Connect with us

Кино

So Independent навърши десет години!

Avatar

Публикувано

на

SoIndependent

So Independent NYCSo Independent – Ню Йорк ще започне своето десето издание с българската номинация за Оскар 2014 “Българска рапсодия”, режисьор Иван Ничев и “Витоша” с режисьор Любомир Младенов.
В рамките на изданието в Ню Йорк ще се проведе дискусия на тема “25 години свободна България през погледа на Българското кино – развитие и публики”. В дискусията ще участват изтъкнати американски кинематографисти и български кинематографисти живеещи в Америка, с поглед върху българското кино на прехода. Те ще коментират впечатления от над двестате български игрални и документални филма показани в изминалите години от фестивалът на българското кино в Ню Йорк.
Снощи, в рамките на фестивала, беше открита фотографска изложбата на българската кинооператорка живееща в Канада – Ели Йонова.
Фестивалът ще се закрие с “Цветът на хамелеона” – българската Оскар номинация за 2013, представен от своите продуценти Боряна и Владимир Тодорови.
Само преди два дни в Сан Франциско успешно приключи So Independent – второто поредно издание на фестивала на западния бряг – So Independent – Сан Франциско.
Фестивалът се организира от Фондация за българска култура в чужбина, Национален филмов център, Министерство на външните работи на Република България, Фондация за българо-американски културен обмен – Ню Йорк и Българиан Уайн с подкрепата на Държавния културен институт към министерство на външните работи. Продуцент: United Production.
Подробната програма можете да намерите на сайта на So Independent

Continue Reading
Advertisement