Открийте ни и в

Lifestyle

SHEleader@digital 2020 ще се проведе на 17 септември

MIKA

публикувано

на

Във време на тотална трансформация на света заради дигиталната свързаност и същевременно големите предизвикателства вследствие на COVID-19, лидерството е поставено пред нови задачи. Именно днес са нужни спешни промени, защото хората, бизнесите, Европа, светът – всеки търси нови решения и е отворен за промяна. Това е исторически момент, който открива възможности пред експертизата, опита и лидерския талант на жените с визия за Новото време.

Затова перспективите и ролята на жените в дигитално-свързаната икономика на бъдещето ще са във фокуса на конференцията SHEleader@digital 2020, организирана от Българския център на жените в технологиите (BCWT) и MOVE.BG.

Бизнес-лидери, политици, новатори и артисти ще дадат отговори на въпроси като:

  • Какво е бъдещето на жените в ерата на автоматизация?;
  • -Как да привлечем повече жени в deep tech индустрията и дигитално-свързаната
    икономика?;
  • Дали индустриите на бъдещето са само дигитални?;
  • Какви качества и нагласи трябва да възпитаваме в младото поколение днес, за да има развитие с пълния си потенциал в бъдеще?

Конференцията ще се проведе в столичния клуб Music Jam, като ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност, свързани с COVID-19.

Можете да проследите дискусията и да участвате в нея и онлайн, което дава възможност за ангажиране на голяма аудитория, разширяване на палитрата от мнения и непосредствена комуникация с лекторите на форума.

SHЕleader@digital 2020 ще бъде открита от Саша Безуханова, основател и председател на борда на BCWT, и Мария Габриел, еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, която е патрон на събитието.

SHEleader@digital 2020 ще се фокусира върху седем перспективи за приносно участие на жените в икономическите процеси на утрешния ден. Форумът застъпва тезата, че жените могат да играят ключови роли в управлението на deeptech икономиката не само с инженерни, но и с управленски функции.

А също и че те имат потенциала и таланта да поемат все повече лидерски роли в индустриите на бъдещето и в тези, свързани със зелената трансформация.

Визионерските политики минават и през утвърждаване на неутрално откъм пол образование, което възпитава умения на бъдещето и дава нова визия за изучаване на заобикалящия ни свят.

В рамките на събитието ще бъде дискутирано и участието на жените-творци на новата територия, родена от срещата между технологии и изкуство, която е по-малко натоварена с разбирането за традиционните мъжко-женски роли.

“Трансформиращият се дигитално-свързан свят, в който живеем, изисква колективния интелект и професионалния принос на всички талантливи жени и мъже, които поемат лидерството да експериментират с иновативни идеи и да утвърждават нови решения. Жените имат да играят още по-значима роля от днешната с участието си в дигиталната икономика на Европа и света,” заяви Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

“SHEleader@digital среща жени-лидери от Европа, за да намерим заедно решенията на този дисбаланс, да потърсим измеренията на автентичността на женското лидерство и да хвърлим мост към новата генерация жени-предприемачи.” каза Саша Безуханова .

Повече информация за събитието ще намерите на официалната страница на конференцията, както и във Facebook събитието.

SHEleader@digital се организира от Български център на жените в технологиите (BCWT), MOVE.BG и Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

VIVACOM открива третата изложба #кодоранжево

MIKA

публикувано

на

от

Днес е официалното откриване на 3-тата фотоизложба на VIVACOM #кодоранжево. Жителите и гостите на столицата могат да се насладят нa красивите фотографии, уловили магията на оранжевия цвят, до 30 октомври в градината на „Кристал“.

В изложбата са включени 69 снимки, дело на професионалисти и любители фотографи, обединени от мисията #кодоранжево. Кадрите разкриват оранжевите мигове в ежедневието, детайли от природата, лица, енергия, радост, настроение и провокират въображението. Снимките бяха споделяни през цялата година в Instagram профилите на фотографите и отбелязвани с #кодоранжево.

От създаването си до сега хаштагът се превърна в един от най-използваните на кирилица и до момента обединява над 15 000 снимки, носещи символиката на оранжевия цвят. Мисията на #кодоранжево продължава да бъде стимулирането на въображението и креативността при запечатването на оранжевите образи и приобщаване на авторите към оранжевото семейство на VIVACOM.

Официалното откриване на изложбата ще бъде днес в 17:30 часа в градината на „Кристал“.

Кадрите от изложбата ще продължат живота си след 30 октомври в хижа „Беласица“, където VIVACOM ще дари паната, за да радват окото на посетителите и да внасят енергия и приятни емоции.

Продължете понататък

Lifestyle

Повече от 3 тона хартия бяха събрани в кампанията на The Mall, „Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.“ 

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Над 3 тона хартиен отпадък събраха граждани от цяла София в рамките на кампанията на The Mall за опазване на околната среда – „Донеси хартия. Шредирай. Рециклирай.“. Организаторите от The Mall се надяват потребителите да възприемат събирането на отпадъци с цел рециклиране не като еднократен жест към природата, а като естествен навик и отговорност. Хартията бе шредирана лично от участниците в проекта на място или директно извозена за рециклиране. Артистът Николай Петров вдъхна нов живот на шредираната хартия, като с част от нея реализира иновативен художествен проект:  скулптурата на птицата синигер символизира природата, чието съхранение зависи от нас и навиците ни като потребители. Творбата метафорично показва как цикълът – от изсичането на едно дърво (естествения хабитат на птицата) до рециклирането – може с общи усилия да се превърне в кръговрат, в който загубите на ресурси да са сведени до минимум. До края на месец октомври скулптурата на синигера ще бъде изложена в The Mall (ниво „Партер“).

За творбата си Николай Петров избра смесена техника – микс от шредирана по време на кампанията хартия, хартиена каша, в съчетание с конструкция от тубуси и тел. 60-сантиметровата скулптура представлява фигура на широкоразпространения в България синигер, поставен на имитация от клони. Шредираната хартия е използвана за оперението на птицата и основата на произведението. Скулптурата е резултат от творчески процес и в нея има голяма доза импровизация – Николай пречупва първоначалната си концепция през впечатленията си от участниците в кампанията, през цветовете и текстурата на шредираната хартия. Положителното отношение към кампанията го вдъхнови да избере за окраската на птицата жълтия цвят.

Целта на кампанията на The Mall бе да насърчи потребителите да опазват околната среда, а това е особено важно за град като София, където употребата на ресурси е много голяма. Благодарение на рециклирането на отпадъци, качеството на живот може да бъде значително по-високо, както за нас, така и за идните поколения.

Продължете понататък

Горещо