 11:00 ч. стартира и специална театрална програма за най-малките посетители на Сердика Център.

Advertisement

Пълната програма на автокиното може да бъде открита тук: https://www.facebook.com/events/648027259260525

Continue Reading
Advertisement