Connect with us

Gaming

Sofia Game Night се завръща на 4-ти ноември

Avatar

Публикувано

на

Sofia Game Night 2023

Тази година в 10 града и с богата оф- и онлайн програма

Атрактивният фестивал Sofia Game Night Нощ на игрите, посветен на игрите в цялото им многообразие, се завръща за четвърта поредна година на 4-ти ноември 2023. Събитието предлага богата програма, включваща настолни, компютърни и образователни игри, турнири, изложения и лекции, градски игри и ескейп стаи, както и предложения за най-малките. За втора поредна година към фестивала се присъединияват и партньорски локации и организации от цяла България. ФестивалътНощта на игрите“ се осъществява с генералната подкрепа на  ARRISE Powering Pragmatc Play –  един от водещите доставчици на съдържание за iGaming индустрията, както и с подкрепата на българското game dev студио Incineration productions.

Игрите не са просто забавление, те са платформа за изграждане на умения, обсъждане на идеи, среща на различни публики, поп-културен феномен, все по-голяма част от световната икономика. Със Sofia Game Night се опитваме да покажем различните им лица и приложения и да достигнем до възможно най-голяма публика и извън София.“, споделя Хелиана Велинова, организатор на фестивала.

Екипът на „Нощ на игрите“ си поставя за цел да представи разнообразните аспекти на игрите – започвайки с разработване им, през значението и икономическата роля на game dev индустрията, до това какво те означават за крайния потребител и истинското удоволствие от играта. „Нощта на игрите“ не е просто възможност за игрови забавления, а отворено за всички пространство за обсъждане на образователните, икономическите, социалните и политическите аспекти на игрите.

За първа година в рамките на събитието ще се проведе  – Game Dev Day Sofia –  изложение за създатели на видео и настолни игри от България, придружено от конферентна част с лекции на професионалисти от сферата на видео и настолните игри. Посетителите ще могат да тестват демо версии на инди-игри, както и заглавия на големи студиа, опериращи в България. Това ще им даде възможност да общуват директно с game development компаниите и създателите на настолни игри. Домакин на  Game Dev Day Sofia е „Чистилището“ – новото мултифункционалното пространство на ул. „Индустриална“ 7.

Advertisement

През 2023 г. фестивалът „Нощ на игрите“ обединява усилия и с федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, за да представи нов тип събитие с адаптирани игри за незрящи.

Сред другите акценти през тази година са събития за популярна наука, геймърскo stand-up comedy с екипа на Inside Joke в Топлоцентрала, турнири класическите игри шах и Го, интерактивни игри в четири музея, STEM програма, градски приключения, ескейп стати, куизове и мн.др.

Очаквайте скоро пълната програма на  https://sofiagamenight.com/

Continue Reading
Advertisement