Connect with us

Събития

Silent Weapon и Big Gun в Derida Dance Center

Avatar

Публикувано

на

Silent Weapon photo2

Чували ли сте за груповата манипулация като социално явление в негативен аспект? Кое променя възприятието и поведението ни? Кое убива нашата идентичност и кое ни унифицира? Успешни ли са нашите опити за завладяване на срещуположния пол и как преодолявме конкуренцията?

Интересни възможни отговори на тези въпроси ще намерите в номинираните за Икар 2015 съвременни танцови спектакли Silent Weapon и Big Gun, които ще бъдат представени на 14-ти и 15-ти март от  20:00 часа в Derida Dance Center.

BigGun_photo_Mariza_Kolcheva3

Silent Weapon е танцов спектакъл, който отбелязва приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. Той се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, която цели промяна на възприятието и поведението на хората. През последните години развитието на технологиите прави изключително успешно налагането на стратегии както на отделни личности, така и на групи от хора. Много често подобни атаки оказват безвъзвратен ефект като убиват идентичността, водят до унифициране и налагане на гледни точки.  Концепцията и хореографията на пърформанса са дело на Живко Желязков. Спектакълът можете да гледате на 14-ти март (събота) от 20:00 часа в Derida Dance Center.

Silent_Weapon_photo4

Със същия начален час в неделя (15-ти март) ще бъде представен танцовият пърформанс Big Gun на Мартин Пенев и Станислав Генадиев.  Той е ироничен поглед върху това мъжко поведение, което в социалната психология се нарича „peacocking“ (паунско перене)  и се изразява в опитите за завладяване на представител от срещуположния пол, както и „разбиването“ на всякаква конкуренция от страна на собствения такъв чрез всевъзможни средства – демонстрация на социално и финансово положение, на власт, безнаказаност, контрол.

Повече информация за двата пърформанса, както и възможност за резервиране на места, можете да намерите на уебсайта на Derida Dance Center

Advertisement

Continue Reading
Advertisement