Connect with us

Музика

SOFIA FUSION FESTIVAL се завръща през ноември с нова сцена и още по-шарена програма

Avatar

Публикувано

на

sofia fusion fest 2016 pge cover 12 12 1

Световноизвестният фюжън музикант Nadishana идва за първи път в България по покана на фестивала

Третото издание на есенния двудневен музикален Sofia Fusion Festival ще се състои на 4-ти и 5-ти ноември 2016 в Sofia Live Club. По покана на организаторите в петъчната фестивална вечер на сцената ще излезе македонската група Foltin – добре позната на българските почитатели на фюжън музиката. На 5-ти ноември за първи път в България  ще посрещнем световнопризнатия мултиинструменталист и композитор Nadishana  и неговото трио.

Nadishana / Kuckerman / Davidyants Trio са :

Nadishana е мулти-инструменталист, композитор и звуков дизайнер от Сибир, който създава свой собствен уникален и новаторски подход към фюжън музиката.Творческият синтез на различни музикални традиции по света и съвременнте технологии правят звученето му модерно и популярно. Nadishana използва уникална техника за всеки един от своите инструменти и я съчетава със съвременното цифрово-аудио редактиране, нареченo “звукова микрохирургия”.

David Kuckerman прохожда в музиката с учители като Behnam Samani, Ramesh Shotham и Ustad Fayaz Khan. Намира личния си стил, като започва да включва техники и ритми от традициите на Иран, Индия, Египет, Европа, Турция и Африка.

Advertisement

Anton Davidyants e един от най-известните басисти в Русия и работи с най-добрите джаз и фюжън групи в в страната си. Неговият енергичен и твърд стил е изпълнен с резки и преливащи интонации, съчетани с уникален звук и личен начин на изразяване.

Група Foltin са любимци на много фестивални посетители това лято – всеки, който ги е слушал и гледал на живо, знае, че Foltin са доста щури музиканти. Изпълненията им се помнят дълго от публиката – театралната форма, подобна на кабаре, се превръща в истински мюзикъл. Бандата съществува от 1995 г. и от тогава музиката им е непредсказуема и предизвикателна: сюрреалистичнa, страстнa и духовита. Същевременно e динамичнa и пълнa с изненади като истински фюжън – забъркани са много различни музикални жанрове: електро-акустичен алтернативен рок, кабаре, фънк, ембиънт и джаз. Перфектният звук в Sofia Live Club е добре познат на Foltin и музикантите се радват, че ще свирят за пореден път там.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]Foltin[/media-credit]

Както и в предишните издания, програмата на Sofia Fusion Festival, освен чуждестранни, ще представи и интересни по стил и облик български музиканти. Очаквайте скоро повече информация за всички изпълнители в програмата на фестивала. Билетите ще бъдат пуснати в продажба през септември.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Sofia Fusion Festival се осъществява с медийното партньорство на:

Advertisement

БНР, JAZZ FM, Peika.bg, Виж! София, Mikamagazine.com, Kafene.bg, Pylnoshtastie.com, Koncerti.bg, Mysound. actualno.com и Списание 8.

 Повече информация: http://sofiafusionfest.com/

Събитието във FB: https://www.facebook.com/events/1095377350524134/

Continue Reading
Advertisement