Connect with us

Lifestyle

“Smarties” ще използва опаковка от рециклирана хартия

Avatar

Публикувано

на

3D smarties 158 g

Нестле обяви, че тяхната популярна марка Smarties вече използва рециклирана хартия за опаковките на своите шоколадови изделия по целия свят. Това представлява 90% от гамата на Smarties, като останалите 10% са преминали към рециклируема хартия още преди това. Smarties е първата международна марка шоколадови изделия, която е преминала към рециклируеми хартиени опаковки, премахвайки приблизително 250 милиона пластмасови опаковки продавани всяка година.

Нестле започна да предлага шоколад Smarties, опакован в рециклируема хартия във Великобритания миналата година.

Александър ван Майлот, международният ръководител на сладкарските изделия в Нестле сподели:

„Преминаването на опаковките на Smarties към рециклируема хартия е една от нашите ключови инициативи за устойчиви опаковки в категорията на шоколадови изделия. Това е поредната стъпка към реализирането на амбицията на Нестле да направи опаковките си изцяло рециклируеми или за многократна употреба до 2025 г. и да намали използването на необработени пластмаси с една трета за същия период.“

Новата рециклируема опаковка на Smarties е направена от хартия  с покритие, хартиени етикети или картон и е произведена чрез устойчиви методи. С цел да се повиши осведомеността на потребителите на опаковките на  Smarties  има и информация за това как правилно да се изхвърли самата тя след употреба.

Луиз Барет, ръководител на Технологичния център за шоколадови изделия на Нестле в Йорк, заяви:

Advertisement

„Разработването на безопасни и удобни решения на хартиена основа за Smarties изискваше новаторство при материалите и тестването им от експертите по пакетиране на Нестле в нашия център за изследователска и развойна дейност в областта на сладкарството в Йорк, Великобритания и базираният в Швейцария Институт по опаковъчни науки. Адаптирахме съществуващите ни производствени линии, за да дадем възможност за внимателно боравене с хартията, като същевременно гарантираме възможност за рециклиране за всички нови формати.”

„Сега, когато Smarties станаха първата шоколадова марка на световно ниво, която използва рециклирани опаковки, ние искаме да отдадем заслуженото на всички наши партньори, които направиха това възможно:  Центъра за продуктова технология, нашия Център за проучвания и развитие в сладкарството, Швейцарския институт по опаковъчни науки. Аз съм много горда, че в България вече изграждаме дистрибуция на портфолиото. С шоколадите Smarties целим да подкрепим устойчивостта и да подобрим цялостното изживяване на потребителите“, коментира Силвия Стиклеа, Мениджър Сладкарски изделия Югоизточен пазар, част от който е и България.

Нестле инвестира в усъвършенстването на своите фабрики по цял свят, включително и в Хамбург, Германия, където се намира една от най-големите фабрики за сладкарски изделия в света.

Трансформацията на опаковките на Smarties е само част от SMART инициативите на марката, които целят да подкрепят устойчивото развитие и да подобрят цялостното преживяване, свързано с продукта.

Continue Reading
Advertisement