Connect with us

Tехнологии

Smart Classroom – безплатната онлайн платформа с достъп до учебно съдържание и възможности за синхронно и асинхронно обучение

Avatar

Публикувано

на

SmartClasroom

Над 600 упражнения с добавена реалност са на разположение на учениците в приложението Smart Classroom AR

Smart Classroom – безплатната онлайн платформа за смесено обучениe, която позволява на учители и ученици да излязат извън ограниченията на класната стая, може да се похвали с разнообразно съдържание за своите потребители, което е достъпно посредством различните инструменти на платформата.

В приложението Smart Classroom AR, например, са налични над 600 упражнения с добавена реалност за ученици от 1. до 12. клас по всички предмети, които следват учебните програми. Всички те са разработени от български педагози с помощта на единствения в страната инструмент за създаване на образователни ресурси с добавена реалност – SmartCreatAR. Част от упражненията са изготвени от авторите на одобрени учебници по различни предмети, сред които: технологии и предприемачество, компютърно моделиране, предприемачество, информационни технологии, мултимедия и уеб дизайн. Упражненията могат да се изпълняват от учениците, като за това е нужно само мобилно устройство с Android и универсален маркер, достъпен за безплатно сваляне в секция „Маркери“. Упражненията са подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка.

Към момента за потребителите е осигурен и достъп до дигитална версия на единствените одобрени от МОН учебници по предприемачество за профилирана подготовка в 11. клас за Модул 1 – “Предприемачество и кариерно развитие” и Модул 2 – “Пазарна икономика”, на издателство фондация “Образование 5.0”. Учебниците следват изцяло учебната програма на МОН и са изключително богати на различни дейности – задачи, казуси, работа по проекти, проучвания, екипни задания.

В платформата са достъпни публично още 30 урока по избрани предмети като: история, литература и изобразително изкуство. Те са разработени от практикуващи учители с богат опит, съвместно с Държавна агенция “Архиви” и дават достъп на учениците до дигитални копия на оригинални архивни документи. Допълнителна информация относно използването на ресурсите в платформата, потребителите могат да получат от „Образование 5.0“ на office@edu5.0.bg

Advertisement

Наред с общодостъпните ресурси, Smart Classroom дава на учители и ученици пълноценна възможност за образование от разстояние. В платформата учителите могат да организират своите собствени учебни материали, да създават и споделят съдържание, отговарящо на потребностите на техните ученици, както и да ползват модерни образователни ресурси. А оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет. Лесни и подробни стъпки за работа с платформата могат да бъдат открити на:

Платформата не изисква специални умения за работа във виртуална среда и бива постоянно актуализирана, съобразно потребностите на учители и ученици.

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement