Connect with us

Музика

Shakira и Karol G представиха дългоочакваната регетон колаборация – „TQG“

Avatar

Публикувано

на

karol g shakira tqg official vid jpg

снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Колумбийските изпълнителки Shakira и Karol G представиха дългоочакваната регетон колаборация – „TQG“. юПремиерата на песента бе потвърдена на 21 февруари в Instagram от двете певици и с грандиозен анонс на екраните на Times Square в Ню Йорк, където хиляди фенове се появиха, за да гледат кратък клип от официалното видео. „TQG“ е закачлив химн за раздялата и е фокус тракът от новия албум на Karol, Mañana Será Bonito, чиято премиера също е днес. „TQG“ показва Karol и Shakira в най-безпощадната им светлина като всяка от тях намеква за връзки от миналото си – Karol разказва за раздялата си с рапъра Anuel AA през 2021 г., а междувременно Shakira споменава за човек, който се е отдалечил от нея – препратка към публичната ѝ раздяла с футболиста Gerard Piqué след 11-годишна връзка. За визуализацията към парчето, заснета в Барселона, екипът наема цяла сграда с достатъчно място за шест снимачни площадки. Може да гледате видеото ТУК.

Написах песента миналата година. Тя имаше много силно значение за мен, което се развиваше с течение на времето. Въпреки че сега жовотът ми е доста по-различен, това бе конкретен момент, за който искам да споделя“ – казва Karol пред списание Rolling Stone. Отдавна е искала да си сътрудничи с Shakira, но първоначално тя не е част от новото парче. След като чува „Monotonía“, съвместната работа на Shakira с Ozuna, Karol осъзнава, че историята на Shakira пасва идеално на „TQG“.

Сред другите сътрудници на Karol в колекцията ѝ Mañana Será Bonito са Romeo Santos, Sech и Carla Morrison. Албумът е пътешествие през различни емоции, които Кarol е изпитала в момент на преход в живота си. На обложката може да видите емоционалното пътешествие на певицата чрез символи, които съпътстват музиката в Mañana Será Bonito. Всеки елемент има значение и е насочен към основното послание, което Кarol иска да поднесе на своята публика:

„Името на албума е фраза, която си повтарях, когато всичко се объркваше. Преживявах най-добрия момент в кариерата си, но лично аз бях наистина откъсната от себе си и от приятелите си. Не бях нещастна, но не бях и щастлива. Затова всеки ден си казвах: „Всичко е наред, mañana será bonito – утре ще бъде прекрасен ден“.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement