Connect with us

Култура

SoAlive Music Conference се завръща

Avatar

Публикувано

на

soalive jpg

Ясни са първите участници в тазгодишното издание на най-голямата музикална конференция на Балканите

SoAlive Music Conference (SAMC) се завръща в София от 2 до 4 октомври 2024 г., за да продължи своята мисия – да бъде мост между музикалните таланти на Балканите и лидерите на музикалната индустрия в световен мащаб. На ключови локации в центъра на столицата, а именно Sofia Live Club, Mixtape5, City Stage и Театър „Азарян“ (Зала 2 на НДК), ще се проведат вълнуващи концерти, семинари и панелни дискусии, които ще създадат среда за обмяна на опит и достигане до нови хоризонти за развитие.

След миналогодишния успех на събитието, в което взеха участие влиятелни фигури като д-р Матю Ноулс, Дейвит Фрик и Уил Пейдж, SAMC 2024 си поставя за цел да надгради второто си издание, като предостави още повече възможности за срещи с най-големите световни музикални лейбъли и организации.

Първите влиятелни личности, които ще вземат участие в конферентната част на събитието са ирландският музикант, критик и автор д-р Мартин Кланси, българският автор и носител на награда „Букър“ Георги Господинов, Томас Голубич – музикален супервайзър, диджей и звукозаписен продуцент, четирикратно номиниран за награда „Еми“ и двукратно за награда „Грами“, както и основателят и Изпълнителен директор на водещата промоутърска компания – Фест Тийм Стефан Еленков, българският еврокомисар Илиана Иванова и многократно награждавания композитор на музика за видеоигри Борислав Славов.

Отличителен тази година ще бъде фокусът на дискусиите, които ще се ориентират около темата за експоненциалното развитие на технологиите и изкуствения интелект, и отражението му върху света на изкуството и музиката. Създавайки поле за изследване на актуалното и не съвсем предвидимия му ефект върху индустрията, ще бъдат търсени отговори на въпроси като Как изкуственият интелект ще промени творческия процес? Какви нови възможности и предизвикателства ще възникнат за артистите и професионалистите в индустрията? Как напредъкът в технологиите ще повлияе върху фестивалите и концертите на живо и какви нови технологии, холограми и механизми могат да се появят за тези критични области на индустрията?

Advertisement

Българската певица, музикален мениджър и основател на музикалната конференция SoAlive, Рут Колева, кани представители на българската музикална индустрия да се включат в разговора: „Ние стоим на кръстопът, където технологиите и творчеството се пресичат по-дълбоко от всякога. Музикалната конференция SoAlive е идеалната платформа за изследване на тези промени, за разбиране на последиците от тях и за съвместно оформяне на бъдещето на нашата индустрия. Призовавам всички български музикални професионалисти да участват, да споделят своите прозрения и да станат част от това трансформиращо пътуване.“

Continue Reading
Advertisement