Connect with us

Кино

SO ACADEMY – филмовата академия започва!

Avatar

Публикувано

на

So Independent

За пета поредна година Фестивалът за независимо американско кино SO Independent, в партньорство с НАТФИЗ „Кр. Сарафов” представят SO Academy – образователна програма, насочена към студенти, професионалисти и кино любители.

SO Academy ще се проведе на 27 октомври (понеделник) от 11 до 19ч. в театралната зала на НАТФИЗ на ул. „Г.С. Раковски” №108А. Участието е безплатно, вход – с предварителна регистрация в сайта на SO Independent

В тазгодишното си издание SO Academy ще представи трима лектори с богат опит от филмопроизводството, които ще проведат майсторски класове за българската публика.

Специален гост на събитието е Джеймс Джерманок – награждаван автор, режисьор и продуцент, консултант и лектор. Джерманок е дългогодишен сътрудник на агенция ICM (International Creative Management), където е представител на актьорите Алън Аркин, Артър Милър, Шърли Маклейн, Дъдли Мур, Анди Руни и генерал Норман Шварцкопф, както и много други. Той е режисьор и сценарист на романтичната комедия „ПАСИОНАТА“, разпространена от Cоlumbia Tri Star в над 150 страни. Последният му филм “ЕМ”, на който е продуцент, е носител на Голямата награда на журито от филмовия фестивал в Сиатъл и на наградата на Крайтирион за вдъхновяващ проект. Майсторските класове на Джеймс Джерманок в областта на киното като изкуство и индустрия, се радват на интерес в Америка и Европа. През последните години той е изнасял лекции на международните филмови фестивали в Палм Спрингс, Лондон, Единбург, Бруклин, Сиатъл, както и в университетите Йейл и Харвард. В рамките на SO Academy Джеймс Джерманок ще проведе майсторски клас, посветен на темата „Как да направиш филма си сега: ключови методи за финансиране и продуцентство”.

Втората тема от SO Academy 2014 ще бъде представена от Майя Виткова, която ще разкаже за пътя на своя филм „Виктория” към конкурсната програма на фестивала Сънданс.

Advertisement

SO Academy 2014 ще приключи с участието на Владимир Тодоров – автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Той е работил с всички големи студиa в Холивуд и е участвал в създаването на анимацията и типажите във филми като „Космически забивки“, „Стюарт Литъл 1 и 2“, „Хари Потър и философският камък“, „Ерагон“ и други. Вл. Тодоров е и част от екипа, създал носителя на Оскар за късометражен анимационен филм The Chubb Chubbs. През 2002 работи с Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите във филма „Полярен експрес“. Работата мy със Земекис продължава във филмите „Беулф“, „Майло на Марс“ и „Коледна песен“. През 2014 година Владимир започна работа по “АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА – 2”. Владимир Тодоров е автор на визията на фестивала SO Independent. Майсторският му клас в SO Academy e посветен на визуалния език и разказ в киното, а конкретната тема е “Как да разкажеш една история в образи: от сториборда до завършения филм”.

Очакваме Ви на 27-ми от 11ч. в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.

Continue Reading
Advertisement