Connect with us

Lifestyle

SHEleader@digital 2020 ще се проведе на 17 септември

Avatar

Публикувано

на

3795c1a8 39be 4eee b671 5465f0b3a25b she she she

Във време на тотална трансформация на света заради дигиталната свързаност и същевременно големите предизвикателства вследствие на COVID-19, лидерството е поставено пред нови задачи. Именно днес са нужни спешни промени, защото хората, бизнесите, Европа, светът – всеки търси нови решения и е отворен за промяна. Това е исторически момент, който открива възможности пред експертизата, опита и лидерския талант на жените с визия за Новото време.

Затова перспективите и ролята на жените в дигитално-свързаната икономика на бъдещето ще са във фокуса на конференцията SHEleader@digital 2020, организирана от Българския център на жените в технологиите (BCWT) и MOVE.BG.

Бизнес-лидери, политици, новатори и артисти ще дадат отговори на въпроси като:

  • Какво е бъдещето на жените в ерата на автоматизация?;
  • -Как да привлечем повече жени в deep tech индустрията и дигитално-свързаната
    икономика?;
  • Дали индустриите на бъдещето са само дигитални?;
  • Какви качества и нагласи трябва да възпитаваме в младото поколение днес, за да има развитие с пълния си потенциал в бъдеще?

Конференцията ще се проведе в столичния клуб Music Jam, като ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност, свързани с COVID-19.

Можете да проследите дискусията и да участвате в нея и онлайн, което дава възможност за ангажиране на голяма аудитория, разширяване на палитрата от мнения и непосредствена комуникация с лекторите на форума.

SHЕleader@digital 2020 ще бъде открита от Саша Безуханова, основател и председател на борда на BCWT, и Мария Габриел, еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, която е патрон на събитието.

Advertisement

SHEleader@digital 2020 ще се фокусира върху седем перспективи за приносно участие на жените в икономическите процеси на утрешния ден. Форумът застъпва тезата, че жените могат да играят ключови роли в управлението на deeptech икономиката не само с инженерни, но и с управленски функции.

А също и че те имат потенциала и таланта да поемат все повече лидерски роли в индустриите на бъдещето и в тези, свързани със зелената трансформация.

Визионерските политики минават и през утвърждаване на неутрално откъм пол образование, което възпитава умения на бъдещето и дава нова визия за изучаване на заобикалящия ни свят.

В рамките на събитието ще бъде дискутирано и участието на жените-творци на новата територия, родена от срещата между технологии и изкуство, която е по-малко натоварена с разбирането за традиционните мъжко-женски роли.

“Трансформиращият се дигитално-свързан свят, в който живеем, изисква колективния интелект и професионалния принос на всички талантливи жени и мъже, които поемат лидерството да експериментират с иновативни идеи и да утвърждават нови решения. Жените имат да играят още по-значима роля от днешната с участието си в дигиталната икономика на Европа и света,” заяви Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

“SHEleader@digital среща жени-лидери от Европа, за да намерим заедно решенията на този дисбаланс, да потърсим измеренията на автентичността на женското лидерство и да хвърлим мост към новата генерация жени-предприемачи.” каза Саша Безуханова .

Advertisement

Повече информация за събитието ще намерите на официалната страница на конференцията, както и във Facebook събитието.

SHEleader@digital се организира от Български център на жените в технологиите (BCWT), MOVE.BG и Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

Continue Reading
Advertisement